Виконавчий напис нотаріуса

• Автор теми Автор теми Гуцулка Ксеня
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 235
  • Перегляди Перегляди 23K
Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
я тоже только недавно узнала и в шоке...не все так просто оказывается
Я когда попала на сайт у меня так крылья расправились!)) думаю ну все теперь бояться не чего и тут бац спустя время, выплывает какая-то надпись. Вот сколько читаю за это и все не могу понять, если нотариус написал надпись, то могут что-то забрать. Я наверное тупень

Я когда попала на сайт у меня так крылья расправились!)) думаю ну все теперь бояться не чего и тут бац спустя время, выплывает какая-то надпись. Вот сколько читаю за это и все не могу понять, если нотариус написал надпись, то могут что-то забрать. Я наверное тупень
нужно ее отменить с хорошим адвокатом. короче пожизненно мониторить себя в реестре должников чтоб не прозевать

Не переживайте! это просто новинка от МФО. И в ней больше слов чем дел:
Важливим для вчинення цієї нотаріальної дії є розуміння поняття «безспірності»
В кредитных вопросах применяется крайне редко, и как правило, безрезультатно!!!
Ни один займ нельзя назвать бесспорным!!! И эти надписи легко отменяются!!!

нужно ее отменить с хорошим адвокатом. короче пожизненно мониторить себя в реестре должников чтоб не прозевать
Пока нет в реестре, то можно об этом пока сильно не думать, да? Подскажите, а как там правильно смотреть себя?
Не переживайте! это просто новинка от МФО. И в ней больше слов чем дел:
Важливим для вчинення цієї нотаріальної дії є розуміння поняття «безспірності»
В кредитных вопросах применяется крайне редко, и как правило, безрезультатно!!!
Ни один займ нельзя назвать бесспорным!!! И эти надписи легко отменяются!!!
Спасибо!)
Лучше бы сделали другую новинку "прощаем всем и всё"))

Я тоже воспрянула духом. И тут вырисовывается исполнительная надпись. Теперь ежедневно мониторю себя на разных сайтах. А забрать что-то...Да нет уж. Не залоговый займ это. И на форуме я ещё ни у кого не встречала, чтобы забрали имущество.

Я тоже воспрянула духом. И тут вырисовывается исполнительная надпись. Теперь ежедневно мониторю себя на разных сайтах. А забрать что-то...Да нет уж. Не залоговый займ это. И на форуме я ещё ни у кого не встречала, чтобы забрали имущество.
забрать не заберут, арест могут наложить

Забирать, то у меня нечего)
Надо прекратить думать уже об этой чёртовой надписи!)

Просто моніторте себе у реєстрі боржників і не думайте про той напис!
І не судорожно п'ять разів на день))))

У когось є кредит у файній готівочці?
На уступки не їдуть тільки тільки кілька разів на тиждень смс шлють.
Останнє
відкрито ВП у приватного виконавця. Опис майна 20.12 за адресою реєстрації. Вимога бути присутнім. Файна Готівка 0635423012

Ребята... не спускайте это "на авось"((( не прокатит((( рано или поздно "виконавчий напис" врежит по лбу... Нанимайте адвокатов. К этому "напису" есть куча претензий. К ним прибегают в том случаи, если в договорах есть много зигов и загов, нескладух и несоответствий или если договор в просрочке больше 3-х лет.
Ребята... не спускайте это "на авось"((( не прокатит((( рано или поздно "виконавчий напис" врежит по лбу... Нанимайте адвокатов. К этому "напису" есть куча претензий. К ним прибегают в том случаи, если в договорах есть много зигов и загов, нескладух и несоответствий или если договор в просрочке больше 3-х лет.
На само деле не смешно вообще...Я сейчас именно этим и занимаюсь, что пытаюсь оменить "виконавчий напис" от Вердикт Капитал по договору от 2012 года...

Останнє редагування:

На само деле не смешно вообще...Я сейчас именно этим и занимаюсь, что пытаюсь оменить "виконавчий напис" от Вердикт Капитал по договору от 2012 года...
Где можно проверить себя по этим надписям?Кроме реестра должников?Спс.

Вирішила створити таку тема, адже останнім часом, мфо часто користуються цим визначенням, і є навіть випадки, що такий напис застосовується
Тому, читайте: (компетентні люди, прошу доповнити чи виправити)
Отже,
Виконавчий напис – це розпорядження нотаріуса про примусове стягнення з боржника на користь кредитора грошових сум або передачу чи повернення майна кредитору, здійснене на документах, які підтверджують зобов'язання боржника.

У нотаріальному процесі бере участь одна сторона угоди (правочину), і нотаріус змушений оцінювати документи як докази лише однієї сторони – стягувача.

Важливим для вчинення цієї нотаріальної дії є розуміння поняття «безспірності». Проблема полягає в тому, що у нотаріальному процесі бере участь одна сторона угоди (правочину), і нотаріус змушений оцінювати документи як докази лише однієї сторони – стягувача. Чинне законодавство на цей час не зобов'язує нотаріуса викликати боржника і з'ясовувати наявність чи відсутність його заперечень проти вимоги стягувача (кредитора). Право боржника на захист його інтересів забезпечується шляхом направлення йому повідомлення про заборгованість та необхідність її погашення (ст. 35 Закону України «Про іпотеку», ст. 27 Закону України «Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень»). Так, підтвердженням факту передачі стягувачем боржнику повідомлення у простій письмовій формі може бути копія повідомлення з відміткою про вручення особисто, опис вкладень поштового відправлення, видане нотаріусом свідоцтво про передачу заяви (ст. 84 Закону України «Про нотаріат»).

Враховуючи реалії сьогодення, можна закцентувати увагу на тому, що не кожен боржник добросовісно проживає за місцем його реєстрації та приймає кореспонденцію. У таких випадках, для того щоб нотаріус вчинив виконавчий напис, йому необхідно надати документи на підтвердження цих фактів. Ними можуть бути: документ довідкової служби, адресного бюро, відмітка поштового органу про те, що адресат не проживає за вказаною адресою, або у разі відмови боржника від одержання повідомлення, або не звернення за отриманням поштового відправлення – відмітка органу зв'язку, зроблена на зворотному повідомленні.

Отже, документи, які подає стягувач, повинні підтверджувати не лише заборгованість боржника та встановлювати прострочення виконання зобов'язання, а й безспірність цих фактів.

Водночас слід зазначити, що безспірною заборгованістю є заборгованість боржника, яка виключає можливість спору, зокрема, щодо її розміру, строків, за яких вона нарахована тощо, а відтак, і документів, які підтверджують її безспірність і на підставі яких нотаріус вчиняє виконавчий напис. Документи, що встановлюють заборгованість, насамперед мають бути однозначними, беззаперечними та стовідсотково підтверджувати наявність у боржника заборгованості перед кредитором.

Також однією з умов є наявність у стягувача документа, що підтверджує заборгованість (оригінал нотаріально посвідченого договору, опротестований вексель і т. п.).

Приймаючи рішення про звернення до нотаріуса для вчинення ним виконавчого напису, стягувачу необхідно надати документи, які б підтверджували наступні умови:

– чи підпадає заявлена вимога під вид заборгованості, визначений Постановою КМУ;
– чи є в наявності та оформлені належним чином документи, передбачені Постановою КМУ;
– чи підтверджують наявні документи безспірність заборгованості боржника перед стягувачем та прострочення виконання зобов'язання;
– чи не минув встановлений законодавством строк для вчинення виконавчого напису.
Post automatically merged:

Наші дії:
1. Перевіряємо себе в єдиному реєстрі боржників
2. Якщо ви там є, готуємо (бажано з юристом) позов про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.
Post automatically merged:

Банки і МФО, які вчинили такі написи стосовно боржників:
1. Приват Банк
2. ПУМБ
3. Монетка
4. Сслоан
Докидуйде, у кого хто ще робив такий напис
Монетка.120% можеш добавити

Ну ти ж писала що все норм і т.д. і т.п. , а тепер запитуєш ніби. ???
Та Монетка вже є в списку) а що???? Подали?
В лічку ?

Дещо нарила)))

"У першу чергу, стягнення звертається на грошові кошти, які належать боржнику (готівка або гроші в банківських і фінансових установах), потім – на рухоме майно (меблі, побутова техніка, автотранспорт), потім – на нежитлове нерухоме майно, і лише в останню чергу – на житло."

"Будь-яке виявлене майно боржника повинне бути негайно арештоване, у разі, якщо розмір заборгованості й вартість цього майна співвідносяться."

Це пам'ятка кредиторам, так що ось як воно приблизно відбувається:
З метою своєчасного й повного виконання рішень майнового характеру рекомендуємо вимагати від виконавця проведення наступних дій:
1) направлення запитів: до податкової інспекції – для визначення розміру доходів боржника і місця його роботи, чи є боржник суб’єктом підприємницької діяльності, інформації про його розрахункові рахунки; до реєстраційної палати або реєстратору держадміністрації – визначення, чи є боржник суб’єктом підприємницької діяльності, які його види діяльності й місце реєстрації; в ДАІ, інспекцію державного технічного нагляду і державну реєстраційну службу – для виявлення зареєстрованого за боржником автотранспорту, сільськогосподарської техніки і нерухомості; до органів місцевого самоврядування – про виділення земельної ділянки, видачу дозволу на проведення підприємницької діяльності; до органів реєстрації актів цивільного стану громадян – визначення шлюбних зв’язків з метою, в подальшому, виявлення й звернення стягнення на спільне майно подружжя; до обласного адресного бюро при УМВС – щодо адреси реєстрації боржника; до органів Пенсійного фонду і Центру зайнятості – про перебування боржника на обліку;
2) направлення до всіх центральних банківських і фінансових установ постанов про арешт грошових коштів боржника;
3) направлення письмових викликів боржника до органу виконавчої служби для надання пояснень, а у випадку ігнорування ним вимог виконавця – накладення на нього штрафних санкцій і винесення постанови про примусовий привід боржника органами УМВС;
4) перевірка майнового стану боржника за місцем його реєстрації, фактичного мешкання або знаходження його нерухомості.

Останнє редагування:
У кого есть официальная работа, то ждите прилёт
Я нашла себя в реестре

NanaLedi, будете оскаржувати напис? Хто подав, вже знаєте?

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
Назад
Угорі