Суд по оскарженню виконавчого напису нотаріуса

Анастасія Галушка

Форумчанин
Дописи
13
Реакції
2
Бали
5060
Анастасія Галушка не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Доброго дня! Підкажіть будь ласка, скільки часу проходить від подання заяви до рішення суду по справах визнання напису нотаріуса таким що не підлягає виконанню.
В моєму випадку, минуло вже майже 6 місяців і стоїть статус «призначено склад суду».
Що це означає? Це вже є ухвала про відкриття провадження?
Друге питання: Як потім бути з боргом після суду? Борг залишається? Вони можуть зробити новий напис чи подати до суду?

Вони можуть зробити новий напис чи подати до суду?
Угу

В моєму випадку, минуло вже майже 6 місяців і стоїть статус «призначено склад суду».
Там указана дата, на которую назначено заседание?

Доброго дня! Підкажіть будь ласка, скільки часу проходить від подання заяви до рішення суду по справах визнання напису нотаріуса таким що не підлягає виконанню.
Друге питання: Як потім бути з боргом після суду? Борг залишається? Вони можуть зробити новий напис чи подати до суду?
Напис нет, а в суд - да.

Напис нет, а в суд - да.
І як тоді бути? Одразу після зняття напису звʼязатися з кредитором і закривати борг? Я більше не хочу щоб це доходило до суду 😅 Вони йдуть на якісь поступки?

минуло вже майже 6 місяців і стоїть статус «призначено склад суду»
Значить, справа десь валяється в бебехах секретаря або помічника судді і за неї просто забули. Зайдіть в суд і поцікавтесь, чому так довго не відкривається провадження.
Після визнання ВНН таким, що не підлягає виконанню, виконавче провадження закінчується (якщо воно було відкрите). Подавайте позов про повернення коштів, якщо з Вас їх стягнули. Підстава - ст. 1212 ЦКУ. Вдруге вчинити ВНН не зможуть, чорних нотаріусів на початку війни розігнали. В суд можуть подати, але при цьому можуть строк позовної давності профукати - ВНН його не зупиняє і не перериває.

Одразу після зняття напису звʼязатися з кредитором і закривати борг?
Ні в якому разі! Вам кредитор з великою ймовірністю загне суму, вищу ніж у ВНН. Буде втирати про продовження нарахування процентів та неустойки (штраф, пеня), що є незаконним. Суми стягнення у ВНН і так завжди з "піною".

Останнє редагування:
Значить, справа десь валяється в бебехах секретаря або помічника судді і за неї просто забули. Зайдіть в суд і поцікавтесь, чому так довго не відкривається провадження.

Після визнання ВНН таким, що не підлягає виконанню, виконавче провадження закінчується (якщо воно було відкрите). Подавайте позов про повернення коштів, якщо з Вас їх стягнули. Підстава - ст. 1212 ЦКУ. Вдруге вчинити ВНН не зможуть, чорних нотаріусів на початку війни розігнали. В суд можуть подати, але при цьому можуть строк позовної давності профукати - ВНН його не зупиняє і не перериває.
Дуже дякую за відповідь, тоді буду дзвонити з понеділка. Про повернення коштів не знала, але до того ще треба дійти, спочатку дочекатись цього суду. А що означає позовна давність? В мене кредити з вересня 2019 року, я чула що позовна давність не рахується чи не рахувалась якийсь час… Мені просто цікаво куди дінеться борг, навіть як мине цей строк, він все-одно буде числитися в кредитній історії як несплачений?

Ні в якому разі! Вам кредитор з великою ймовірністю загне суму, вищу ніж у ВНН. Буде втирати про продовження нарахування процентів та неустойки (штраф, пеня), що є незаконним. Суми стягнення у ВНН і так завжди з "піною".

Ех… Ну чому так складно, я думала вони навпаки готові вже аби хоч якось повернути кошти. Просто хочеться закінчити з цим питанням і не чекати що вони знов щось надумають. По іншим боргам домовлялася з кредиторами, вони звісно фиркали, грубіянили, але потім після місяця мого ігнору самі пропонували закрити лише тіло кредиту)) А з цими провадженнями якась біда 🥲

Останнє редагування:
Пишіть їм заяви про прискорення. Не Солом*янський суд Києва випадково?

Пишіть їм заяви про прискорення. Не Солом*янський суд Києва випадково?
Та ні, Звенигородський суд. Знаю що якийсь час були відпустки, але все-одно дуже багато часу пройшло. Я думаю подзвонити в канцелярію запитати у понеділок. Чи ефективніше буде одразу писати заяву?
Я так розумію якщо вона лише пройшла автоматичний розподіл до судді, то це ще навіть не відкрили виконавче провадження, правильно?

Та ні, Звенигородський суд. Знаю що якийсь час були відпустки, але все-одно дуже багато часу пройшло. Я думаю подзвонити в канцелярію запитати у понеділок. Чи ефективніше буде одразу писати заяву?
Я так розумію якщо вона лише пройшла автоматичний розподіл до судді, то це ще навіть не відкрили виконавче провадження, правильно?
не відкрили провадження по справі , не виконавче, виконавче після рішення. Краще пишіть

для позитивного вирішення справи у матеріалах мають бути: копія виконавчого напису нотаріуса, копія кредитного договору щонайменше

не відкрили провадження по справі , не виконавче, виконавче після рішення. Краще пишіть

для позитивного вирішення справи у матеріалах мають бути: копія виконавчого напису нотаріуса, копія кредитного договору щонайменше
Я зрозуміла, дуже дякую за відповідь. А підкажіть будь ласка, де можна взяти зразок цієї заяви? Я думаю подати через електронний суд.

Назад
Угорі