Спадщина. Майно арештоване. Як вступити в спадщину

Norma_ya

Форумчанин
Дописи
264
Реакції
123
Бали
5125
Norma_ya не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Доброго дня шановні форумчанє. Нажаль, пишу сюди лише коли трапляється якась неприємність.
Вступаю в спадщину, телефонує мені нотаріус і каже що арештовано все майно, і щось потрібно з цим вирішувати, бо в спадщину я не вступлю.
Але в реєстрі нерухомого майна це не світиться.
Піду звісно уточню всі деталі, але направте куди бігти та що робити після, голова вже не працює, стільки витрачено часу та коштів. І здається знов потрібно і час і кошти…

Доброго дня шановні форумчанє. Нажаль, пишу сюди лише коли трапляється якась неприємність.
Вступаю в спадщину, телефонує мені нотаріус і каже що арештовано все майно, і щось потрібно з цим вирішувати, бо в спадщину я не вступлю.
Піду звісно уточню всі деталі, але направте куди бігти та що робити після, голова вже не працює, стільки витрачено часу та коштів. І здається знов потрібно і час і кошти…
в реєстрі боржників пошукайте себе

Я так розумію, що арештована саме спадщина? Бо ж наче ж з вп можна вступати у спадщину?
Якщо арештована спадщина і є зобов'язання по сплаті ВП,то все переходить спадкоємцю. Або приймати спадщину або відмовлятись від всього.

Для початку зробіть витяг з реєстру нерухомого майна, побачите чи є арешт.
(45 грн)
За прізвищем покійного робите пошук на сайті автоматизованої системи виконавчого провадження (безкоштовно) і перевіряєте чи є ВП і хто стягувач.

Для початку зробіть витяг з реєстру нерухомого майна, побачите чи є арешт.
(45 грн)
За прізвищем покійного робите пошук на сайті автоматизованої системи виконавчого провадження (безкоштовно) і перевіряєте чи є ВП і хто стягувач.
Это ж если на майне есть арест, то я можу появиться как наследник? Просто не смогу до конца вступить пока долг не выплачу?

Тут треба добре розрахувати, чи борги не більше спадщини. Можна і в мінусі залишитись.
Ну так, щоб було вигідно.. але це можливо,вірно?
Типу того. В залежності від суми боргу і вартості майна є інші варіанти
Тоесть в наследство я вступить могу, но я должна буду и оплачивать долги?

Зрозуміло, а це ж можна ще вступити, але й борги я приймаю собі?
Не більше ніж вартість спадщини. Проводите оцінку. Оцінили, наприклад будинок в 10 тис $, борг 15, борг 10 можна розбити на шматки...
Тут треба добре розрахувати, чи борги не більше спадщини. Можна і в мінусі залишитись.
Не можна. Навіть якщо ви прийняли спадщину, борг не може бути більший...
Тоесть в наследство я вступить могу, но я должна буду и оплачивать долги?
Потрібно розуміти яка саме там ситуація..
Можливо борг частково вийде списати/анулювати (наприклад при банківських кредитах часто давали підписати договір страхування кредиту. Він закриває смерть боржника...)

Не більше ніж вартість спадщини. Проводите оцінку. Оцінили, наприклад будинок в 10 тис $, борг 15, борг 10 можна розбити на шматки...

Не можна. Навіть якщо ви прийняли спадщину, борг не може бути більший...
Ага, тобто не можуть стягнуть юільше суми спадщини

Это ж если на майне есть арест, то я можу появиться как наследник? Просто не смогу до конца вступить пока долг не выплачу?
6 мисяців у вас е з моменту смерті спадкоемся щоб подати заяву на спадщину , хоть ареш хоть не арешт головне вспити у срок 6 місяців якщо ви були зареестровані з померлою людиною на момент смерити строк 6 місяців не важен , ви подаете автоматично даже якщо не написали заяву на спадщину и не видмовились а вот оформити не зможете поки не погасити борг
хоть все життя оформлюйте спадщину

Вкладення

• 55.webp
    55.webp
    158 Кб · Перегляди: 95
6 мисяців у вас е з моменту смерті спадкоемся щоб подати заяву на спадщину , хоть ареш хоть не арешт головне вспити у срок 6 місяців якщо ви були зареестровані з померлою людиною на момент смерити строк 6 місяців не важен , ви подаете автоматично даже якщо не написали заяву на спадщину и не видмовились а вот оформити не зможете поки не погасити борг
в неї явно не та ситуація. адже написано прямо "нотаріус зателефонувала",
маю сумнів, що нотаріус телефонує родичам померлих і пропонує звернутись саме до неї/нього за оформленням спадщини :pravila:

в неї явно не та ситуація. адже написано прямо "нотаріус зателефонувала",
маю сумнів, що нотаріус телефонує родичам померлих і пропонує звернутись саме до неї/нього за оформленням спадщини :pravila:
Навіть якщо був заповіт на особу оформлений в цього нотаріуса?
Хоча з другого боку звідки нотаріус може знати про смерть клієнта.

Нам з Вами цікавіше,ніж автору теми))
Є таке
По ідеї можна оформити, але й борги треба буде платити

арешт був накладениий за життя спадкоемця , тоесть по идеи успадковуеться также й борг , а ось получити право власности по спадщини де арешт того спадкового майна , ну що платити борг та успадковувати щоб стати законним владельцем , просто коли е арешт то чому его нельзя оформлювати , ну буде друга людина боржником и мати майно по спадщини пид арештом якщо не платити

арешт був накладениий за життя спадкоемця , тоесть по идеи успадковуеться также й борг , а ось получити право власности по спадщини де арешт того спадкового майна , ну що платити борг та успадковувати щоб стати законним владельцем , просто коли е арешт то чому его нельзя оформлювати , ну буде друга людина боржником и мати майно по спадщини пид арештом якщо не платити
Як я розумію, то можна

Назад
Угорі