⚖️ Суд з ТОВ ФК Гелексі. Ось і перший сюрприз

Дописи
478
Реакції
566
Бали
323
Вже є звичним, що справи з ТОВ ФК Гелексі при захисті мають закінчуватись стягнення "тіла" і дрібних відсотків. Зазвичай від суми вимог в 25 тисяч залишається до стягення 5 тисяч "тіла" і до двадцяти гривень процентів. А інші вимоги, як правило, це незаконна комісія (20 000 грн. орієнтовно).

Я з принципу зазвичай завжди даю суду в цих справах і інший аргумент - нарахування процентів за межами строку кредитування. Тобто не 74,14 грн. процентів, а не лінуюсь розписувати, що 60 грн. процентів не законні. Ну так)). І в даній справі така аргументація по строку кредитування виявилась вирішальною. Бо суд в межах строку кредитування стягнув і комісію. ТОбто мали вийти на 5 тисяч і 14 гривень. А вийшли на 7 тисяч. з невеликим, ну і плюс судові.

Ось і маємо в аналогічних справах з аналогічними умовами договорів і аналогічним захистом зовсім різні рішення.
7 тисяч і пропроційно зменшені судові витрати - то, звісно, краще ніж 25 тисяч і повні судові витрати (30+), але вирахування судом комісії в межах строку кредитування - це щось новеньке.

1772059372682.webp

Останнє редагування:
Я поважаю Вашу позицію. Також, мені не важливо, які кошти були сплачені на пошті, їх всі потрібно "включати" до ціни позову( моє бачення).

Ну про що говорити, якщо нещодавно у мене у справі за позовом "Коллект центру" по боргу в "Інфінанс" суд виніс рішення про повне задоволення вимог, хоча в 99% випадків апеляційні суди усіх регіонів України ухвалюють рішення про стягнення "тіла" та відсотків за 30 днів.

Ну про що говорити, якщо нещодавно у мене у справі за позовом "Коллект центру" по боргу в "Інфінанс" суд виніс рішення про повне задоволення вимог, хоча в 99% випадків апеляційні суди усіх регіонів України ухвалюють рішення про стягнення "тіла" та відсотків за 30 днів.
Артеме,це Апеляційний? Ну Ви ж принципово до ВСУ звернулися?

Доброго дня! Апеляція відмовила повністю (
Також апеляційний суд відхиляє доводи апеляційної скарги щодо безпідставності нарахування підвищеної комісійної винагороди поза межами строку кредитування (після 07 вересня 2019 року). Згідно з підпунктом 3.1.3 та пунктом 5.3 договору у разі порушення строку повернення позики позичальниця зобов’язана сплатити підвищену комісійну винагороду в розмірі 3,0 % в день від суми позики за кожен день прострочення. За своєю правовою природою зазначена підвищена комісія є погодженим сторонами на підставі статей 627, 628 ЦК України розміром процентів за неправомірне користування грошовими коштами відповідно до частини другої статті 625 ЦК України, а не продовженням нарахування звичайної плати за користування позикою, у зв’язку з чим її нарахування за період прострочення відповідає умовам договору та вимогам закону.

Отже нарахування процентів та комісії є правомірним, що підтверджується умовами договору та розрахунком кредитної заборгованості.

Апеляційну скаргу залишити без задоволення, а заочне рішення Вінницького міського суду Вінницької області від 12 лютого 2026 року – без змін.

Постанова апеляційного суду набирає законної сили з моменту її ухвалення і касаційному оскарженню не підлягає. Підкажіть не вже нічого не можливо зробити ???
Позовну заяву про стягнення заборгованості задовольнити.

Стягнути з К на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «ФК «ГЕЛЕКСІ» заборгованість у сумі 24117 (двадцять чотири тисячі сто сімнадцять) гривень.

Стягнути з К на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «ФК «ГЕЛЕКСІ» 7422 (сім тисяч чотириста двадцять дві) гривні 40 копійок в рахунок відшкодування судових витрат.

Останнє редагування:
вирахування судом комісії в межах строку кредитування - це щось новеньке.
У нас одні і ті ж судді можуть під настрій сьогодні по одній справі присудити "комісію" завтра - відмовити в її стягненні іншій справі за релевантних обставин.

У нас одні і ті ж судді можуть під настрій сьогодні по одній справі присудити "комісію" завтра - відмовити в її стягненні іншій справі за релевантних обставин.
Величезну роль грає регіон... тобто область, переконувався неодноразово.

Да, региональный партикуляризм - конек наших судов.
И что самое интересное заметил... в одной области могут даже иски нещасных Диджи Финанс удовлетворять, а например Элит Финансу стабильно оказывать в удовлетворении иска... а в соседней области все абсолютно наоборот! Чем это пояснить я в душе не .... ну не знаю. Необходимо как можно быстрее отменять на зак. уровне покращення времен петрухи... и возвращать возможность кас. обжалования.... одного хана понять и прокормить проще, чем 23 бея.

И что самое интересное заметил... в одной области могут даже иски нещасных Диджи Финанс удовлетворять, а например Элит Финансу стабильно оказывать в удовлетворении иска... а в соседней области все абсолютно наоборот! Чем это пояснить я в душе не .... ну не знаю. Необходимо как можно быстрее отменять на зак. уровне покращення времен петрухи... и возвращать возможность кас. обжалования.... одного хана понять и прокормить проще, чем 23 бея.
Не вернут, никогда. Кто ж себе лишнюю работу будет брать?

Назад
Угорі