Увольнение в военное положение

• Автор теми Автор теми Natalin)))
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 9
  • Перегляди Перегляди 1K

Natalin)))

Форумчанин
Дописи
358
Реакції
212
Бали
2625
Natalin))) не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Всем привет.
Не знаю что делать и как поступить?
Сегодня позвонил шеф и сказал, чтобы он меня уволил. Т. К. не появляюсь на работе, а появлюсь так платить не чем.
На прошлой неделе был разговор, что пишу за свой счёт. Написала, а начальник выше не подписал.
Я внутренняя переселенка с ребёнком, документы есть.
Вопрос - по какой статье меня могут уволить и законно ли такое увольнение?

Всем привет.
Сегодня позвонил шеф и сказал, чтобы он меня уволил. Т. К. не появляюсь на работе, а появлюсь так платить не чем.
На прошлой неделе был разговор, что пишу за свой счёт. Написала, а начальник выше не подписал.
За невихід на роботу можуть вже звільнити за три дні.

Я не знайшла такої статті. Скиньте будь ласка ссылку

За невихід на роботу можуть вже звільнити за три дні.
Взагалі то, по КЗПП - неявка на роботу більше 3 годин дає підставу звільнити по статті.
Я не знайшла такої статті. Скиньте будь ласка ссылку
Відповідно до пункту 4 статті 40 КЗпП власник або уповноважений ним орган має право розірвати трудовий договір з працівником у разі вчинення ним прогулу без поважних причин, у т. ч. у разі відсутності працівника на роботі більше трьох годин протягом робочого дня.

У зв’язку з воєнним положенням, деякі правила Закону про працю були змінені.
Звільняти працівників у період воєнного стану роботодавець може без ризику бути притягнутим до відповідальності, якщо таке звільнення є законним (на підставах, зазначених у ст. 40 КЗпП України). У випадках, наприклад, змін в організації праці, у тому числі ліквідації, реорганізації підприємства, скорочення чисельності або штату працівників, виявленої невідповідності працівника займаній посаді внаслідок недостатньої кваліфікації чи систематичного невиконання обов'язків без поважних причин та інших підстав.

Взагалі мене дратує слово ,,Пересенець,,Як в Країні,так і за кордоном.Цим словом прикриваються багато і понти вмикають.Якщо переселенець ,Ви від інших не відрізняєтесь.Вже за не вихід на роботу можуть звільнити .Думаю що ст.Вам не вліплять,буде погодження сторін.

Всем привет.
Да уволил и уволил, Бог с ним :) Не вижу особого смысла тут рассуждать. Шефа тоже можно понять.

Причин уволить масса. Многих это уже настигло. Ищите другую работу- быстрее все наладится. Ничего не умеете? - учитесь. На моем примере. Харьков. Увольнение (в связи с потерей мощностей) Поехал в Киев. Учился новому. Работаю. Все ок. Кстати тоже * переселенец» Живите в новых реалиях. Та жизнь- прошлое.

Назад
Угорі