Таліон Таліон Плюс ( Moneyveo) подали до суду

YYU

Форумчанин
Дописи
14
Реакції
3
Бали
3
YYU не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Доброго дня. Таліон Плюс викупили кредит в Манівео і подали до суду. Три місяці протермінування. Тіло 20000 грн. Зараз хочуть стягнути через суд майже 50000 грн. Хто мав суд з ними? Поділіться досвідом. Комусь вдалось виграти?

Доброго дня. Таліон Плюс викупили кредит в Манівео і подали до суду. Три місяці протермінування. Тіло 20000 грн. Зараз хочуть стягнути через суд майже 50000 грн. Хто мав суд з ними? Поділіться досвідом. Комусь вдалось виграти?
Рано пошли в суд однако)

Тіло 27к подали до суду через місяців 8 мабуть, подали на 90к, суд задовольнив вимоги частково (списав 1000 грн😂), я захищався. Буду подавати апеляцію.

Тіло 27к подали до суду через місяців 8 мабуть, подали на 90к, суд задовольнив вимоги частково (списав 1000 грн😂), я захищався. Буду подавати апеляцію.
При підготовці апеляційної скарги особливу увагу приділить питанню недодержання позивачем порядку обовʼязкового досудового врегулювання, визначеного ч. 4 ст. 16 ЗУ "Про споживче кредитування".

Таке порушення є підставою для відмови у задоволенні позову (див. постанови ВС від 26 травня 2020 року у справі №638/13683/15-ц, від 14 вересня 2016 року у справі № 6-223цс16, від 27.11.2024 у справі № 242/3627/15-ц, від 12 червня 2019 року у справі №344/3627/16-ц, від 03 червня 2020 року у справі №359/8181/18, від 17 березня 2021 року у справі №361/1488/19)

Останнє редагування:
При підготовці апеляційної скарги особливу увагу приділить питанню недодержання позивачем порядку обовʼязкового досудового врегулювання, визначеного ч. 4 ст. 16 ЗУ "Про споживче кредитування".

Таке порушення є підставою для відмови у задоволенні позову (див. постанови ВС від 26 травня 2020 року у справі №638/13683/15-ц, від 14 вересня 2016 року у справі № 6-223цс16, від 27.11.2024 у справі № 242/3627/15-ц, від 12 червня 2019 року у справі №344/3627/16-ц, від 03 червня 2020 року у справі №359/8181/18, від 17 березня 2021 року у справі №361/1488/19)
4. У разі затримання споживачем сплати частини споживчого кредиту та/або процентів щонайменше на один календарний місяць, а за споживчим кредитом, забезпеченим іпотекою, та за споживчим кредитом на придбання житла - щонайменше на три календарні місяці кредитодавець має право вимагати повернення споживчого кредиту, строк виплати якого ще не настав, в повному обсязі, якщо таке право передбачене договором про споживчий кредит.

Кредитодавець зобов’язаний у письмовій формі повідомити споживача про таку затримку із зазначенням дій, необхідних для усунення порушення, та строку, протягом якого вони мають бути здійснені.
Тобто, якщо як в мене сиділи тихо, строк 30 днів від прострочки вже пройшов, але ніякої вимоги не підготували і не надіслали навіть на мій email, а потім ще через деякий час так само тихо пішли в суд, то це вже є порушення з їх сторони?

Минулого року судився з «Таліоном». Хотіли 49000 з тіла майже 15000. 7 місяців суду, і виграв справу+повернули кошти за адвоката, тому тримаю за Вас кулачки:)
Ще й свого представника направили у вайбер, щоб їм не блокували рахунки. Ото була хохма:))

Тобто, якщо як в мене сиділи тихо, строк 30 днів від прострочки вже пройшов, але ніякої вимоги не підготували і не надіслали навіть на мій email, а потім ще через деякий час так само тихо пішли в суд, то це вже є порушення з їх сторони?
Ця норма застосовується у разі якщо позов поданий до дати закінчення договору.
Наприклад у нових договорах «Манівео» строк дії визначений у 5 років. «Таліон» подає позиви до спливу цього строку.

Наприклад у нових договорах «Манівео» строк дії визначений у 5 років. «Таліон» подає позиви до спливу цього строку.
Насколько я помню, у них и раньше был такой срок кредита, что меня и удивляло. А потом их опыт переняли и другие шаражки

В мене саме цей випадок із Фінсфера. Закінчення договору тільки влітку. Нічого не писали, не надсилали вимоги на email чи на поштову. Я так розумію цей момент може бути зачіпкою в цій справі. Поки що не обирав адвоката, чи якоїсь стратегії захисту, чекаю на "Ухвалу про відкриття провадження у справі" та обрання дати засідання. Цікаво, скільки можна чекати на цьому етапі? Я так розумію він зазвичай доволі швидкий - до тижня десь? В мене вже був розподіл суддів.

Назад
Угорі