Суд з ЄАПБ та судовий збір

• Автор теми Автор теми MargoM
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 6
  • Перегляди Перегляди 588

MargoM

Перевірений
Дописи
26
Реакції
5
Бали
278
MargoM не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Доброго вечора.ЕАПБ подали до суду,але до моменту першого засідання питання з ними було закрито.Борг оплатила.Вони подали заяву до суду про відзив та закриття справи,так як претензій до мене не мають,але суд вже переносять декілька разів,так як не уплочений судовий збір.
Декілька днів тому,мені зателефонували ЕАПБ і попросили оплатити судовий збір і я не знаю як діяти.Чи я маю його платити,чи вони.
Можливо хтось був в такій ситуації і зможе підказати як діяти.

Доброго вечора.ЕАПБ подали до суду,але до моменту першого засідання питання з ними було закрито.Борг оплатила.Вони подали заяву до суду про відзив та закриття справи,так як претензій до мене не мають,але суд вже переносять декілька разів,так як не уплочений судовий збір.
Декілька днів тому,мені зателефонували ЕАПБ і попросили оплатити судовий збір і я не знаю як діяти.Чи я маю його платити,чи вони.
Можливо хтось був в такій ситуації і зможе підказати як діяти.
Судовий збір платить позивач

Судовий збір платить позивач
Дуже дякую за відповідь.
Я вірно розумію,якщо я їх просто проігнорую-я не понесу за це якусь відповідальність?
І чи може це якось вплинути на рішення суду,так як провадження ще висить відкрите.
Перепрошую за можливо безглузде питання, я то я трохи не розумію.

Дуже дякую за відповідь.
Я вірно розумію,якщо я їх просто проігнорую-я не понесу за це якусь відповідальність?
І чи може це якось вплинути на рішення суду,так як провадження ще висить відкрите.
Перепрошую за можливо безглузде питання, я то я трохи не розумію.
Відкриття провадження по справі робить суддя. Виносить відповідну ухвалу. Це означає,що справу будуть розглядать. Наступний крок це виявлення недоліків . Наприклад,так як у Вашій справі. Не сплачений суд збір. На усунення недоліків дають термін. На доплату суд збору 10 днів. Якщо на протязі цього часу недоліки не усунуті,то позовну заяву повертають позивачу.
У Вашому випадку потрібно вияснити,чи прийнятий до уваги документ від позивача про відкликання позову
Ви нічого не зобов'язані платить,і не понесете за це ніякої відповідальності. На рішення суду,якщо він буде вплине тількі наявність відзиву чи відсутність такого,те що написану у відзиві.
Тількі суд вирішує чи матимете Ви зобов'язання по виплаті боргу чи ні.
MarinaZha, а взагалі то,якщо ЕАПБ не сплатив суд збір,ніякого відкликання позову не потрібно. Мабуть,ще не закінчився термін на усунення недоліків або не винесена суддею ухвала про повернення позову. Коли це буде зроблено,на суд владі буде написано Повернуто.
Слідкуйте за оновленнями на Судовій Владі чи в Дії.

Останнє редагування:
Відкриття провадження по справі робить суддя. Виносить відповідну ухвалу. Це означає,що справу будуть розглядать. Наступний крок це виявлення недоліків . Наприклад,так як у Вашій справі. Не сплачений суд збір. На усунення недоліків дають термін. На доплату суд збору 10 днів. Якщо на протязі цього часу недоліки не усунуті,то позовну заяву повертають позивачу.
У Вашому випадку потрібно вияснити,чи прийнятий до уваги документ від позивача про відкликання позову
Ви нічого не зобов'язані платить,і не понесете за це ніякої відповідальності. На рішення суду,якщо він буде вплине тількі наявність відзиву чи відсутність такого,те що написану у відзиві.
Тількі суд вирішує чи матимете Ви зобов'язання по виплаті боргу чи ні.
MarinaZha, а взагалі то,якщо ЕАПБ не сплатив суд збір,ніякого відкликання позову не потрібно. Мабуть,ще не закінчився термін на усунення недоліків або не винесена суддею ухвала про повернення позову. Коли це буде зроблено,на суд владі буде написано Повернуто.
Слідкуйте за оновленнями на Судовій Владі чи в Дії.
Дякую вам 🙏

Я думаю, ЄАПБ спеціально не сплачує одразу судовий збір. Якраз для того, щоб в разі, якщо відповідач захоче домовитись без суду, не втратити цей збір. Дивилась недавно справи. Звернула увагу, що всі останні позови Єапб були повернуті через несплату судового збору.
Також дивилась справи по Юніт Капітал. Багатенько так справ було залишено без розгляду через заяву позивача, значить немало людей домовляються, щоб сплатити без суду. І в рішеннях Юніту відмовляють в поверненні судвого збору. Тож Єапб вирішило поступити хитріше і спочатку збір не сплачувати 🤷‍♀️
А з вас може хочуть додатково стягнути собі в кишеню ще суму цього суд. збору.

Останнє редагування:
Назад
Угорі