Військовослужбовець на бойовій позиції. Чи є перспективи апеляції у справі МФО?

• Автор теми Автор теми Narcis
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 3
  • Перегляди Перегляди 112

Narcis

Читач
Дописи
2
Реакції
0
Бали
2558
Narcis не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Доброго дня.
Прошу допомоги з оцінкою перспектив апеляційного оскарження.
Суд першої інстанції задовольнив позов факторингової компанії та стягнув з мене:
20 000 грн — тіло кредиту;
3 630 грн — проценти;
1 000 грн — комісію;
13 000 грн витрат на професійну правничу допомогу;
3 328 грн судового збору.
Під час розгляду справи я проходив військову службу за контрактом, надав суду довідку (форма №5), а зараз перебуваю на бойовій позиції. Попри це справа була розглянута, і фактично повноцінно захистити свої права я не мав можливості.
Найбільше питання викликає стягнення 13 000 грн витрат на правничу допомогу за типовий позов щодо заборгованості МФО. На мою думку, така сума є явно неспівмірною зі складністю справи.
Крім того, цікавить, чи є підстави оскаржувати не лише судові витрати, а й самі проценти та комісію. Наскільки я розумію, останнім часом є практика Верховного Суду щодо обмеження нарахування процентів після спливу строку кредитування та щодо критичної оцінки окремих комісій МФО.
Прошу порадити:
Чи є сенс подавати апеляцію саме в цій справі?
Які аргументи найкраще спрацьовують для зменшення або скасування витрат на правничу допомогу?
Чи є перспективи зменшити або скасувати проценти чи комісію?
Чи може проходження військової служби та перебування на бойовій позиції вплинути на оцінку судом процесуальних строків або інших обставин справи?
Буду вдячний за будь-які поради, посилання на актуальну практику Верховного Суду або приклади успішних апеляцій у подібних справах.

Є сенс подавати апеляцію. По-перше, військовослужбовцям не мають права нараховувати проценти. По-друге, комісія нікчемна. По-третє, витрати на так звану правову допомогу є в 99,99% фікцією - шаблонну позовну заяву (точніше, реферат на тему порядку укладення кредитного договору онлайн з підтвердженням акцепту одноразовим ідентифікатором, без прив'язки до конкретного спору і його обґрунтування) складає сам позивач з допомогою чи без допомоги штучного інтелекту, вставляє в шаблон реквізити відповідача та кредитного договору та загальні суми стягнення. А адвокат лише підписує папери, а часом і того не робить. Доказів оплати адвокату за "надання правової допомоги" в абсолютній більшості випадків позивач не надає, (бо не платить). Куди дивився суддя - незрозуміло. До речі, 13000 грн. - це "мантра" Коллект Центра. Часом не він є позивачем?

Є сенс подавати апеляцію. По-перше, військовослужбовцям не мають права нараховувати проценти. По-друге, комісія нікчемна. По-третє, витрати на так звану правову допомогу є в 99,99% фікцією - шаблонну позовну заяву (точніше, реферат на тему порядку укладення кредитного договору онлайн з підтвердженням акцепту одноразовим ідентифікатором, без прив'язки до конкретного спору і його обґрунтування) складає сам позивач з допомогою чи без допомоги штучного інтелекту, вставляє в шаблон реквізити відповідача та кредитного договору та загальні суми стягнення. А адвокат лише підписує папери, а часом і того не робить. Доказів оплати адвокату за "надання правової допомоги" в абсолютній більшості випадків позивач не надає, (бо не платить). Куди дивився суддя - незрозуміло. До речі, 13000 грн. - це "мантра" Коллект Центра. Часом не він є позивачем?

Дякую за відповідь. Позивач "Факторинг Партнерс"

Дякую за відповідь. Позивач "Факторинг Партнерс"
У цієї бригади, як і в Коллект Центра, одне і теж ШО (шахрайське об'єднання) Лігал Ассістанс. Тому і та ж "мантра" 13000 грн. невитрат за ненадану правову допомогу.

Назад
Угорі