Щоденник Тіло поступово наближається до 150 000, думаю над рішеннями

Совет Вам, все-таки остановиться, взять себя в руки начать вытаскивать себя из болота, так как дальше будет только хуже. Тем более, что закрывать кредиты вам в любом случае придется и лучше остановиться на том что есть сейчас, чем потом потерять намного больше.
Це і так всім зрозуміло. Інакше б не шукали підтримки на форумі

автор... ёбтвоитуфли...
мне сказать больше нечего...

Так, описываю ситуацию на сейчас. День когда я полностью перестал платить и перенабирать и включил "режим снежинки" наступил кажется, 23 августа. Причина - почти все отказали, у битов у меня давний блок аккаунта, крипси предложили максимум 100 Юсдт, Егроши 3000 гривен, с такой плохой КИ что даже откровенно стремные шараги копейки предлагают, я и решил что надо нажимать на "стоп", и не платить пока не предложат тело, а желательно меньше тела. Вообщем прислушался здешних советов, спасибо
Конечно теперь это все на будущее
Что-то да начал откладывать на будущее закрытие при хороших предложениях
Последний раз проверял УБКИ историю неделю назад:
Тела - 162 000 грн
С процентами - 273 000 грн
Максимальная просрочка 47 дней, кажется, если я не пропустил ничего
Отношение "шараг" ко мне такое:
Две предложили тело, но тело пока неподьемное (10-12к) да и никуда не денутся потом с таким же предложением
Три грозят судом причем одна МФО в телеге написала от имени "досудового расследователя" и что скоро будут в суд идти
По советам и по информации в интернете, видно что до 90-120 дней редко подают в суды.
Вообщем надеюсь пронесет
По звонкам - у меня и родителей блокировка стоит, я вообще хз что там звонит. Пришло два листа на квартиру, сказал что мол мошенники
Сейчас переживаю именно из-за того, что поблокируют карты, навешают Виконавче провадження, а так - всеравно на звонки, вроде адского террора нет, и это при средней просрочке в 40 дней (не накаркаю надеюсь). Телефон разряжается в два раза быстрее потому что блокировщик звонков не срабатывает сразу и всеравно идет 1-3 секунды вибрации, это пока что все проблемы у меня, неприятно немного. Звонки: Пн-Пт каждую минуту Сб-Вс каждые 20-40 минут, у мфо тоже выходные

Увидел целых 5 писем сегодня на адрес
1) Амиго
2) Кредит плюс
3) КК Талион плюс
4) Слон
5) КК Авентус Украина
Что-то хотят
Кредит плюс предложили реструктуризацию
Вообщем, пока ничего интересного, кроме факта что завалили почту. Интереснее сохранять "режим снежинки", а то как зайдешь в личный кабинет, то сразу активизируется телефонный террор, а оно и с блокировкой бесит

Добрий вечір
Я тут раніше писав щодо проблем з МФО, бачив багато порад що треба просто не платити, але фінансово я навіть не можу поки що перестати брати нові кредити адже пообіцяв рідним приносити зарплату, сказав що в мене ЗП 20 тисяч але по деяким причинам звільнився з роботи і поки шукав нову, були прогалини в доході відносно обіцяного
То ж тепер тіло в МФО 140 тисяч, мені вже частина МФО не дає кредити, може біт капітал ще взяти якийсь, ну й ще 3-5 контор є? Наскільки я знаю, цих контор всього штук 25 бо в Інтернеті інші просто не гугляться або є фейкові контори які перекидають тебе на всім відомі "селфі манівео і т д" а спочатку пишуть типу "бабло кредіт" а такої фірми й немає
Тобто це клікбейт

Я думав на 2 рішеннями
1) Взяти у друга, єдиного що має якийсь гарний дохід, але він чесно мені сказав що вже немає гарного доходу і в 2022-23 роках його дохід значно зменшився
2) Не платити тіло і страждати від дзвінків, але тоді у випадку червогої проблеми з ЗП мені нічим буде це перекрити
І так жити півроку, поставити родичам блоки на телефони, слідкувати та викидати листи на реальну пошту (в підїзді) і так далі
Це ризикований крок і мені дуже не хочеться це робити бо для мене не так важливо бути вільним від кредитів як бути вільним від новин родичів що я весь цей час їх обманював
І так я вже брехав що "в мене кредитів немає" тому шляху назад немає
Або станеться чудо і хтось мені видасть суму, або не буду платити

Наразі маю такі шараги:
1) Селфі
2) Манівео
3) Каса
4) Фінсфера
5) ФінХ
6) Кредіт7
7) Кредос
8) КлікКредіт
9) Мілоан
10) Тенго
11) Швидкогроші
12) Старфін
13) Панго
14) Фінберт
15) Лимон кредит
16) Сан кредит
17) Сос кредит
Як думаєте які з них найгірші в плані погашення в майбутньому і договорняків з колекторами?

Кончені МФО - Манівео (спеціально не оповіщають в СМС), майже кончені - інші 50% контор зі "штрафом за 2 день прострочки". "Нехороші люди" нарахували 4000 штрафу у Кредіт7 і я сплатив по причині у абзаці 1. Але має настати той день коли я на все заб ю і вирішу що я "само-банкрот" тобто не офіційно оформлений але у прямому сенсі де-факто не можу вже платити кредити
Думаю через тиждень-два і буде точка неповернення і я почну просто родичам блокувальники ставити а МФОшників посилати

Така історія
Взяти у друга — ризиковано. Якщо це єдиний вихід, фіксуй усе письмово, домовляйся про реальний графік і не приховуй від друга правди про ризики. Чесність краще, ніж потім втрачати дружбу.

Не платити та чекати «само-банкрутства» — це великий ризик: колектори можуть переходити до суду, продавати борг, ініціювати виконавчі дії, арешти, а також моральний тиск (дзвінки, погрози). Краще обирати організовану стратегію з документами і пріоритетами.

Зроби простий план пріоритизації боргів надішли останні цифри по кожній конторі (сума тіла, штрафи, чи переданий борг). Я складу пріоритетний список і короткий план погашення/переговорів.

Написати шаблон листа/заяви для МФО: запит про розрахунок боргу, пропозиція реструктуризації, вимога не дзвонити родичам тощо.

Підготувати скаргу в НБУ / шаблон заяви в поліцію у разі погроз/вимагань.

Скрипт розмови з родичами — короткий, чесний текст, який пояснить ситуацію і зменшить ризик конфліктів.

Назад
Угорі