Закон про термін давності

• Автор теми Автор теми Ольга 1991
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 27
  • Перегляди Перегляди 2K
Якщо банк протягом трьох років з моменту вашого останнього платежу не звернувся до суду, він вже не зможе виграти справу, оскільки пропустив строк позовної давності. Перебіг цього строку був призупинений у зв’язку з пандемією COVID-19 та воєнним станом. Цей же закон відновлює перебіг строку. Як це працюватиме на практиці — покаже час, однак безумовно це є перевагою для боржників.
насчет не сможет выиграть дело, я б сделал обязательную и важную оговорку - в случае подачи такого заявления ответчиком (должником) - о применении срока исковой давности. Люди не обращают на это внимание, никак не реагируют на сду и потом удивляются, а почу иск удовлетворили... и в апелляции уже нельзя применить срок исковой

Закон №4434-IX набирає чинності через три місяці з дня, наступного за днем його опублікування. Текст документа офіційно опубліковано в офіційному виданні «Голос України» від 03.06.2025 №108. Набирає чинності з 04.09.2025 р.

типу до суду не зможуть подати, якщо договір від січня-лютого 2021 року?🤔
Звернення до суду із позовом та застосування ПЗ - різні процедури.
ПЗ застосовується під час розгляду справи (позову) виключно за заявою сторони відповідача (принцип диспозитивності).

А можно для особо одаренных,простыми словами,что это значит? хорошо ли это?
Если совсем простыми, то для нас, 190-х, примерно так:
- бонусы: время снова начало тикать не для нас, а для юридических начальников юридических департаментов всяких манивошей. Там если что, в случае подачи в суд и встречки не факт, что будет учтено ковидный период и т.д. (пока в январе 24-го не приостановили окончательно, [censored];
- минусы: всё это 💩 будет в разы активнее подавать в суд, даже возможно за года 19-21 (я тоже пока ещё остаюсь в зоне поражения).
Но, как бы там ни было, это хорошие изменения, нынче такого мало.

Mercato®, доброго вечора! Розтлумачте, будь ласка, що відбуватиметься, коли вступить у силу закон 4434-ІХ? Строки позовної давності почнуть відлік наново чи як?

Добрий вечір,теж прошу простими словами..платити перестала в січні-лютому 2021 р,і що тепер 3 роки заново?

Вітаю. Також цікавить це питання. Я перестала платити ще у 2020 році.

Назад
Угорі