Які МФО після завершення виконавчого провадження знову йдуть до суду?

• Автор теми Автор теми Mila111
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 17
  • Перегляди Перегляди 774

Mila111

Форумчанин
Дописи
47
Реакції
19
Бали
2565
Mila111 не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Неінформативний заголовок. Обирайте правильно розділ для розміщення теми
Доброго дня, підскажіть будь ласка, які компанії після зносу Виконавчого провадження знову ідуть до суду?

Доброго дня, підскажіть будь ласка, які компанії після зносу Виконавчого провадження знову ідуть до суду?
Дважды по одному и тому же договору не может быть суда. Поэтому - никто

[POSTS=1000]На форумі є не одна людина в яких саме це і відбулось. Знаю пару людей особисто.
Виграли суд по знесенню напису, а шарага пішла в суд з стягненням в повному обсязі. Причому в суді програш.[/POSTS]

*** Скрытый текст не может быть процитирован. ***
О надписях - по понятно. А вот я х об исполнительном производстве. Оно же может быть только после суда. Или я что-то путаю?

Ви маєте на увазі знесення ВНН чи ВП?
Якщо ВНН,то теоретично можуть зробить,але не роблять. В суд можуть подати позов. У мене два таких суда після оскарження ВНН та повернення всіх витрат та вирахуваного. Якщо оскаржується ВП ,яке відкрите на підставі ВНН ,то можуть і в суд подать і до іншого виконавця звернутись. Закриття ВП через суд не дає того,що дає оскарження ВНН.
Якщо буде друге ВНН після оскарження першого,то в суд надається рішення по оскарженню першого ВНН. Але ж зараз ВНН не роблять,то такого бути не може.

Останнє редагування:
О надписях - по понятно. А вот я х об исполнительном производстве. Оно же может быть только после суда. Или я что-то путаю?
Я про внн думав що людина мала на увазі "вик.провадження"

знаю как минимум троих кредиторов которые подают повторные иски)))
после того как проиграли в первый раз.

Я про внн думав що людина мала на увазі "вик.провадження

Ви мене трішки заспокоїли.
Ну вот как бы 🤦
Вот тут надо понять, внн или вп
Виконавчий напис нотаріуса.

знаю как минимум троих кредиторов которые подают повторные иски)))
после того как проиграли в первый раз.
В мене теж був такий казус. У мого довірителя Приват висудив борг, потім подав другий позов про звернення стягнення на предмет іпотеки і забрав іпотечну квартиру за борги. Через 4 роки після судового рішення по зверненню стягнення на предмет іпотеки видатний приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Швець Р.О. нашрайбав ВНН на 110487,11 дол. США. ВНН знесли. Але патологічна жадність Приватбанка вирішила взяти реванш. У 2021 році Приват подав позов на 171390,37 доларів США. Потім зменшив позовні вимоги до 89536,34 доларів США.
Перша інстннція позов задовольнила (Єдиний державний реєстр судових рішень). Чим керувався суд, можна лише здогадуватись, ось фрагмент "обґрунтування":

"Існування судового рішення про звернення стягнення на предмет іпотеки жодним чином не свідчить про те, що заборгованість відсутня і умови кредитного договору виконані в повному обсязі.
Крім цього, відповідач не подав жодних заперечень щодо зменшених позивачем позовних вимог.
Твердження відповідача про закінчення строку дії кредитного договору, застосування строків позовної давності не можуть бути підставами для відмови в задоволенні позовних вимог, оскільки не підтвердженні будь-якими належними та допустимими доказами.
Таким чином суд констатує, що на даний час відповідачем борг по кредитному договору не сплачений, а тому суд визнає зобов`язання по цьому договору не виконаними. Причини невиконання таких зобов`язань правового значення для справи не мають.
Будь-яких доказів на спростування вказаних обставин відповідач не подав.
Таким чином суд повно, всесторонньо та об`єктивно дослідивши наявні в матеріалах справи докази, прийшов до висновку, що з відповідача слід стягнути на користь позивача заборгованість за кредитним договором в сумі 89536,34 доларів США."

Суд першої інстанції не звернув уваги навіть на те, що Приватбанк розірвав кредитний договір в судовому порядку за першим позовом(!)

Апеляція скасувала цей "взірець правосуддя" (Єдиний державний реєстр судових рішень).

А если это разные коллекторы. Например, проиграли и продали следующим, а те подали? Или это незаконно всё равно?

А я не могу ничего сказать...

Назад
Угорі