Селфі нарахував штраф за прострочений регулярний платіж. Чи правомірно це?

• Автор теми Автор теми maksik
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 15
  • Перегляди Перегляди 519

maksik

Форумчанин
Дописи
24
Реакції
9
Бали
3
maksik не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Кроспостінг
Законом № 3498-IX внесені зміни, зокрема, до Закону України «Про споживче кредитування», яким передбачено, що за договорами, укладеними з 24 січня 2024 року, кредитодавці мають право здійснювати нарахування неустойки (штрафу, пені) та інших платежів, передбачених договором про споживчий кредит за прострочення виконання зобов’язань.
Таким чином, починаючи з 22 квітня 2024 року, ТОВ «Селфі Кредит» - відновлює нарахування штрафів за невиконання Споживачами зобов’язання щодо повернення кредиту та процентів за ним по -договорам, які укладені з 24 січня 2024 року.
Сьогодні Вам вже було нараховано штраф у розмірі 1 140,00 грн., відповідно сума для виходу в графік збільшилась. Сьогодні необхідно сплатити 1 748,01 грн., щоб вийти з протермінування та не порушувати умови договору. До котрої години надійде платіж

maksik,

maksik, все, що вони пишуть, взагалі непотрібно читати.

Останнє редагування:
maksik,

maksik, все, що вони пишуть, взагалі непотрібно читати.
Вибачте, за можливий офтоп, або не правильно створену тему

Якщо оплата не надійде сьогодні, ми змушені будемо зафіксувати відмову від виконання умов договору, що може призвести до обмеження доступу до майбутнього кредитування, а також передання справи для подальшої роботи з заборгованістю.

Ось що я отримав тільки що, коли попросив відстрочити платіж до завтра. А от їхня аргументація штрафів чи правомірна, чи ні?...

Якщо оплата не надійде сьогодні, ми змушені будемо зафіксувати відмову від виконання умов
Нехай фіксують, в потім скрутять те, що зафіксували, і гарнесенько зафіксують його собі в очко.

Ось що я отримав тільки що, коли попросив відстрочити платіж до завтра. А от їхня аргументація штрафів чи правомірна, чи ні?..
Все. Не хотять - не треба. Хай в суд ідуть.
Все, що вони пишуть - це чуш

Нехай фіксують, в потім скрутять те, що зафіксували, і гарнесенько зафіксують його собі в очко.

Все. Не хотять - не треба. Хай в суд ідуть.
Все, що вони пишуть - це чуш
Я не юрист, в цьому законі 3498-іх дійсно є інформація, що МФО дозволили штрафні санкції? Знайшов тільки денну відсоткову ставку 1%

Так. Нехай в суд подають. Якщо є можливість оплатити гідністю і вас влаштовує сума, то, звісно, платить
А в суді потім, згідно цього закону 3498-іх доводити що з усіма їхніми штрафами і відсотками сума виплати при тілі кредиту 7900 не повинна бути більше ніж в півтора разу?

А в суді потім, згідно цього закону 3498-іх доводити що з усіма їхніми штрафами і відсотками сума виплати при тілі кредиту 7900 не повинна бути більше ніж в півтора разу?
Це вже адвокат скаже

Договір підписали - значить погодились
Я також думав що штрафи зараз не можуть нараховувати, але адвокати по справам кажуть інше.
Та й не тільки штрафи, хтось до цього часу не знизив ставку до 1% на день, надає кредити і їм за це нічого, та й добитись справедливості мабуть не вийде, договір підписаний, значить погодились з їхніми умовами

Договір підписали - значить погодились
Я також думав що штрафи зараз не можуть нараховувати, але адвокати по справам кажуть інше.
Та й не тільки штрафи, хтось до цього часу не знизив ставку до 1% на день, надає кредити і їм за це нічого, та й добитись справедливості мабуть не вийде, договір підписаний, значить погодились з їхніми умовами
Передивлялась рішення судді, який буде розглядати мою справу, то він про штрафи і мені пише, що у військових час не нараховують.

Передивлялась рішення судді, який буде розглядати мою справу, то він про штрафи і мені пише, що у військових час не нараховують.
Там як пощастить з яким суддею, на рахунок штрафів треба буде подивитись декілька останніх справ, наскільки я знаю захист від нарахування штрафів та пені мають тільки війсковослужбовці які проходять службу

Там як пощастить з яким суддею, на рахунок штрафів треба буде подивитись декілька останніх справ, наскільки я знаю захист від нарахування штрафів та пені мають тільки війсковослужбовці які проходять службу

Назад
Угорі