Військовий не повернувся з відпустки з-за кордону

• Автор теми Автор теми Ярослав_
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 42
  • Перегляди Перегляди 6K
Якщо модери пропустять, то пропоную почитати дану статтю щодо самовільного залишення частини та наслідків
"Нез`явлення вчасно на службу полягає в тому, що військовослужбовець у законному порядку залишив розташування частини або місце служби та не повертається в зазначений час для подальшого несення військової частини, а саме: не повертається із звільнення з частини, відрядження, відпуски або з лікування без поважних причин до частини або на службу в установлений строк. Варто зазначити, що нез`явлення вчасно на службу само по собі не утворює складу злочину. Тільки за відсутності поважних причин формується склад злочину."
Там якраз і написано те що я вище вам відповідав.
Якщо людина не повернулась з відпустки - це СЗЧ.
На мою думку, краще нехай пересидить за кордоном, але зв'язок з ним треба ретельно приховувати. Може через Телеграм, не знаю. Імовірно СБУ/військова прокуратура пильнуюють за сім'ями СЗЧ-шників.
Згідна з думкою, що після війни будуть масові амністії, але комусь не повезе і 20 років строгача отримає. Краще б брат обживався за кордоном: документи, робота, житло... І в найближчі роки в Україну не приїзжав, а дивився по ситуації.
Там 5-7 років ув'язнення.
Але краще сидіти там до кінця війни

Доброго дня. Цікавить така ситуація - мій брат військовий виїхав закордон у відпустку і не повернувся. Хто вже стикався з такою ситуацією або щось чув про таке? Чи можуть подати його в розшук закордоном? Чи депортують в Україну? Такі випадки не поодинокі. Можливо хтось підкаже як правильно йому поступити. Дякую
Правильно сделал :) Я бы на его месте радовался бы, а не задавался всеми этими вопросами. Пусть думает над тем, чтоб легализоваться в той или иной стране. Насильно его в Украину никто не вернёт.

"Нез`явлення вчасно на службу полягає в тому, що військовослужбовець у законному порядку залишив розташування частини або місце служби та не повертається в зазначений час для подальшого несення військової частини, а саме: не повертається із звільнення з частини, відрядження, відпуски або з лікування без поважних причин до частини або на службу в установлений строк. Варто зазначити, що нез`явлення вчасно на службу само по собі не утворює складу злочину. Тільки за відсутності поважних причин формується склад злочину."
Там якраз і написано те що я вище вам відповідав.
Якщо людина не повернулась з відпустки - це СЗЧ.

Там 5-7 років ув'язнення.
Але краще сидіти там до кінця війни
Тим більше будуть масові амністії) Сенс такого покарання? Після 2 світової "бандерівцям" знаю давали по 20 років лагерів, з метою "придушити" волевиявлення, ну і по міркам тих часів "сепаратистські настрої", щоб інші боялись, + дармова робоча сила.
Зараз - сумнівно що до такого дійде.

Автор, краще "офіційно" зріктись брата, може нехай телефон поміняє. Не знаю наскільки правда, подруга вляпалась в кримінальну історію за кордоном, казала її телефон на прослушці в укр.поліції, не можу знати чи то правда. Знаю випадок, військовий сам у ТЦК сказав що він дезертир, просився в тюрму. Його побили так,що потрапив у лікарню. Того і виникає питання чи не чіпають родичів втікача 🤔

знаю наскільки правда, подруга вляпалась в кримінальну історію за кордоном, казала її телефон на прослушці в укр.поліції, не можу знати чи то правда. Знаю випадок, військовий сам у ТЦК сказав що він дезертир, просився в тюрму. Його побили так,що потрапив у лікарню. Того і виникає питання чи не чіпають родичів втікача 🤔
І як вона це оприділила?
Що її слухають...
Я дізнався що мене слухали кілька років тому вже по факту, коли ознайомлювався з матеріалами кримінальної справи і знайшов свій номер телефона в документі і диктограми своїх розмов...
Кримінальна справа була не моя, знайомої, допомагав фотографувати матеріали після вручення їй підозри...
Це не кінець 90-их, початок 2000-их, коли слухали провідні телефони...

І як вона це оприділила?
Що її слухають...
Я дізнався що мене слухали кілька років тому вже по факту, коли ознайомлювався з матеріалами кримінальної справи і знайшов свій номер телефона в документі і диктограми своїх розмов...
Кримінальна справа була не моя, знайомої, допомагав фотографувати матеріали після вручення їй підозри...
Це не кінець 90-их, початок 2000-их, коли слухали провідні телефони...
Я ж пишу, що не можу знати наскільки це правда.Зараз от періодично в інтернеті заявляються записи розмов РФ військових, та і наших. Не знаю по якому принципу іде прослушка. У приятельки кримінальна справа пов'язана з торгівлею людьми, тому я і не випитую у неї деталі. По правді, сумніваюсь що її телефон слухали.

Доброго дня. Цікавить така ситуація - мій брат військовий виїхав закордон у відпустку і не повернувся. Хто вже стикався з такою ситуацією або щось чув про таке? Чи можуть подати його в розшук закордоном? Чи депортують в Україну? Такі випадки не поодинокі. Можливо хтось підкаже як правильно йому поступити. Дякую
Можливо емоційно лишився...
А можливо він зрозумів, що не хоче бути рабом -на корпорації в закритій території в який він жив.
Можливо в нього більше любові до людей чим ненависті..він не піддається маніпуляції даної влади і не хоче виконувати ті чи інші дії ...в любому випадку його дія правильна...надеюсь він знайде певну територію і його , як раба ,влаштує ті чи інші умови.

Можливо емоційно лишився...
А можливо він зрозумів, що не хоче бути рабом -на корпорації в закритій території в який він жив.
Можливо в нього більше любові до людей чим ненависті..він не піддається маніпуляції даної влади і не хоче виконувати ті чи інші дії ...в любому випадку його дія правильна...надеюсь він знайде певну територію і його , як раба ,влаштує ті чи інші умови.
Або згадав що існує нормальне життя, яке він колись втратив. Що можна жити і не боятись ТЦК, штурму, лишитись сліпим/"овочем", що вороги "візьмуть в кільце", всі побратими загинуть, а він ні, катувань у полоні...

Або згадав що існує нормальне життя, яке він колись втратив. Що можна жити і не боятись ТЦК, штурму, лишитись сліпим/"овочем", що вороги "візьмуть в кільце", всі побратими загинуть, а він ні, катувань у полоні...
Кожна людина має ціну і важель впливу... хтось за грам золота віддасть свою душу, а комусь потрібно дати кілограм.
Зараз просто процесс на вашій території пришвидшенний...

Добрий вечір! Щось було вирішено чи ні? Ваш брат зараз у безпеці?

Тим більше будуть масові амністії) Сенс такого покарання? Після 2 світової "бандерівцям" знаю давали по 20 років лагерів, з метою "придушити" волевиявлення, ну і по міркам тих часів "сепаратистські настрої", щоб інші боялись, + дармова робоча сила.
Зараз - сумнівно що до такого дійде.

Автор, краще "офіційно" зріктись брата, може нехай телефон поміняє. Не знаю наскільки правда, подруга вляпалась в кримінальну історію за кордоном, казала її телефон на прослушці в укр.поліції, не можу знати чи то правда. Знаю випадок, військовий сам у ТЦК сказав що він дезертир, просився в тюрму. Його побили так,що потрапив у лікарню. Того і виникає питання чи не чіпають родичів втікача 🤔
Он признался, что дезертир, а его еще и избили? И что было с ним после больницы?

Он признался, что дезертир, а его еще и избили? И что было с ним после больницы?
Эту историю рассказала уже бывшая коллега. Сын её кумы/подруги... Не спрашивала, у неё самой сын "ухилянт", "не сыплю соль на рану" потому не знаю чем всё закончилось

Назад
Угорі