CreditKasa Що порадите робити з договором на 300 днів

• Автор теми Автор теми borzhnik23
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 63
  • Перегляди Перегляди 5K

borzhnik23

Форумчанин
Дописи
11
Реакції
0
Бали
846
borzhnik23 не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Доброго дня. Маю таку ситуацію. Набрався МФО, з горем пополам позакривав більшість, залишилась КК . Тіло було 18к, два рази робив пролонгацію на загальну суму 15к (тільки зараз потрапив на ваш форум, і розумію, що напевно дарма платив пролонгацію). Зараз просрочка два тижні. Хочуть ще 35к. Перечитавши договір, бачу що він по новим умовам на 300 днів ( раніше такого не було, брав в них кредити з 2018 року, всі платив вчасно і закривав майже відразу, не сильно переплачуючи відсотки). Оточенню поки не дзвонили. По початку просрочки просили не псувати відносини, адже компанія до мене ставиться лояльно. Сказав вчора що грошей нема, бо роботу втратив, їм звісно по барабану і через годинку до мене набрала жіночка з відділу «взисканія» і вже так грубішим тоном почала розказувати шо по чому ) запитання таке: як поводити себе з цим новим хитрим договором на споживчий кредит (базовий кредитний період 19 днів, потім кредитна лінія на 300 днів) , де пише що загальні витрати по кредиту до кінця періоду 180к грн , і річна процентна ставка 57 400%. Я звісно вже зараз коли прочитав договір, то чесно кажучи офігів) Вони через суд реально зможуть таку суму стягнути з мене? Як себе краще поводити в даній ситуації? Можуть вони піти на якусь домовленість?

от мені цікаво
з таким договором на 300 днів - коли береш кредит, то хіба не вказується одразу сума до погашення через 300 днів?
Там договір на 32 сторінки. Є базовий кредитний період . І десь сторінці 20ій є сума яка до сплати через 300 днів - 180к. Виходить за 300 днів тіло 18к, і 162к - це нараховані відсотки. Тобто 900% від тіла.

Там договір на 32 сторінки. Є базовий кредитний період . І десь сторінці 20ій є сума яка до сплати через 300 днів - 180к. Виходить за 300 днів тіло 18к, і 162к - це нараховані відсотки. Тобто 900% від тіла.
вы не поняли
вот есть главная страница с бегунком
она явно вводит в заблуждение по поводу основных условий кредитования и это как по мне повод черкнуть в нбу, где то видел в их нормативных актах, что расчеты на сайте должны соответствовать реальности
как видим там максимально 70 дней а не 300
кк.webp

вы не поняли
она явно вводит в заблуждение по поводу основных условий кредитования и это как по мне повод черкнуть в нбу, где то видел в их нормативных актах, что расчеты на сайте должны соответствовать реальности
кк.png
Хм. Так, дійсно, я про це і не подумав. Хоча КК звісно скаже , що ви бачили що підписували.

вот есть такой пункт в законе про споживче кредитування
1. Кредитодавець розміщує на своєму офіційному веб-сайті інформацію, необхідну для отримання споживчого кредиту споживачем. Така інформація повинна містити наявні та можливі схеми кредитування у кредитодавця.

Споживач перед укладенням договору про споживчий кредит має самостійно ознайомитися з такою інформацією для прийняття усвідомленого рішення.

12. У разі ненадання визначеної у цій статті інформації або надання її в неповному обсязі чи надання недостовірної інформації кредитодавець або кредитний посередник несе відповідальність у порядку та розмірі, визначених законом.

Споживач, який внаслідок ненадання йому визначеної у цій статті інформації або надання її в неповному обсязі чи надання недостовірної інформації уклав договір на менш сприятливих для себе умовах, ніж ті, що передбачені у цій інформації, має право вимагати приведення укладеного договору у відповідність із зазначеною інформацією шляхом направлення кредитодавцю відповідного письмового повідомлення. Кредитодавець зобов’язаний привести договір у відповідність з умовами, зазначеними у наданій інформації, протягом 14 днів з дати отримання такого повідомлення.

это конечно вилами по воде писано, но...

вы не поняли
кк.png
Помоему у шараг даже сноска есть, мол типа это приблизительные расчеты. По крайней мере раньше так было у многих...

15. Фінансова установа під час поширення (розкриття) інформації споживачу про умови послуги з надання споживчого кредиту в будь-якій формі та в будь-який спосіб не повинна вводити споживачів в оману щодо цих умов і надає та оприлюднює такі умови послуги:1) максимальну суму/ліміт кредиту, гривень;2) строк кредитування, днів/місяців/років;3) реальну річну процентну ставку, відсотків річних.
Помоему у шараг даже сноска есть, мол типа это приблизительные расчеты. По крайней мере раньше так было у многих...
тут прикол в том что если есть вот такие расчеты, то должен и договор им соответствовать

вот есть такой пункт в законе про споживче кредитування
1. Кредитодавець розміщує на своєму офіційному веб-сайті інформацію, необхідну для отримання споживчого кредиту споживачем. Така інформація повинна містити наявні та можливі схеми кредитування у кредитодавця.

Споживач перед укладенням договору про споживчий кредит має самостійно ознайомитися з такою інформацією для прийняття усвідомленого рішення.

12. У разі ненадання визначеної у цій статті інформації або надання її в неповному обсязі чи надання недостовірної інформації кредитодавець або кредитний посередник несе відповідальність у порядку та розмірі, визначених законом.

Споживач, який внаслідок ненадання йому визначеної у цій статті інформації або надання її в неповному обсязі чи надання недостовірної інформації уклав договір на менш сприятливих для себе умовах, ніж ті, що передбачені у цій інформації, має право вимагати приведення укладеного договору у відповідність із зазначеною інформацією шляхом направлення кредитодавцю відповідного письмового повідомлення. Кредитодавець зобов’язаний привести договір у відповідність з умовами, зазначеними у наданій інформації, протягом 14 днів з дати отримання такого повідомлення.

это конечно вилами по воде писано, но...
Ще тоді є запитання, у який термін після укладання недостовірного договору позичальник повинен або має право надати кредитодавцю письмове повідомлення?
Але так то дійсно. На сайті максимум на 70 днів ( це довгий кредит з плановими виплатами), а у мене взагалі на 19 днів (короткий, одностроковий по їхнім плажкам на головній сторінці) а потім в договорі відкриття кредитної лінії на 300 днів

Взял у манивео 20к, так у них в договоре сейчас 800 дней кредитна линия по договору, а в приложении, 30 дней...

Взял у манивео 20к, так у них в договоре сейчас 800 дней кредитна линия по договору, а в приложении, 30 дней...
Це я так розумію в них нова схема на час воєнного стану. Штрафів і пені нараховувати не можуть, а от % так. От вони і придумали схему. Цікаво, які суд буде виносити рішення, тому що справ по цим новим договорам я не знайшов

2 месяца назад. в мае.
Значит недавно такие новшества... Я осенью 22 года, у меня на 30 дней как обычно.
Це я так розумію в них нова схема на час воєнного стану. Штрафів і пені нараховувати не можуть, а от % так. От вони і придумали схему. Цікаво, які суд буде виносити рішення, тому що справ по цим новим договорам я не знайшов
Не, это скорее всего для судов... Потому что сейчас они в лучшем случае получают тело + процент за 30 дней, потому что договор на 30 дней. А теперь будет сложнее строить защиту...

вы не поняли
вот как раз нужная тема Штрафы на сотни тысяч гривен: в Украине начнут наказывать за кредиты

думаю это подходит под штрафы
"Будут наказывать за превышение новой допустимой кредитной ставки, а также за кредиты со скрытыми комиссиями и поборами, о которых, как правило, не указано в программах микрокредитных организаций.

По новому документу, для финучреждений, занимающихся микрокредитованием, установят максимальный потолок кредитной ставки. За несоблюдение новых норм закона по максимальным размерам дневной процентной ставки начнут штрафовать от 5 тысяч до 10 тысяч необлагаемых минимумов доходов граждан (от 85 тыс. до 170 тыс. гривен).

Предлагают наказывать за необъявленные платежи по кредиту, которые увеличивают кредитную ставку, на 5-8 тысяч необлагаемых минимумов доходов граждан (от 85 тыс. до 136 тыс. гривен).

При принятии превышений годовых процентных ставок по кредитам — это обойдется в 85-170 тыс. гривен. Манипуляции с дополнительными платежами будут стоить финкомпании 300 тыс. гривен."

В мене там взагалі жесть, брав 42 дні тому 4500, набігло вже 8500, станом на сьогодні, іде 12 день протермінування…не знаєте коли з ними можна буде за тіло і чи ідуть на реструктуризацію та коли? Була одна пролонгація на 1200

У меня договор от января 2022 года. Вошла в просрочку с начала войны. До оговор с кредитной линией на 300 дней. Тело 15000. Насчитали 123000 или что-то вроде того, точно не помню. После окончания 300 дней начали предлагать закрыть за 13000, т е меньше тела

У меня договор от января 2022 года. Вошла в просрочку с начала войны. До оговор с кредитной линией на 300 дней. Тело 15000. Насчитали 123000 или что-то вроде того, точно не помню. После окончания 300 дней начали предлагать закрыть за 13000, т е меньше тела
Почти то же самое и у меня. Прошло дней 100+ уже предлагают за тело + процент дотпросрочки+на мивину

Позже будут и тело предлагать)
Вообщем як я розумію наша пісня гарна нова - заспіваєм її знову :)
За цей час всіх знайомих обдзвонили?)

Назад
Угорі