На роботу лист прийде десь через тиждень після відкриття вп. Ніхто вас не звільнить, якщо начальство адекватне. Якщо ви мати одиначка, то нічого в вас з майна не заберуть. Єдине, що заблокують всі рахунки, треба потім написати заяву виконавцю про визначення видаткового рахунку, щоб ви без проблем користувались 16000 грн на місяць. Зніміть всі кошти з карток, якщо вони звісно є.
Так по закону це не законо за таке звільняти! Але в 2018 році я стикнулась з вкрай паршивою ситуацією, в якій до цього часу багато питань.
Я працювала в школі секретарем.
Почались дзвінки на роботу, на особисті номера співробітників, директора за кредит, який брала наша прибиральниця.
Причому вони чомусь вимагали її звільнити з роботи (що взагалі не логічно). Директор на таке не пішов (принципово + на якій підставі), потім вони знайшли номер телефона доньки директора, яка була на той момент просто студентка. Почали їй вночі писати погрози на вайбер.
Наступного дня ця прибиральниця сама написала заяву на звільнення після цього, і після цього дзвінки припинились.
Вони присилали фото її з паспортом типу як вона брала кредит і не віддала його. А вона казала, що брала, бо син кудись вліз.
Я до цього часу була впевнена, що це мфо так відбито працює, і боялась кредитів як вогню. Але чомусь зараз в мене підозри, що фото з її паспортом вони могли взяти де завгодно, або фотошоп. І взагалі я почала сумніватись, що це було мфо, а не якісь разборки через її сина. Бо вимога звільнити її х роботи - безглузда.
До речі, заява в поліцію нічого не дала абсолютно.
Чула, що так діє зараз тільки біт капітал, кріпсі. А інші можуть подати до суду, виконавче впровадження, тощо. Але звільнити з роботи через відкрите ВП незаконно, ви навіть можете судитися за це з керівництвом.