Щоденник Знайомство з багатьма мфо ,і не тільки ,що далі?

• Автор теми Автор теми vivi2
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 9
  • Перегляди Перегляди 1K

vivi2

Форумчанин
Дописи
12
Реакції
23
Бали
848
vivi2 не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Доброго вечора всім ,це взагалі перше в житті моє знайомство з мфо ,як і з форумом. Як і взагалі перший раз ділюся своїм життєвим досвідом,одразу кажу історія дуже довга?Хочу розповісти вам свою історію і одразу подякувати вам за те які ви круті. Сталась в моєму житті ,неприємна обставина котра змусила мене звернутись до мфо .

Своєю глупістю і звичкою робити все сама і нікому не жалітися ,сама себе і загнала в яму .В своєму житті я ніколи не зустрічалася з кредитам і немала в них потреби ,батьки за кордоном, (працювала сама на себе) до тих пір поки не затіяла власну справу тепличну ,на основне гроші були все поставилось, зробилось. Тут батькі залишаються без роботи. А на тепплицях люди працюють і їм платить потрібно ,тоді взявся кредит в приваті на сумму 20 000 для зарплатні людям . Все запустили 22 лютого ,бери продавай і віддавай борг.

24-го починається війна ,ми подаємося в біга ,бізнес стає на стоп ,а кредит звичайно ж ні. Батьки на час воєнного стану забороняють платить ,бо потрібно за щось жити і самим і родичам допомагати бо ні роботи ,нічого . Так проходить час ,знімаються канікули кредитні починає рости відсоток,до теплиць я доїхать ніяк не можу.

Повертаюся до міста починаю потроху працювати ,нібито ситуація починає стабілізуватися ,поки мені не блокують картки в приваті (тоді я ще не знала за форум ,полізла в закон і пр). Я з переляку вирішую віддати їм повну сумму вже з відсотками 29 000 (але батьки не погоджуються допомогти ,бо це не на часі як то кажуть ,повну суму віддать. Невідомо що завтра буде. Просять почекати і сплачувати тільки відсотки ) .

В цей час я вже в положені, чоловіку нічого не росказую бо це мої проблеми з батьками ,він військовий у нього і так проблем хватає ,і мені просто соромно за те. І я боючись що подадуть до суду та заберуть майно ,не находжу нічого кращого залізти до ломбарду ,відношу усе своє золото що є ,отримую необхідну сумму закриваю приват. Починаю пахати ,і розумію що не витягую , в ломбарді процент шалений ,розказую все батькам ,вислуховую що дарма в це влізла. Сварюся і не находжу кращого рішення щоб забрати золото влізти в мфо по пораді подружки.

Батькам сказала що чоловік допоміг (бо за мфо вони б мене вбили, і було соромно.P.S то я так думала) Так з‘явились мої перші мфо і брехня перед близькими ,на сумму 34 000,забираю золото і продовжую працювати , ні кому нічого не кажучи . Потім за проханням тієї ж подружки беру ще 10 000 у кредит 7 бо її близька людина потрапляє в лікарню,і вона обіцяє що за тиждень поверне усю сумму з відсотком ,на себе узять не може бо має погану кредитну історію . Ну я ж людину не один рік знаю ,беру(то окрема історія) І тут почалося , вагітність дає своє в плані роботи я вже не витягую такі навантаження , починаю сплачувати потроху проценти пролонгації,а сума не змінюється тільки росте , подруга скидає від мене слухавки ,чи розказує про те що хтось має скинуть але все не як не скине .

Так і почалися перші мої перекредитування ,постійний стрес і прив‘язка до дат ,все було виписано ,і мої думки були лиш про те який першим закривать ,тільки з‘являлись кошти закривала маленькі ,а великі продовжували тільки рости. Робота припинялась ,знову брались менші трохи погасити % за великі і так по кругу . Допоки рубіж не дійшов до 100 000 ,я не знаходжу кращого варіанту як кредит під заставу авто ,їду до іншого міста оформляти,ставлять мені трекер я їду додому ,а гроші так і не приходять ,бо п‘ятниця ,банки не працюють . Я знайомлюсь з панічною атакою ,на 7-му місяці вагітності ,я не розумію у що вляпалася ,документи підписала ,трекер на машині стоїть ,грошей нема за неї.

Перша просрочка вже за 2 дні.Дізнається чоловік про це , каже повертать кошти і зніматися з того кредиту ,а гроші ще і не прийшли , два дні аду в очікуванні понеділка коли банки запрацюють. На вагах іде мінус ,не можу не їсти ,не спати ,панічні атаки все сильніші ,перший раз в житті звертаюсь на гарячу лінію до психологів.Час наближаєтся до прострочення по мфо. Чоловіку за мфо так і не змогла сказати ,сказала що потрібно на борг батькам (збрехала ) . Він попросив поговорити з батьками і домовлятись що віддамо по частинах . Я чекаю понеділка приходять кошти ,я їх відправляю назад до компанії в якій брала ,мені закривають цей кредит і кажуть приїздити знімати трекер.

Приїзджає чоловік ми їдемо туди все знімають , а прострочення наближаються і з ними немаленькі відсотки . Він їде ,і разом з ним їде мій дах ,я розумію що коштів на мфо немає ,правду я йому так і не сказала. Я знову ловлю панічку читаючи статті на сайтах мфо що буде якщо не заплатити . Дзвоню до фірми по «порятунку» від мфо ,вони мені росказують іти в прострочки і чекати терор близьких і сусідів . І тут я вже зовсім здаюсь бо я розумію що дізнається і чоловік і батьки ,мене знову накриває панічка ,і просто починає хапати живіт з кожною думкою про мфо. І що почнеться . І як сказати близьким .

Першому я сказала чоловікові все як є ,і тут мій світ рухнув бо я очікувала що він мене кине після такого ,але він мене підтримав і ми почали вирішувати що робити,наступними дізналися батьки ,і вони теж мене підтримали (сказали взагалі не віддавати ,бо нашо безробітній пропонували ті кредити ,бачили кому давали? тільки через суди,бо то не є адекватним такі відсотки ). І з близькими я нібито розібралася тільки залишилося лиш те ,що за цей час я все ж таки пішла в просрочки ,проценти шалені. Історія дзвінків червона (дякую антиспаму), авто стоїть на продажу ,але із-за того що воно було в залозі тиждень ,тепер на сайтах світиться що воно під заставою ,інформація з реєстрів має оновитися тільки на наступному тиждні.

А в випадках з мфо кожен день - шалена сума (✌? швидкогроші з 4000-9000 за 7 днів ?,зараз навіть не знаю скільки) І поки воно продасться мені пів машини доведеться віддати за процент тільки .Тільки зайшовши на форум ,я зрозуміла яких дурощів я наробила. Я познайомилась з дуже крутими людьми ,і вирішила чекати пропозицій адекватних на закриття ,а якщо подадуть до суддів то судитися ,ніж продати останнє авто яке для роботи ,і залишитися з чистою кредитною історією але з голою д-ю. І головне перестати заганяти себе ,до такого стресового стану ,бо як би не вагітність ,і собака то думки вже різні лізли в голову ,і то дуже страшно. Я не так боялась прильотів як мфо.

А то не є здоровим,бережіть свій психологічний стан і себе ,то все вирішиться ,а ви у себе і у рідних одні!!! Тому хочу сказати кожному з вас велике дякую ,за круті поради ,в моральному плані мене рятували дійсно тільки незнайомі мені люди з форуму ,ви допомогли мені не зійти з розуму і зберегти вагітність ,бо я не могла думати ні про що крім мфо ,я тільки слухала «адвокатів Тік току» плакала цілими днями і ночами,боялася дзвінків і що хтось приїде,що подадуть до суду ,заберуть майно ,заблокують картки ,розішлють фотки і будуть терерозувати оточення.

Але почитавши форум ,поспілкувавшись особисто з деякими людьми я вже знаю що потрібно робити в кожній ситуації ??І хто ще в такій ситуації я хочу дати пораду працюйте на випередження ,скажіть самі рідним не бійтесь , рідні люди ,друзі якщо ви дійсно важливі для них вони зрозуміють ,так посварятся ,але вам стане легше .Із мого оточення вже знають усі про мфо,але поки нікому не дзвонили ,а вони чекають? сказали нехай дзвонять ,ми знайдемо що відповісти,головне щоби ти не нервувала із-за них.

І це найважливіше ,якщо ж люди відвернулися від вас ,то повірте ви нічого не втратите ,а знайдете нових (як я через форуми познайомилась з дуже крутими дівчатами і хлопцям і спілкуємось ,содзвонюємся кому що кажуть ,кому що шлють ділимось). Зараз вивчаю кожну контору окремо ,поки що найстрашніша це для мене кредит каса ,але за ті проценти що вони нарахували ,я не згодна ,настрій маю бойовий ,досить плакати і боятися ,розберемося ,якщо буде комусь цікаво буду тримать в курсі.

Дякую вам за поради ,за підтримку, все зробила як на форумі радили в плані сторінок і дійсно це працює,позберігала адвокатів ,юристів . Не дайте їм себе зламати у вас все вийде ❤️??

Дуже крута iсторiя, і найголовніше, що з цього всього треба запам'ятати - не давати людям в борг великі суми, навіть якщо це друзі дитинства і ви разом з дитячого садочку. Дружба має дуже цікаву здібність безслідно зникати, щойно питання починає стосуватись грошей.
Забирати золото було теж доволі дивною ідеєю, це був кредит під заставу чи ви просто здали свої прикраси і вирішили викупити назад?
Якщо друге - грець з ним, з золотом, на тому вся ця історія могла б і закінчитись.
Головне - не панікувати) У вас все вийде, з хорошим адвокатом може заплатите лише тіло, а може й взагалі нічого. Нехай вам пощастить)

Дуже крута iсторiя, і найголовніше, що з цього всього треба запам'ятати - не давати людям в борг великі суми, навіть якщо це друзі дитинства і ви разом з дитячого садочку. Дружба має дуже цікаву здібність безслідно зникати, щойно питання починає стосуватись грошей.
Забирати золото було теж доволі дивною ідеєю, це був кредит під заставу чи ви просто здали свої прикраси і вирішили викупити назад?
Якщо друге - грець з ним, з золотом, на тому вся ця історія могла б і закінчитись.
Головне - не панікувати) У вас все вийде, з хорошим адвокатом може заплатите лише тіло, а може й взагалі нічого. Нехай вам пощастить)
Дякую велике ,так за друзів ця історія мене навчила ,хочеш втратити друга як то кажуть позич кошти ,але і то є спірний момент багато на форумі читаю що допомагають друзі ,і у мене так само є близькі друзі які в свій час позичали віддавали все вчасно ,і не маленькі суми ,так саме як і я і ніколи проблем не було . Але кредит вже більше на себе не візьму 😄 Але то таке ,вже як сталось краще в такій ситуації побачить . А з приводу золота воно було в ломбарді(під заставою вони мені кошти ,я їм золото)якби не заплатила лишилась би його. Я просто не могла його не забрати бо це дуже для мене дорогі речі в особистому плані,це все подарунки в свій час від мами і воно саме більшу значимість мають для мене як особисте ,що за ніякі кошти не відала б . Тому і вирішено будо краще залізти в мфо ніж втратити їх 🥺 Так прийдеться перетерпіти терор ,але то я для себе приймаю як іспит за необдумані рішення ,і легше 😅Бо з мфо розберусь ,а ті прикраси потім не знайдеш ( Так тримаюсь ,моніторю звичайно нервую ,але вже набагато менше бо тепер хоч знаю що мене може чекать і як правильно себе вести.

Останнє редагування:
Дякую велике ,так за друзів ця історія мене навчила ,хочеш втратити друга як то кажуть позич кошти ,але і то є спірний момент багато на форумі читаю що допомагають друзі ,і у мене так само є близькі друзі які в свій час позичали віддавали все вчасно ,і не маленькі суми ,так саме як і я і ніколи проблем не було . Але кредит вже більше на себе не візьму 😄 Але то таке ,вже як сталось краще в такій ситуації побачить . А з приводу золота воно було в ломбарді(під заставою вони мені кошти ,я їм золото)якби не заплатила лишилась би його. Я просто не могла його не забрати бо це дуже для мене дорогі речі в особистому плані,це все подарунки в свій час від мами і воно саме більшу значимість мають для мене як особисте ,що за ніякі кошти не відала б . Тому і вирішено будо краще залізти в мфо ніж втратити їх 🥺 Так прийдеться перетерпіти терор ,але то я для себе приймаю як іспит за необдумані рішення ,і легше 😅Бо з мфо розберусь ,а ті прикраси потім не знайдеш ( Так тримаюсь ,моніторю звичайно нервую ,але вже набагато менше бо тепер хоч знаю що мене може чекать і як правильно себе вести.
Найголовніше попередити всіх знайомих і друзів, кому потенційно можуть подзвонити, всім родичам, що їм можуть надокучати ці чорти, писати різну фігню від просто "передайте боржнику, що він винен" до "розшукується Прізвище Ім'я По-батькові за тяжкі скоєні злочини" (реальна історія, одного разу колектори додали маму та дівчину друга та ще декількох людей у спільний чат у вайбері та написали що його розшукують за зґвалтування 13-річної дівчини). Вони мають знати, що то все маячня і ліві люди не можуть нести за вас жодної відповідальності.
Прикро, звісно, що довелось дійти до такого, не від хорошого життя люди влазять у все це, але вас можна похвалити, що ви прийшли саме сюди) Бо якби вірили словам колекторів, уже б і обидві нирки довелось би здати під заставу)

Найголовніше попередити всіх знайомих і друзів, кому потенційно можуть подзвонити, всім родичам, що їм можуть надокучати ці чорти, писати різну фігню від просто "передайте боржнику, що він винен" до "розшукується Прізвище Ім'я По-батькові за тяжкі скоєні злочини" (реальна історія, одного разу колектори додали маму та дівчину друга та ще декількох людей у спільний чат у вайбері та написали що його розшукують за зґвалтування 13-річної дівчини). Вони мають знати, що то все маячня і ліві люди не можуть нести за вас жодної відповідальності.
Прикро, звісно, що довелось дійти до такого, не від хорошого життя люди влазять у все це, але вас можна похвалити, що ви прийшли саме сюди) Бо якби вірили словам колекторів, уже б і обидві нирки довелось би здати під заставу)
Так якби не зайшла ,то точно що мінус 2 нирки 😄 Зато хто і рад так це приват ,хоть хтось залишився у плюсі,треба було їх номер давать як контактний😅

Ваш муж молодец)
Зы: на будущее - разделяйте на абзацы, если большой текст. Сплошняк читать очень сложно.

Ваш муж молодец)
Зы: на будущее - разделяйте на абзацы, если большой текст. Сплошняк читать очень сложно.
Я извиняюсь первый раз на форуме ,не знала как правильно оформить ,писала как могла 🫡😅

Назад
Угорі