Внимательно читаем касательно сроков. Все перенесено

• Автор теми Автор теми Mercato®
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 11
  • Перегляди Перегляди 1K

Mercato®

Антиколектор онлайн ™️
Юридична компанія
Дописи
8127
Рішення
1
Реакції
16415
Бали
10005
Сайт
anticollector.center
Законом України № 540-IX від 30.03.2020 Перехідні Положення Цивільного Кодексу України доповнено пунктом 12 такого змісту: «Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки, визначені статтями 257, 258, 362, 559, 681, 728, 786, 1293 цього Кодексу, продовжуються на строк дії такого карантину».

☝️Що це означає на практиці?

?Це означає, що перебіг наступних строків призупиняється до закінчення дії карантину:
1. Загальна позовна давність;
2. Спеціальна позовна давність, зокрема, позовна давність в один рік до вимог:
- про стягнення неустойки (штрафу, пені);
- про спростування недостовірної інформації, поміщеної у засобах масової інформації.
- про переведення на співвласника прав та обов'язків покупця у разі порушення переважного права купівлі частки у праві спільної часткової власності (стаття 362 цього Кодексу);
- у зв'язку з недоліками проданого товару (стаття 681 цього Кодексу);
- про розірвання договору дарування (стаття 728 цього Кодексу);
- у зв'язку з перевезенням вантажу, пошти (стаття 925 цього Кодексу);
- про оскарження дій виконавця заповіту (стаття 1293 цього Кодексу);
- про визнання недійсним рішення загальних зборів товариства.
3. До вимог про відшкодування збитків у зв'язку з пошкодженням речі, яка була передана у користування наймачеві, а також до вимог про відшкодування витрат на поліпшення реч.
4. До вимог про визнання неправомірними дій виконавця заповіту.

а что нам оно дает вообще?
ну например, что на период карантина срок исковой давности для шараг продливается))) как и у нас для подачи например иска о признании надписи не подлежащей исполнению

ну например, что на период карантина срок исковой давности для шараг продливается))) как и у нас для подачи например иска о признании надписи не подлежащей исполнению
я думал можно не башлять им на момент карантина)ну и так не башляю)

При всем уважении, я так и не понял, каким образом, в корне, это все касается наших пробем? Другое дело - мораторий на исполнительные производства, до особого распоряжения, к примеру, или то же самое на действия нотариусов. Ну худой конец, увеличили бы срок подачи административного иска от 10-ти дней до более приемлемого.
Пеня и штрафы....
Есть кому - то до этого дело, если они и так рисовались от фонаря?
Может я не понимаю чего-то...

При всем уважении, я так и не понял, каким образом, в корне, это все касается наших пробем? Другое дело - мораторий на исполнительные производства, до особого распоряжения, к примеру, или то же самое на действия нотариусов. Ну худой конец, увеличили бы срок подачи административного иска от 10-ти дней до более приемлемого.
Пеня и штрафы....
Есть кому - то до этого дело, если они и так рисовались от фонаря?
Может я не понимаю чего-то...
исковая давность не только по штрафам и пене увеличилась
т.е. теперь исковая будет + время карантина, а это ничего хорошего

Влияет, в том числе, на сроки подачи иска в суд на частного исполнителя.
по идее влияет, но внесли правку только в Гражданский кодекс, без привязки к процессуальному, значит там все сроки остаются в силе?

Назад
Угорі