Соціальна допомога дитині по інвалідності

• Автор теми Автор теми Діанка33
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 1
  • Перегляди Перегляди 220

Діанка33

Форумчанин
Дописи
149
Реакції
46
Бали
3625
Діанка33 не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Вітаю. У нас з дитиною така ситуація. З 2022 року по 1 вересня 2024 року в дитини була інвалідність. У вересні 2025 року я ще отримала соц допомогу по інвалідності. У жовтні ще нема. Читала в інтернеті, що ці виплати автоматично продовжуються на період військового стану. Чи це так?
І друге питання. Я синові тиждень тому оформила інклюзію. Платіжка за садочок не прийшла. За дитину з ООП за садочок платити не потрібно?

Вітаю. У нас з дитиною така ситуація. З 2022 року по 1 вересня 2024 року в дитини була інвалідність. У вересні 2025 року я ще отримала соц допомогу по інвалідності. У жовтні ще нема. Читала в інтернеті, що ці виплати автоматично продовжуються на період військового стану. Чи це так?
І друге питання. Я синові тиждень тому оформила інклюзію. Платіжка за садочок не прийшла. За дитину з ООП за садочок платити не потрібно?

1️⃣ Виплати по інвалідності
Ви кажете, що соцдопомога по інвалідності виплачувалася до 1 вересня 2024 року, а у вересні 2025 року ви ще отримали виплату.

За законом, дійсно, під час воєнного стану багато соціальних виплат продовжуються автоматично, навіть якщо документи про продовження інвалідності ще не оновлені. Але є нюанс:

Автоматично продовжуються лише певні види виплат, і це залежить від того, чи була ваша дитина зареєстрована як отримувач на момент продовження.

Якщо у жовтні виплата не надійшла, можливо, потрібна додаткова перевірка від органу соціального захисту: вони можуть вимагати підтвердження статусу інвалідності або виправлення технічного помилкового пропуску.

💡 Рекомендація: зверніться до своєї територіальної соціальної служби або через портал Дія і уточніть, чи автоматично продовжена виплата, і чи потрібні додаткові документи.

Назад
Угорі