Воєнний стан та позовна давність. Позиція ВП ВС

• Автор теми Автор теми Tarass
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 23
  • Перегляди Перегляди 3K

Tarass

Адвокат-Душечка
Адвокат
Дописи
18747
Рішення
7
Реакції
36286
Бали
7345
Сайт
www.lawyer-ti.com
вітаю всіх))))

останнім часом отримую багато питань, щодо продовження на період війні/карантину строків позовної давності.
вже неодноразово зазначав, у темах на форумі, що війна звичайно є підставою для продовження строків, але за умови якщо вона вплинула, безпосередньо, на вашу можливість звернутись із позовною заявою до суду.
і ось, Велика Палата Верховного Суду підтвердила мою позицію (люблю хвалити себе любимого))))) щодо "автоматичного" продовження строків позовної давності у зв'язку із війною.
ВП ВС вважає, що війна може продовжувати строки, лише у випадку, якщо позивачеві вдасться довести, що військові дії заважали їй безпосередньо, що на мою суб'єктивну думку, є цілком логічним рішенням.

Отже, витяг із постанови ВП ВС по справі № 990/115/22
сид_война.webp

Із повним текстом постанови можна ознайомитись за посиланням Єдиний державний реєстр судових рішень

На мою, знову ж таки, суб'єктивну, думку цього повинно вистачити для того, щоб деякі "горячі голови" не розносили по форуму інформацію щодо того, що війна, як і ковід, автоматично продовжили всі строки)))))

це працює у зворотному напрямку?
[POSTS=500]наприклад, у відзиві просити суд застосувати позовну давність, мотивуючи тим, що позивачеві ніщо не завадило звернутися до суду раніше. чи таке прокатить тільки як заперечення на відповідь на відзив, а у самому відзиві лише про сплив строку позовної давності писати? [/POSTS]

це працює у зворотному напрямку?
*** Скрытый текст не может быть процитирован. ***
звичайно))))
саме для розуміння цього і створив тему.
щоб люди звертали увагу і на строк позовної давності готуючись до суду із мфо/банком/факторингами, за їх позовами))

Тобто якщо цього літа у мене минуло три роки по всіх моїх кредитах то в разі звернення цих гімнюхів до суду вони повинні доказати те що ковід і війна вплинули на те що вони не змогли подати в суд раніше? Дякую за відповідь.

Тобто якщо цього літа у мене минуло три роки по всіх моїх кредитах то в разі звернення цих гімнюхів до суду вони повинні доказати те що ковід і війна вплинули на те що вони не змогли подати в суд раніше? Дякую за відповідь.
Ні. ви повинні заявити в суді, що позивачем порушено строки. і вже тоді, вони повинні це спростувати

доброго дня.
через раз)))
Доброго дня! Теж цікавить це питання. Знаю, що в кінці 2023 та в січні 2024 вносились зміни до ЦПК на рахунок позовної давності. А якщо всі терміни спливли ще до внесення цих змін? Закон же не має звлротньої дії.

Доброго дня! Теж цікавить це питання. Знаю, що в кінці 2023 та в січні 2024 вносились зміни до ЦПК на рахунок позовної давності. А якщо всі терміни спливли ще до внесення цих змін? Закон же не має звлротньої дії.
вітаю.
все, як завжди, на розсуд суду.
зміни вносились у 22 та 23 роках.

1738487257641.webp

скажу так...з моєї практики, 1-2 рази, з 10-15, позовна давність спрацьовує.

вітаю всіх))))

останнім часом отримую багато питань, щодо продовження на період війні/карантину строків позовної давності.
вже неодноразово зазначав, у темах на форумі, що війна звичайно є підставою для продовження строків, але за умови якщо вона вплинула, безпосередньо, на вашу можливість звернутись із позовною заявою до суду.
і ось, Велика Палата Верховного Суду підтвердила мою позицію (люблю хвалити себе любимого))))) щодо "автоматичного" продовження строків позовної давності у зв'язку із війною.
ВП ВС вважає, що війна може продовжувати строки, лише у випадку, якщо позивачеві вдасться довести, що військові дії заважали їй безпосередньо, що на мою суб'єктивну думку, є цілком логічним рішенням.

Отже, витяг із постанови ВП ВС по справі № 990/115/22 Переглянути вкладення 124107
Із повним текстом постанови можна ознайомитись за посиланням Єдиний державний реєстр судових рішень

На мою, знову ж таки, суб'єктивну, думку цього повинно вистачити для того, щоб деякі "горячі голови" не розносили по форуму інформацію щодо того, що війна, як і ковід, автоматично продовжили всі строки)))))
Ваще красавчик 👌

По поводу последнего пункта судьи порой "просто красивые" 🤧

вітаю.
все, як завжди, на розсуд суду.
зміни вносились у 22 та 23 роках.

Переглянути вкладення 168840

скажу так...з моєї практики, 1-2 рази, з 10-15, позовна давність спрацьовує.
Добрий день, вибачте, що не в тему, але побачила, що коли подають в суд деякі сараї, то у них одразу два представники…цікаво, з чим це повʼязано? Чи це по факту нінащо не впливає?)

Добрий день, вибачте, що не в тему, але побачила, що коли подають в суд деякі сараї, то у них одразу два представники…цікаво, з чим це повʼязано? Чи це по факту нінащо не впливає?)
доброго дня.
пришліть скірншот, бо я не розумію про що мова)))

Вкладення

• IMG_0696.webp
    IMG_0696.webp
    78.1 Кб · Перегляди: 65
ОльгаАдлер, уявлення не маю, що там)))
але не думаю, що це якось вплине на розгляд справи
Дякую, я також думаю, що це просто якийсь мінімальний понт) бо я навіть до сих пір справу в суді видернути не можу🤣

Дякую, я також думаю, що це просто якийсь мінімальний понт) бо я навіть до сих пір справу в суді видернути не можу🤣
Тож, як отримаю, то хоч щось зможу вам показати, бо наразі наш суд вічно занятий😂😂😂

Тож, як отримаю, то хоч щось зможу вам показати, бо наразі наш суд вічно занятий😂😂😂
У меня, судя по прогрессу, судья наверное коньки откинул ))) больше года рассматривать дело :cray:

Мне оно на руку. Я не спешу. Сам факт.

ОльгаАдлер, уявлення не маю, що там)))
але не думаю, що це якось вплине на розгляд справи
Добрий вечір, в мене виникло трохи скільки питання. Сьогодні ходила в суд, намагалась витребувати матеріали по справі, але їх там ще чомусь немає, дівчинка їх буде шукати, хоча ухвалу вони мені сьогодні вже дали. Тому написали заяву на ознайомлення та відстрочення розгляду справи. Так ось, в мене вже пішло 15 днів на відзив чи піде, коли вони мені їх нададуть на ознайомлення?

Назад
Угорі