Виграли суд, запропонували закрити зі списанням

• Автор теми Автор теми Ранок
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 37
  • Перегляди Перегляди 2K
а легких шляхів не буває
то понятно
но судя по тому что 1. особо юристы за бп браться не хотят 2. в реестре подобных кейсов не находил (типо, оплата по гарантийному - справка - погашено - предьявление шарагой листа - оспаривание листа) вряд ли кто то возьмется такое дело потом сопровождать (не говоря уже о том чтоб еще и правничу стянуть)

то понятно
но судя по тому что 1. особо юристы за бп браться не хотят 2. в реестре подобных кейсов не находил (типо, оплата по гарантийному - справка - погашено - предьявление шарагой листа - оспаривание листа) вряд ли кто то возьмется такое дело потом сопровождать (не говоря уже о том чтоб еще и правничу стянуть)
Не особо есть желание шурстить форум, но закрывали по такой схеме... не бп скорее всего, но точно закрывали договорняком после суда.
Хотя помню и случаи когда типа договорились, а г0вн0сарай исполнительному листу дал зелёный свет.
Лично я категорически против разного рода "договорённостей" с подвальными, но! - судить со своей колокольни не пройдя самому это всё и не пощупав какое оно на самом деле, тоже такое себе занятие. Теория с практикой порой очень разные вещи.

У мене в листі від виконавця, при відкритті виконавчого провадження, був такий пункт...
IMG_20240424_111953.webp

чи навіть тих,які видані в 2021році?
якщо строк на пред'явлення не сплив, то, наскільки це трактують суди, строк продовжується до кінця воєнного стану. тому виходить що навіть 2019 підпадає. спірно лише початкова дата - з 24.02.2019 чи з 26.03.2019

якщо строк на пред'явлення не сплив, то, наскільки це трактують суди, строк продовжується до кінця воєнного стану. тому виходить що навіть 2019 підпадає. спірно лише початкова дата - з 24.02.2019 чи з 26.03.2019
Зрозуміло,дякую🙂

Зрозуміло,дякую🙂
[POSTS=1000] зразок як це виглядає. касація. вл видано 31 липня 2019
Ураховуючи викладене, суд, встановивши фактичні обставини у справі, від яких залежить правильне вирішення спору, належним чином оцінивши докази, подані сторонами, дійшов обґрунтованого висновку про те, що строк пред`явлення до виконання вказаного виконавчого листа визначений до 25 червня 2022 року, разом з тим, зазначена дата настала під час дії на території України воєнного стану, тому відповідно до положень пункту 10-2 Розділу ХІІІ Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про виконавче провадження» строк пред`явлення цього виконавчого листа до виконання перервався.

Таким чином, суд дійшов вірного висновку про те, що відкриття оспорюваною постановою приватного виконавця виконавчого провадження 10 січня 2023 року узгоджується з вищевказаними положеннями закону, що спростовує доводи касаційної скарги у відповідній частині.​
[/POSTS]

Вітаю. В мене відбувся суд, кредитор вимагав 73000, суддя визнав кредитний договір дійсним та врахувавши мої доводи задовольнив вимоги кредитора частково, і призначив до виплати 58000. До подачі апеляції лишається 21 день. Сьогодні кредитор запропонував закрити договір за 41000, що значно менше за суму призначенну судом.
Отже саме питання, яке цікавить. Чи стикався хтось з подібними варіантами закриття і як це в'яжеться з рішенням суду? Тобто призначенна сума більша ніж та за яку пропонують закрити, якщо я сплачую ці 41000 і отримую довідку про закриття, то чи може кредитор після цього вимагати виконання рішення суду?
P.S. Кредитор БізнесПозика, якщо комусь цікаво чи важливо.
була трохи інша історія, у мого клієнта.

подали БП до суду.
в ході суду запропонували більш-менш лояльні умови.
надали гаранійного листа.
після сплати за гарантійним листом, направили до суду заяву про залишення позову без розгляду.
БП_безрозгляду.jpg

була трохи інша історія, у мого клієнта.

подали БП до суду.
в ході суду запропонували більш-менш лояльні умови.
надали гаранійного листа.
після сплати за гарантійним листом, направили до суду заяву про залишення позову без розгляду.
БП_безрозгляду.jpg
нема рішення - нема проблем)))

Вітаю. В мене відбувся суд, кредитор вимагав 73000, суддя визнав кредитний договір дійсним та врахувавши мої доводи задовольнив вимоги кредитора частково, і призначив до виплати 58000. До подачі апеляції лишається 21 день. Сьогодні кредитор запропонував закрити договір за 41000, що значно менше за суму призначенну судом.
Отже саме питання, яке цікавить. Чи стикався хтось з подібними варіантами закриття і як це в'яжеться з рішенням суду? Тобто призначенна сума більша ніж та за яку пропонують закрити, якщо я сплачую ці 41000 і отримую довідку про закриття, то чи може кредитор після цього вимагати виконання рішення суду?
P.S. Кредитор БізнесПозика, якщо комусь цікаво чи важливо.
Нехай направляться вам гарантійний лист, проблеми в цілому тут немає... Їм вигідніше за 40 тис вас швидко відпустити ніж тягнути 50 5-6 років по 300-500 грн

Нехай направляться вам гарантійний лист, проблеми в цілому тут немає... Їм вигідніше за 40 тис вас швидко відпустити ніж тягнути 50 5-6 років по 300-500 грн
А чому по 300-500? Хіба не 20% з зп стягують?

А чому по 300-500? Хіба не 20% з зп стягують?
А якщо у вас не 1 борг?
Навіть якщо будуть по 20% з ЗП брати, це кілька років.
А якщо одразу - вони ці кошти пустять далі в роботу, куплять ще борги і будуть швидше крутити

А якщо у вас не 1 борг?
Навіть якщо будуть по 20% з ЗП брати, це кілька років.
А якщо одразу - вони ці кошти пустять далі в роботу, куплять ще борги і будуть швидше крутити
Ну логічно..Я з Вами консультувалась щодо банкрутства, і на сайті написала подяку, що відмовили). Зараз в мене інше питання, якщо буде суд з мфо, і буду сплачувати їх вимоги, як бути з іпотечними платежами? Чи можливо в суді довести, що крім 2х мін зп, (які мені залишать), я ще плачу іпотечні платежі, і на них стягнення не має бути? Є така практика ?

Ну логічно..Я з Вами консультувалась щодо банкрутства, і на сайті написала подяку, що відмовили). Зараз в мене інше питання, якщо буде суд з мфо, і буду сплачувати їх вимоги, як бути з іпотечними платежами? Чи можливо в суді довести, що крім 2х мін зп, (які мені залишать), я ще плачу іпотечні платежі, і на них стягнення не має бути? Є така практика ?
Проконсультуйтесь з кимось, хто плотніше займається виконавчим. Я більше по банкрутствам...

А що це означає?
Якщо не виконав протягом 3 років анулюється?
Поясніть, будь ласка
Колись так було. З введенням військового стану стало інакше . Вище давали відповідь на таке питання

Якщо не виконав протягом 3 років анулюється?
Поясніть, будь ласка
контора повинна була пред'явити документ виконавцю протягом строку, що написаний у виконавчому документі. пропустили строк - всьо, уже б не прийняв виконавець

Назад
Угорі