П'ять років кредитного рабства та життя у злиднях

• Автор теми Автор теми Admin
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 15
  • Перегляди Перегляди 887

Admin

Реклама, гарант, питання по проекту
Адміністрація
Дописи
36975
Рішення
10
Реакції
95603
Бали
11145
Admin не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Вже колись давно я писав таку тему, але вона зникла... тому спробую поновити її.

Перш за все, ця тема буде цікавою тим, хто тільки прийшов на форум.

Почнемо з самого початку​

2013 рік. В Україні почали з'являтися різні мікрокредитні компанії. На той час я знав лише декілька. Якось на одному з сайтів вискочила реклама Манівео. Я перейшов за посиланням і був вражений.

Для того, щоб оформити кредит, тобі потрібно лише паспорт і код. Більше нічого. Файно! В той час, коли ПриватБанк вимагав купу документів, в тому числі і довідку з місця роботи про дохід за 6 останніх місяців. А тут - мінімум документів.

Гроші мені не були потрібні, але стало цікаво, як відбувається той процес оформлення кредиту і отримання коштів на картку. Ось і вирішив спробувати оформити.
Так, це зайняло всього десь 10-15 хвилин і 300 гривень, які я вказував в заявці, вже були на моїй картці. Якщо не помиляюсь, оформлював на один день. Переплата - 50 гривень.

Гроші я витратив, наступного дня я їх повернув. З цього все і почалося!

Кредити в різних мікрокредитних організаціях​

Не лише Манівео тоді були на ринку. Були й інші компанії. Ось тут мені і стало цікаво, а може десь є умови кращі та процент менший? Звісно, Гугл у цьому допоміг:). Так, знайшов деякі компанії і там дійсно відсоток за користування кредитом був менший, та грошей більше давали, та умови кращі.

Якось непомітно став все більше звертатися до цих контор. То машина зламається, то заправити треба, то ще щось. Крок за кроком я став постійним клієнтом МФО.

Потім повернувся до свого бізнесу. Не хочу на цьому загострювати увагу, але скажу, що постійно брав гроші, бо терміново потрібно відправити 5000, а позичати ні в кого, або це займе тривалий час. А МФО дають. Порахував, що переплачую небагато в порівнянні з тим, скільки я зароблю.

Давали всі контори. Без винятку. Прокачав свої акаунти так, що мені видавали максимальні суми.

А тепер найцікавіше. Зворотнього шляху вже нема​

Наступив 2014 рік... бізнес став загибатися. Приходилося все більше і більше звертатися за "допомогою" до МФО. І в якийсь момент я зрозумів - справа не приносить прибутку, а борги ростуть. Був вимушений припинити діяльність та почати заробляти іншими способами.

Влаштувався в таксі. На своєму автомобілі. Перший час якось були замовлення, навіть позакривав всі кредити, але то машина зламається, то ще щось. Знову борги. І так відбувалося до 2018 року.

Кожен вечір поспішав до терміналу, щоб перерахувати кошти за пролонгацію. Фактично, працював лише для того, щоб обслуговувати кредити. При заробітку десять приблизно 700 гривень за добу віддавати приходилося 500-700 на пролонгації. Мови про те, щоб закрити повністю кредит майже не було. Інколи траплялося, що така можливість з'являлася, але потім через день-два знову відкривав новий кредит.

Харчування на той момент в мене було нормальне: триразове - понеділок, середа, п'ятниця та інколи неділя:).
Всі гроші просто йшли до МФО.

Як виліз з боргової ями​

І в травні 2018 року подумав, що вже потрібно щось змінювати, бо ні до чого гарного це не приведе. Дзвінки, образи, хамство від дзвонілок МФО стало для мене нормою.

Рішення було прийнято - не платити нікому і входити в протермінування, щоб зіпсувати кредитну історію. На той час я бачив лише таким рішення проблеми.

Пошукав інформацію в Інтернеті - а її майже нема. Тому і вирішив створити цей форум. І був вражений, коли люди все більше і більше почали заходити і писати свої історії. Виявляється, я не один такий)

Від колекторів натерпівся всякого. Но то таке. Найважливішим було те, що я твердо вирішив покінчити з кредитами раз і назавжди. Самий непростий час був десь з півроку. Потім деякі контори списали повністю кредит, деякі пішли на лояльні умови, а самі броналобі продовжували нараховувати відсотки. І з часом пішли до суду. В суді ми отримали рішення, яке мене влаштувало.

На даний час маю лише одне виконавче провадження як раз по тому суду. Виплачую, тут нікуди не дітися.

Може ще щось згадаю:)

У мене теж знайомство з МФО почалося з манивео у 2017 році.... А взагалі моє кредитне рабство почалося,коли давали техніку в кредит та приват банк впарив кредитку. 2004рік.... Дякую за допис та за форум

Дякую за історію, я теж познайомилась з манівео спершу) перший раз взяла в 2018 році 1500 грн, до зп. Влаштувалась на нову роботу,грошей не було,а потрібно було їхати на тиждень на навчання в інше місто...взяла. Віддала вчасно і забула про них аж до теперішнього часу, думала я ж зможу віддати,зароблю поверну,а воно закрутилося завертілося...наробила помилок з цими пролонгаціями і перекредитуванням

Манівео в багатьох було першим і багатьом "допомогло" шоб вони гикали до всерячкі і геморою :hang2:

Останнє редагування:
Рішення було прийнято - не платити нікому і входити в протермінування, щоб зіпсувати кредитну історію. На той час я бачив лише таким рішення проблеми.
вибачте за запитання і Ви нічого нікому більше не платите

Новачкам буде корисно) а ми вже "вилікувалися" від кредитів...я коли бачу величезну рекламу Швидкі гроші то мені стає жалко можливих жертв цих шаражок(((

Новачкам буде корисно) а ми вже "вилікувалися" від кредитів...я коли бачу величезну рекламу Швидкі гроші то мені стає жалко можливих жертв цих шаражок(((
та не тільки їхню рекламу на жаль....

Назад
Угорі