Сімейне питання, процедура визнання батьківства

• Автор теми Автор теми Аvrora
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 16
  • Перегляди Перегляди 265

Аvrora

Форумчанин
Дописи
50
Реакції
17
Бали
5065
Аvrora не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Доброго дня. Маю питання по процедурі визнання батьківства. Чоловік хоче визнати мою дитину нашою спільною. В РАЦСі заяви не приймають, відправляють до суду. Проживаємо разом, є молодша дитина записана на нас двох. Старша - тільки на мене, маю статус матері одиначки на неї. Визнання себе батьком з боку чоловіка абсолютно добровільне. Чи правомірні дії працівників РАЦС?
Якщо є хтось, хто може пояснити, відгукніться, будь ласка.
Дякую

Доброго дня. Маю питання по процедурі визнання батьківства. Чоловік хоче визнати мою дитину нашою спільною. В РАЦСі заяви не приймають, відправляють до суду. Проживаємо разом, є молодша дитина записана на нас двох. Старша - тільки на мене, маю статус матері одиначки на неї. Визнання себе батьком з боку чоловіка абсолютно добровільне. Чи правомірні дії працівників РАЦС?
Дякую
Процедура визнання батьківства, може бути здійснена тільки біологічним батьком в інших випадка тільки через суд.

Процедура визнання батьківства, може бути здійснена тільки біологічним батьком в інших випадка тільки через суд.

А як в РАЦСі доводити біологічне рідство? Подаються лише заяви, наскільки я розумію

Дякую
Добрий вечір. Якщо він дійсно батько - через суд за його позовом встановлюється батьківство. Якщо він не батько - всиновлення

Дякую
усыновление/удочерение супругом ребенка жены только через суд

А як в РАЦСі доводити біологічне рідство? Подаються лише заяви, наскільки я розумію
Їхні дії не правомірні. Але є одне суттєве але.... працівники РАЦСу не відрізняють процедуру визнання батьківства та процедуру встановлення факту батьківства.

Добрий вечір. Якщо він дійсно батько - через суд за його позовом встановлюється батьківство. Якщо він не батько - всиновлення
Ну процедура "внутрішньо-сімейного" всиновлення зрозуміла.... судова процедура встановлення факту батьківства ( чоловік мертвий або жінка прозріла та виявила бажання покошмарити колишнього і т.д) також зрозуміла. Але здається (принаймні раніше) за умови добровільного визнання чоловіком дитини та згоди матері процедура була трохи простішою?

Останнє редагування:
Записывал как? Усынавливал? Один такой не очень давно был... скулил и все норовил выяснить как все отыграть назад, алименты на 2-х не тянет бедный.... но обратной дороги НЕТ... детки это не котята.

усыновление/удочерение супругом ребенка жены только через суд
В этой теме разговор о другом.... усынавливают чужих деток...а здесь судя со слов автора желающий все-таки отец.

Останнє редагування:
Дякую
Я так розумію, Ваш чоловік є біологічним батьком старшої дитини? Він записаний за ст. 135 Сімейного кодексу, тобто, з Ваших слів?

Я так розумію, Ваш чоловік є біологічним батьком старшої дитини? Він записаний за ст. 135 Сімейного кодексу, тобто, з Ваших слів?
Більш за все так. Була "мода" на матерів одиначок. Обставини змінилися....

Так, 19 років на колимі у соціальній службі відбув. Трошки чув))
Не мед, погоджуюсь. Але "теперішні" дівулі більше відбувають номер. Раніше одна тьотка з КМДН та працівник соц. служби давали раду мікрорайону.....неблагополучних в руках тримали..... і ні машин не було ані повальної компьютерізації тобі.

Не мед, погоджуюсь. Але "теперішні" дівулі більше відбувають номер. Раніше одна тьотка з КМДН та працівник соц. служби давали раду мікрорайону.....неблагополучних в руках тримали..... і ні машин не було ані повальної компьютерізації тобі.
Це було, середина нульових. Потім усіх стало більше, потім менше, потім знову більше. Про загальну якість соціальної роботи, підросла звісно в рази. Але це було ще до великої війни.

Більш за все так. Була "мода" на матерів одиначок. Обставини змінилися....
Цікаво, з якого ракурсу в моєму питанні Ви розглядаєте поняття "мати - одиначка-модно"? Ви ж поняття не маєте, як це прийти оформляти свідоцтво про народженні самій. Тим паче, коли невеличке містечко і на тебе дивляться, як на прокажену. До 1,5 року дитині навіть інколи на хліб не було, не говорячи про памперси. А з 1,5 роки працювати по 14 годин на день, щоб хоч якось утримувати дитя. Всі помиляються, і добре,коли з часом визнають це. Бажаю всим, хто так інтенсивно обговорює тему "мода на матір одиначку , ніколи в житті не знати, як це почувати себе самотньою з тим одним паспортом в руках і бачити осуд в очах того, хто реєструє дитину.
Надіюся, що моя емоційна реакція нікого не образить, бо прочитавши коментарі стало дуже образливо до сліз . Не всі народжують заради виплат і якихось допомог

Цікаво, з якого ракурсу в моєму питанні Ви розглядаєте поняття "мати - одиначка-модно"? Ви ж поняття не маєте, як це прийти оформляти свідоцтво про народженні самій. Тим паче, коли невеличке містечко і на тебе дивляться, як на прокажену. До 1,5 року дитині навіть інколи на хліб не було, не говорячи про памперси. А з 1,5 роки працювати по 14 годин на день, щоб хоч якось утримувати дитя. Всі помиляються, і добре,коли з часом визнають це. Бажаю всим, хто так інтенсивно обговорює тему "мода на матір одиначку , ніколи в житті не знати, як це почувати себе самотньою з тим одним паспортом в руках і бачити осуд в очах того, хто реєструє дитину.
Надіюся, що моя емоційна реакція нікого не образить, бо прочитавши коментарі стало дуже образливо до сліз . Не всі народжують заради виплат і якихось допомог
Ви мене не вірно зрозуміли... я не мав вас конкретно на увазі. Я мав на увазі, що такі випадки відбувалися доволі часто, і не з підстав нещасливого кохання, а в більшості з метою отримати хоча б якусь лишню копійку. Виною всьому рівень життя в державі. Я не знаю Вашої ситуації... та й не маю ніякого права вас засуджувати,це ваші сімейні справи. Але війна багато чого змінила....зараз в судах слухається безліч справ,що присвячені питанням,що обговорювалися в цій темі.

Назад
Угорі