Як нагадати людині про борг?

• Автор теми Автор теми Марго-Ріта
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 21
  • Перегляди Перегляди 478

Марго-Ріта

Читач
Дописи
5
Реакції
1
Бали
3
Марго-Ріта не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Сподіваюсь ви мені допоможете. Як нагадати людині про борг, який вже більше року вона не віддає, але так, щоб знову не потрапити до чорного списку?

Історія така:
У 2023 році знайома отримала від мене суму у розмірі 2000$ у борг. Повинна була повернути через півроку. Але декілька місяців мені розказувала, що ось-ось, вже гроші майже на руках і завтра віддасть.
Проте ніяких грошей по цей час немає.

Далі вона мені розказувала про те, що долар сильно здорожчав і потрібно ще докупити, бо сума неповна, а неповну суму вона не хоче віддавати, бо борг все одно нікуди не дінеться.

Потім не додзвонишся. Але через деякий час з чорного списку видалила. При кожному моєму дзвінку мене оскорбляє, оре на мене. Я телефоную раз на тиждень, не достаю. Це ж мої гроші.

І що робити тепер я не знаю.

Підкажіть, як краще зробити?

Сподіваюсь ви мені допоможете. Як нагадати людині про борг, який вже більше року вона не віддає, але так, щоб знову не потрапити до чорного списку?

Історія така:
У 2023 році знайома отримала від мене суму у розмірі 2000$ у борг. Повинна була повернути через півроку. Але декілька місяців мені розказувала, що ось-ось, вже гроші майже на руках і завтра віддасть.

Далі вона мені розказувала про те, що долар сильно здорожчав і потрібно ще докупити, бо сума неповна, а неповну суму вона не хоче віддавати, бо борг все одно нікуди не дінеться.

Потім не додзвонишся. Але через деякий час з чорного списку видалила. При кожному моєму дзвінку мене оскорбляє, оре на мене. Я телефоную раз на тиждень, не достаю. Це ж мої гроші.

Розписку Ви з нею не писали? Що надали їй кошти?

Історія така:

розписку складали?

А іще вона на російскій мові оформлена. Каже, що таку розписку суд не прийме, якщо подавати до суду

з якого це дива не діє?)))
Я не знаю. не розуміюся на цьому. Це сказав адвокат. Те, що на російській мові і що її термін пройшов, вже більше року їй

Телефоную раз на тиждень, не достаю. Це ж мої гроші.

Схоже, прийшов час діставати...

Якщо ні розписки, нічого, хіба "брудні методи", ну як. Одногрупник в універі колись розказував, пригнав з другом авто з Європи, замовник не доплатив. Накупили флаконів валерьянки, облили авто, через якусь щілину всередину салону набризкали зі шприца. Коти з усього району провчили того мужика, щоб знав як людей на 💸 кидати 😂

А іще вона на російскій мові оформлена. Каже, що таку розписку суд не прийме, якщо подавати до суду

Я не знаю. не розуміюся на цьому. Це сказав адвокат. Те, що на російській мові і що її термін пройшов, вже більше року їй
робите офіційний переклад і не має проблеми)))
строк позовної давності - 3 роки.
тим більше, зараз війна, і не все так просто зі строками позовної давності

Розписка є, але їй вже більше року і адвокат сказав, що вона не діє вже.

так
А Ви в одному місті з нею мешкаєте? Може, особисто поговорити?
Всяке буває. Як варіант, влізла десь, не може Вам повернути та правду сказати соромно

Якийсь абсолютно не компетентний вам спеціаліст попався

А Ви в одному місті з нею мешкаєте? Може, особисто поговорити?
Всяке буває. Як варіант, влізла десь, не може Вам повернути та правду сказати соромно
Так. У сусідніх дворах

робите офіційний переклад і не має проблеми)))
строк позовної давності - 3 роки.
тим більше, зараз війна, і не все так просто зі строками позовної давності
А далі що робити після того, як зроблю переклад?

стягувати борг в судовому порядку, раз не виконує свої зобов'язання
А то, что в долларах долг? Насколько я знаю, может и ошибаюсь, конечно, типа все подобные сделки нужно заключать в национальной валюте, иначе суд не рассматривает

А то, что в долларах долг? Насколько я знаю, может и ошибаюсь, конечно, типа все подобные сделки нужно заключать в национальной валюте, иначе суд не рассматривает
пересчет по курсу, на день исполнения решения.

как пример У разі стягнення судом заборгованості за зобов’язанням в грошовому еквіваленті в іноземній валюті сума, що підлягає сплаті в гривнях, визначається за офіційним курсом НБУ на день виконання судового рішення – ВП ВС

Назад
Угорі