ЄАПБ незаконно заволоділа новим номером телефону і почала дзвонити

• Автор теми Автор теми palkan_32
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 2
  • Перегляди Перегляди 73

palkan_32

Форумчанин
Дописи
55
Реакції
40
Бали
5090
palkan_32 не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Всім привіт. Ділюсь ситуацією, може комусь стане в нагоді.

Почали мені дзвонити з вимогами по кредиту, але прикол в тому, що номер телефону у мене НОВИЙ — куплений у жовтні 2025 року. І цей номер ніде не вказувався як фінансовий при оформленні будь-яких кредитів.

Тобто фактично вони десь “дістали” номер і почали пресувати — вважаю це незаконним використанням персональних даних.

Що я зробив:
одразу повідомив їм, що:

• номер не має відношення до кредиту
  • розмова записується
  • скарга вже оформлюється
  • буду подавати в НБУ
Після цього одразу подав скаргу в Національний банк України.

І найцікавіше 👇
На наступний день вони самі передзвонюють і вже “включають задню” — кажуть, що готові закрити питання за тіло кредиту.

По факту:

• тіло кредиту: 1000 грн
  • кредит купили у Санкредит
  • до цього вимагали 2300 грн
  • після скарги — різко “знижка” і пропозиція закрити за тіло
  • дали 4 дні на роздуми
Мій висновок:
як тільки починаєш грамотно тиснути через НБУ — вони дуже швидко стають “лояльними”.

Порада всім, хто в подібній ситуації (особливо якщо номер новий і ніде не світився):
одразу говоріть:

• скарга вже готується / подана в НБУ
  • розмова записується
  • кожен дзвінок = нова скарга
Прямо так і кажіть: “Ще один дзвінок — ще одна скарга”.

У моєму випадку вистачило ОДНОГО разу, щоб вони вже на наступний день змінили тон розмови і почали пропонувати адекватні умови.

Ось така історія. Думаю, багатьом буде корисно.

Всім привіт. Ділюсь ситуацією, може комусь стане в нагоді.

Почали мені дзвонити з вимогами по кредиту, але прикол в тому, що номер телефону у мене НОВИЙ — куплений у жовтні 2025 року. І цей номер ніде не вказувався як фінансовий при оформленні будь-яких кредитів.

Тобто фактично вони десь “дістали” номер і почали пресувати — вважаю це незаконним використанням персональних даних.

Що я зробив:
одразу повідомив їм, що:

• номер не має відношення до кредиту
  • розмова записується
  • скарга вже оформлюється
  • буду подавати в НБУ
Після цього одразу подав скаргу в Національний банк України.

І найцікавіше 👇
На наступний день вони самі передзвонюють і вже “включають задню” — кажуть, що готові закрити питання за тіло кредиту.

По факту:

• тіло кредиту: 1000 грн
  • кредит купили у Санкредит
  • до цього вимагали 2300 грн
  • після скарги — різко “знижка” і пропозиція закрити за тіло
  • дали 4 дні на роздуми
Мій висновок:
як тільки починаєш грамотно тиснути через НБУ — вони дуже швидко стають “лояльними”.

Порада всім, хто в подібній ситуації (особливо якщо номер новий і ніде не світився):
одразу говоріть:

• скарга вже готується / подана в НБУ
  • розмова записується
  • кожен дзвінок = нова скарга
Прямо так і кажіть: “Ще один дзвінок — ще одна скарга”.

У моєму випадку вистачило ОДНОГО разу, щоб вони вже на наступний день змінили тон розмови і почали пропонувати адекватні умови.

Ось така історія. Думаю, багатьом буде корисно.
А у меня другой опыт. Я отправлял смски родных в НБУ и писал, что нарушают закон, а мне пришел ответ, мол, кредитор сказал, что отправляет только Вам))

А у меня другой опыт. Я отправлял смски родных в НБУ и писал, что нарушают закон, а мне пришел ответ, мол, кредитор сказал, что отправляет только Вам))
У Вашому випадку, треба було вказати номери, і в скарзі вказати щоб з НБУ набрали та запитали, була ситуація Алекс кредіт, притихли вони на півроку точно, після заплатив тіло +500 грн

Назад
Угорі