Штрафы ТЦК

• Автор теми Автор теми Vadym
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 7
  • Перегляди Перегляди 264

Vadym

Команда форуму
Модератор
Дописи
3134
Реакції
3764
Бали
5480
Vadym не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Прилетел в резерве штраф и розыск. Не особо беспокоит, но карты в блок не охота.
Повестки не приходили (почта мониторится, вся корреспонденция забиралась)
Данные обновлены вовремя. ВЛК не пройдена.
Понятно, что признавать штраф и платить половину - решение не самое мудрое и посему вопросы:

Стоит ли сносить штраф сейчас, или надо дожидаться вынесения постановы?
Занимаются ли наши юристы такими вопросами?
Всеми любимый ИИ написал, что если заблокируют счета и подать исковое + заявление об обеспечении иска, то в заявлении можно попросить суд обязать исполнителя снять блокировку со счетов. Это сказка, или реально так может сработать?

В общем, кто через такое прошел - поеделитесь опытом плз

У меня уже второй штраф висит и «розшук»
В конце 2025 розшук прекратился, тк прошел год
В начале 2026 влепили новый, за другое нарушение

Лучше не платить, т.к. вступишь с ними в гражданско-правовые отношения
Карты не блокировали

Просто не визнавай провини заяви провину і ніякого штрафу не буде, прилітає на штраф, а інфа про порушення обліку, штраф виникає після винесення постанови

Прилетел в резерве штраф и розыск. Не особо беспокоит, но карты в блок не охота.
Повестки не приходили (почта мониторится, вся корреспонденция забиралась)
Данные обновлены вовремя. ВЛК не пройдена.
Понятно, что признавать штраф и платить половину - решение не самое мудрое и посему вопросы:

Стоит ли сносить штраф сейчас, или надо дожидаться вынесения постановы?
Занимаются ли наши юристы такими вопросами?
Всеми любимый ИИ написал, что если заблокируют счета и подать исковое + заявление об обеспечении иска, то в заявлении можно попросить суд обязать исполнителя снять блокировку со счетов. Это сказка, или реально так может сработать?

В общем, кто через такое прошел - поеделитесь опытом плз
Тут я б точно не поспішав одразу визнавати порушення і сплачувати штраф, особливо якщо повістки дійсно не отримували, дані оновили вчасно і є можливість це підтвердити. Спочатку, як на мене, варто з’ясувати, за яке саме порушення вас внесли в розшук і на підставі яких документів ТЦК це зробив. Бо без цієї інформації складно зрозуміти, що саме оскаржувати і яку позицію займати.

Натрапив на досить схожу ситуацію в цій статті:
ОСКАРЖЕННЯ РОЗШУКУ ТЦК ✅ 13463 - СТАТТІ - consultant.net.ua

Там якраз розбирають оскарження розшуку ТЦК, у тому числі випадок, коли людина не отримувала повістку, а в Резерв+ все одно з’явився розшук. Наскільки зрозумів, спочатку потрібно встановити конкретну підставу розшуку, отримати документи та докази від ТЦК, а вже після цього вирішувати питання з оскарженням.

Щодо блокування рахунків — я б теж не чекав, поки справа дійде до виконавчого провадження. Якщо вже є штраф або постанова, строки на оскарження можуть мати значення, тому краще хоча б показати документи військовому юристу і зрозуміти, на якому зараз етапі справа.

Тим більше на Consultant є юристи, які займаються саме питаннями ТЦК, розшуку та оскарження таких рішень. У вашій ситуації консультація, думаю, буде кориснішою, ніж просто автоматично сплатити половину штрафу і сподіватися, що разом із цим закриється питання з розшуком.

Тут я б точно не поспішав одразу визнавати порушення і сплачувати штраф, особливо якщо повістки дійсно не отримували, дані оновили вчасно і є можливість це підтвердити. Спочатку, як на мене, варто з’ясувати, за яке саме порушення вас внесли в розшук і на підставі яких документів ТЦК це зробив. Бо без цієї інформації складно зрозуміти, що саме оскаржувати і яку позицію займати.

Натрапив на досить схожу ситуацію в цій статті:
ОСКАРЖЕННЯ РОЗШУКУ ТЦК ✅ 13463 - СТАТТІ - consultant.net.ua

Там якраз розбирають оскарження розшуку ТЦК, у тому числі випадок, коли людина не отримувала повістку, а в Резерв+ все одно з’явився розшук. Наскільки зрозумів, спочатку потрібно встановити конкретну підставу розшуку, отримати документи та докази від ТЦК, а вже після цього вирішувати питання з оскарженням.

Щодо блокування рахунків — я б теж не чекав, поки справа дійде до виконавчого провадження. Якщо вже є штраф або постанова, строки на оскарження можуть мати значення, тому краще хоча б показати документи військовому юристу і зрозуміти, на якому зараз етапі справа.

Тим більше на Consultant є юристи, які займаються саме питаннями ТЦК, розшуку та оскарження таких рішень. У вашій ситуації консультація, думаю, буде кориснішою, ніж просто автоматично сплатити половину штрафу і сподіватися, що разом із цим закриється питання з розшуком.
А чому ви Даря пишете зрозумів, поспішав? Ви точно жінка?

По моїх клієнтах - тьху-тьху-тьху! - поки що суди зносили штрафи по ст. 210-1 КУпАП. Тільки один раз довелось подавати апеляцію, яку виграли. Там в більшості випадків або повістку не надіслали чи її взагалі не існувало, або строк притягнення профукали. Є багато позитивної практики по першій і апеляційній інстанціях.

Назад
Угорі