Сложности с МФО и отписка НБУ

• Автор теми Автор теми Киевлянка
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 30
  • Перегляди Перегляди 2K
Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
писала уже в ФБ ,и в ютуб
Вы тож юрист?
Так и тут напишите, почему бы нет.
Я не юрист, это имеет значение для Вас?
Чем тебе не отзыв? Кратко и по существу :lol:
Мне понравилось! Но хотелось бы подробностей, на которых этот восторг основан.

Чем тебе не отзыв? Кратко и по существу :lol:
А у Вас с ним что то не вышло?так напишите отзыв,помогите автору разобраться в ее вопросе в конце концов
Так и тут напишите, почему бы нет.
Я не юрист, это имеет значение для Вас?

Мне понравилось! Но хотелось бы подробностей, на которых этот восторг основан.
Ну так если не юрист ,то что Вы можете оценить?Вы эксперт в военных делах?

А у Вас с ним что то не вышло?так напишите отзыв,помогите автору разобраться в ее вопросе в конце концов

Ну так если не юрист ,то что Вы можете оценить?Вы эксперт в военных делах?
Вы знаете, я - гетеросексуал, у нас с ним ничего получится и не могло)

Всем доброго дня.
Прошу совета в следующей ситуации:
Муж сейчас на службе по контракту, есть 2 кредита в МФО. С одними решили быстро, достаточно было только заявления и формы №5, другие - не пробиваемые. Помимо формы №5 (есть на руках) требуют заверенные(!) копии паспорта, военного, ИНН, которые нужно отправить почтой. Дело в том, что я не имею оригиналов на руках, а муж находится там, где не работают никакие почтовые службы, для МФО это не аргумент. Обратилась с жалобой в НБУ со ссылкой на пункт 15 статьи 14 Закона Украины " О социальной и правовой защите военнослужащих и их семей", а также письмо НБУ в Минобороны в котором закреплен перечень документов для подтверждения о прохождении военной службы, прикрепила скриншоты переписки, договор кредитования, на что спустя месяц получила отписку:
"Товариство повідомляє, що у зв'язку з тим, що на поштову адресу Товариства не отримало належним чином завірених документів, що свідчили би про проходження Вами військової служби, правових підстав для перерахування відсотків за кредитним договором у Товариства немає".

Позвонила за разъяснением в НБУ, говорят письмо в Минобороны носит рекомендательный характер... Какой-то замкнутый круг: документы у мужа, переслать их невозможно, а заверить копии - нужны оригиналы, ума не приложу что делать. Можно было бы отморозиться до отпуска мужа, но отпуск в ноябре, а з/п официально на карту, о последствиях можно только догадываться. Сумма не фантастическая чтобы не отдавать, но с насчитанными % , это уже слишком.
Есть еще претензия по сумме кредита, которая отличается от фактической, но пока бы с этим разобраться. Даже допустим, если мне каким-то фантастическим образом (пока не знаю каким) удастся заполучить заверенные копии, как я могу быть уверена, что они их используют по назначению? -Никак.
Помогите пожалуйста разобраться, что с этим можно сделать, уже нервы на пределе от этой ситуации:(
Що можна посоветовать.
Если коротко - послать науй.
Проценти вони зупинять нараховувати.
А морда не трісне? Недавно було рішення Верховного суду, що % за кредитним договором не нараховуються після закінчення строку договору. Навіть, якщо в договорі є такий пункт
% нараховуються лише на строк договору. А строк у вас не більше місяця.
Чоловік Приїде і розбереться.
А поки просто посилать.
В мене дзвонили і писали тиждень. Я їм чітко вказував куди вони можуть звернутися. Варіантів мало - тільки три літери - або в суд, або на ізвєсний орган.
Пропали.
Шо і вам рекомендую

Що можна посоветовать.
Если коротко - послать науй.
Проценти вони зупинять нараховувати.
А морда не трісне? Недавно було рішення Верховного суду, що % за кредитним договором не нараховуються після закінчення строку договору. Навіть, якщо в договорі є такий пункт
% нараховуються лише на строк договору. А строк у вас не більше місяця.
Чоловік Приїде і розбереться.
А поки просто посилать.
В мене дзвонили і писали тиждень. Я їм чітко вказував куди вони можуть звернутися. Варіантів мало - тільки три літери - або в суд, або на ізвєсний орган.
Пропали.
Шо і вам рекомендую
Не все так просто, й морди в них не тріскаються, хоча вже давно пора. Посилати я вже давно навчилася завдяки одному родичу, але тут інше. Йде з/п з основного місця роботи й зі служби, все на картки. Самі розумієте чим це може скінчитися, тому хочу з ними все ж таки вирішити питання миром.
Кредит брали на 7 тис у квітні, з яких півтори одразу повернули, у травні подовжували, а наприкінці травня чоловік пішов на контракт. На той час в них була якась акція: плати за місяць, користуйся два місяці, тобто термін закінчився в середині липня. Поки я з ними листувалася, поки місяць чекала відповіді НБУ, вже до сплати майже 15 тис. Я не проти повернути гроші з відсотками за півмісяця, це десь усього 6200 - 6300, але... в додатку до договору стоїть 5 з половиною, а в кабінеті все одно 7 тис. Тут також потрібно розібратися, а тим більше що вони запустили автопролонгацію, а там відсотки - "мамадорогая". Я би написала на це свинство заяву, але хочеться подати її разом з тими клятими документами, що вони вимагають. Думаємо з чоловіком як зробити копії і завірити.

P.S. Дзвонити з погрозами мені припинили, бо я "накляузничала" на горячу лінію в НБУ, але періодично "грізним голосом" дістає автовідповідач

Так они наверное так не захотят в переписке вот что требуют:

У відповідь на Ваше звернення повідомляємо про наступне.
Для того, щоб ТОВ "СС ЛОУН" застосувало до Вас норми ЗУ "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" та зупинило нарахування відсотків, Вам необхідно надіслати поштою на адресу Товариства (01024, місто Київ, вул. Басейна, буд. 6, ТОВ "СС ЛОУН") наступні документи:
• копія паспорту фізичної особи (належним чином завірений);
• копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера (належним чином завірену);
• оригінал клопотання в довільній формі про зупинення нарахування пені/не нарахування пені та припинення нарахування відсотків/відміну раніше нарахованих відсотків із зазначенням початку пільгового періоду (18.03.2014р. – для військовослужбовців, дата мобілізації – для мобілізованих);
• копія військового квитка з відмітками про приз/мобілізацію та їх дату (належним чином завірену);
• Довідку про приз військовозобов’язаного на військову службу, виданою військовим комісаріатом або військовою частиною, із зазначенням дати мобілізації, підписаною начальником (командиром) та скріпленою печаткою.
У зв’язку з цим просимо Вас надіслати нам зазначені документи.
Відповідно до п. 8 розділу 10 наказу Міністерства юстиції України від

18.06.2015 № 1000/5 «Про затвердження правил організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органа, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях» копія набуває юридичної сили лише в разі її засвідчення в установленому порядку. Напис про засвідчення копії складається зі слів «Згідно з оригіналом», назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів (ініціалу імені) та прізвища, дати засвідчення копії. Напис про засвідчення копії скріплюється відбитком печатки відповідного структурного підрозділу установи або печатки «Для копій».

Нотариус же захочет сверить с оригиналом, а где ж его взять :dash1:
К Колейчику пусть сходит...

[SVGIMPORTANT]Флуд, оффтоп!
Это специально?![/SVGIMPORTANT]

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
Назад
Угорі