Темный уголок беседки или обсуждение и днем и ночью.

Відварена молода картопелька, окремо відварені лопатки, зєднуєш їх в одній каструльці, поливаєш домашньою олією, видавлюєш пару зубчиків часнику, все це перемішуєш, можно і добавити дрібно порізаного укропу. Смакота.

Я дуже люблю підбивані лопатки, але цього року поганий врожай на лопатки був, а ще у нас напасть на городи - рижі слимаки.
Лопатки это что. Думала лопатка свиная ну или... А оказывается это урожай))

Лопатки это что. Думала лопатка свиная ну или... А оказывается это урожай))
Лопатки це спаржева фасоля.
IMG_20231125_160240.webp

А підбивані лопатки, це любимий суп на Закарпатті, його можна їсти як гарячим, так і холодним.
Кожна ґаздиня готує по своєму. Він готується на сметані, хтось любить молоко добавляти, муку. Я готую тільки на сметані.

У нас стручкова квасоля. Іноді проскакує шпарагівка,а от лопатки дізналась від Ксенія
У нас того року такі були слимаки, що висіли на тичковій фасолі. Вже пару років не урожай фасолі. То засуха, то тля, а цього слимаки.

У нас того року такі були слимаки, що висіли на тичковій фасолі. Вже пару років не урожай фасолі. То засуха, то тля, а цього слимаки.
Я посипаю землю гранулами синіми. Слизнестоп звуться. Але разів три за сезон.

Як ти ним користуєшся?
Насипаю в долоню і наче сію ,розсипаю по землі . Попадає і на листя і на землю. Місяць діє. Потім потрібно досипати.
Ксенія ,от реально допомагає. Там де посипано,слимаки засохають. Не встигають і залізти на рослинку

Назад
Угорі