Щоденник Свідомо входжу в прострочки. Знаходжуся у борговій пастці з 2024 року.

• Автор теми Автор теми Appelbaum
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 4
  • Перегляди Перегляди 739

Appelbaum

Читач
Дописи
3
Реакції
7
Бали
3
Appelbaum не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Привіт, вирішив вести тут свій щоденник — трохи розвантажити думки, та і загалом, буде корисним почути досвідчених людей.

В чотирьох словах: я в борговій пастці. З минулого року. Увійшов по класиці — брав-віддавав в одній конторі, потім почалися проблеми і прийшлося брати гроші для закриття в іншій. Так справа дійшла до 13-15 МФО. Дуже звинувачував себе за це, але зараз розумію, що це неефективно.

Мені 22. Офіційного доходу не маю, у звʼязку з тим, що немає військово-облікових документів. Сам ВПО з 2022 року. Прописаний в квартирі в Харкові, де проживає також маленька дитина — мій брат. Розумію, що з таким «чудо» набором я не цікавий МФО для «судного дня», але психологічно готовий, що, можливо, прийдеться й судитися.

Тепер я входжу в перші прострочки. Платив свої МФО, але:
Втратив роботу, почалися проблеми зі здоровʼям,
Зрозумів, що так ніколи не вилізу, принаймні, це буде довга історія.
Змирився з тим, що я тепер буду боржником, що мені будуть спамити, погрожувати. Я не боюся, бо втомився боятися.

Накинув собі такий план на травень:
Закриваю або не входжу у прострочки по «злим» МФО — вони не підуть на поступки;
По лояльним — йду в прострочки і паралельно відкладаю гроші — чекаю на пропозиції, бажано тіло або тіло + 1 к.

Список МФО розпишу пізніше, бо дійсно втомлений. Але найбільша сума тіла це 12 тисяч в Є-гроші — вони будуть закриті першими. Всі інші в середньому 7-8 тисяч. По багатьом відсотками вже сплатив тіло.

Моя мрія — стати вільною людиною. Переживши все це, я зрозумів реальну ціну грошам. Мені було дуже страшно кілька місяців, почався предіабет — я знаходився у стресі через грьобані контори, які можуть лише погрожувати і судитися, тому платив, але завжди залишався в мінусі. Потім зрозумів, що все не так страшно і відпустило.
Що ж, далі буде…

І одразу питання до досвідчених:

Буде ліпше, якщо я відпишу МФО на пошту, що в мене більше немає грошей і я нікуди не ховаюся, вони можуть писати мені на вайбер? У вайбері планую просто давати базову відписку «грошей нема» — хочу цим уникнути дзвінків до оточення, бо зі мною не втрачають звʼязок, але й трясти мене не буде сенсу, бо ніц немає з грошей.

Або все одно турбуватимуть оточення і сенсу МФО писати нема? Оточення знає про борги і прострочки, але й клопіт створювати не хочеться для них.

Буде ліпше, якщо я відпишу МФО на пошту, що в мене більше немає грошей і я нікуди не ховаюся, вони можуть писати мені на вайбер?
не робіть такого, їм пофіг на ваші проблеми, перші пару місяців просто ігноруйте їх, поставте антиспам і чекайте вигідних пропозицій

перші місяць другий вони будуть шляхом телефонного терору і маніпуляцій намагатись витиснути з вас всі хотілки, лякати різними тупими смс-ками, не звертайте на це уваги і не спілкуйтесь з ними, звертайте лише на ті повідомлення в яких будуть вигідні для вас умови

я знаходився у стресі через грьобані контори
постарайтесь змінити ставлення до цього, повірте нічого страшного в тих конторах нема, з часом зрозумієте і будете простіше до того ставитись

Оточення знає про борги і прострочки, але й клопіт створювати не хочеться для них.
поставте антиспам їм, щоб не слухали всю ту маячню

Останнє редагування:
Дякую за підтримку, Золтане!

За ці дні я остаточно перестав хвилюватися, чогось боятися. Зрозумів структуру роботи МФО — це не такі страшні контори, як здається, хоч і не без уродів.

Мені треба було себе добре накрутити, напружитися, щоб у кінці просто розслабитись і забити. Спочатку я боявся того, що тепер на мені «шлейф МФО», соромився. Потім боявся признатися родичам. Потім боявся їх реакції на прострочки. І що в ітозі? Ми всі разом сміємося з цієї ситуації, мовляв «ось балда, вліз у якусь фігню».

Якщо хтось читатиме цю тему, щоб заспокоїти себе думкою «я такий не один» — не бійтеся, тут немає чого боятися. Навіть суд, ВП — це не страшно, просто головний біль. Але цього не станеться раптово, різко. Ймовірніше за все — взагалі не станеться.

Тепер по моїх справах з МФО — увійшов в просточки по більшості «лояльних», по нелояльних пока прострочек нема, але ще нічого не закривав, чекаю на гроші.
Змінив сімку, пару тижнів відпочину від МФО, займуся своїми справами. Все одно нормальних пропозицій швидко не буде.

Вирішив нікому не писати з них. Правду кажуть — безглузда ідея. І якщо будуть турбувати оточення — ну хай турбують, посміємося. Антиспам вже готовий до спаму : )

Коротше, далі буде. Список МФО напишу трохи пізніше, обіцяю!! Просто поки що хочеться звільнити свій розум від них хоча б на тиждень.

Дуже радий, що все усвідомив, бо якби вирішив далі їх годувати, то опинився на вулиці, бо треба за оренду платити, не кажучи за комуналку.

І це мотивує. Що буде дах над головою, їжа, ліки, а згодом і свобода від боргів. Я часто уявляю той день, коли закрию останнє МФО. Буде другий найкращий день мого життя після дня закінчення цієї клятої війни.

Останнє редагування:
Дякую за підтримку, Золтане!

За ці дні я остаточно перестав хвилюватися, чогось боятися. Зрозумів структуру роботи МФО — це не такі страшні контори, як здається, хоч і не без уродів.

Мені треба було себе добре накрутити, напружитися, щоб у кінці просто розслабитись і забити. Спочатку я боявся того, що тепер на мені «шлейф МФО», соромився. Потім боявся признатися родичам. Потім боявся їх реакції на прострочки. І що в ітозі? Ми всі разом сміємося з цієї ситуації, мовляв «ось балда, вліз у якусь фігню».

Якщо хтось читатиме цю тему, щоб заспокоїти себе думкою «я такий не один» — не бійтеся, тут немає чого боятися. Навіть суд, ВП — це не страшно, просто головний біль. Але цього не станеться раптово, різко. Ймовірніше за все — взагалі не станеться.

Тепер по моїх справах з МФО — увійшов в просточки по більшості «лояльних», по нелояльних пока прострочек нема, але ще нічого не закривав, чекаю на гроші.
Змінив сімку, пару тижнів відпочину від МФО, займуся своїми справами. Все одно нормальних пропозицій швидко не буде.

Вирішив нікому не писати з них. Правду кажуть — безглузда ідея. І якщо будуть турбувати оточення — ну хай турбують, посміємося. Антиспам вже готовий до спаму : )

Коротше, далі буде. Список МФО напишу трохи пізніше, обіцяю!! Просто поки що хочеться звільнити свій розум від них хоча б на тиждень.

Дуже радий, що все усвідомив, бо якби вирішив далі їх годувати, то опинився на вулиці, бо треба за оренду платити, не кажучи за комуналку.

І це мотивує. Що буде дах над головою, їжа, ліки, а згодом і свобода від боргів. Я часто уявляю той день, коли закрию останнє МФО. Буде другий найкращий день мого життя після дня закінчення цієї клятої війни.
Бажаємо вам терпіння і скорішого закритя всіх кредитів 🫂

Назад
Угорі