Банки у разі відкриття рахунку на ім’я фізичної особи, внесеної до Єдиного реєстру боржників, у тому числі через відокремлені підрозділи банку, або закриття рахунку такою особою зобов’язані у день відкриття або закриття рахунку повідомити про це зазначений у Єдиному реєстрі боржників орган державної виконавчої служби або приватного виконавця. Порядок надання такої інформації та форма повідомлення встановлюються Національним банком України за погодженням із Міністерством юстиції України.Задавал я тоже такой вопрос юристу, на что он мне ответил: " несмотря на то что ип приостановлено, при открытии нового счёта банк проверяет нет ли вас в реестре должников и если вы там находитесь, то якобы банк автоматом блокирует счет".
Хочется знать как оно на самом деле происходит.
Виконавець не пізніше наступного робочого дня з дня отримання повідомлення зобов’язаний прийняти рішення про накладення арешту на майно та (або) на кошти на рахунках боржника в банках у порядку, визначеному статтею 56 цього Закону, крім випадку, коли на таке майно арешт уже накладено з тих самих підстав.
они только сообщают исполнителю об открытии счета. исполнитель же, не может вынести новое постановление об аресте, в связи с тем, что ип приостановлено.
но...все таки, рекомендую, во избежание недоразумений, открывать новый счет, в банках которые не подключены к АСВП