Щоденник Прийшла в себе...треба підіймати себе з боргового дна

• Автор теми Автор теми Olliy_Molly
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 82
  • Перегляди Перегляди 3K
Привіт, хочу описати свою історію, яка багато в чому схожа на інші. Почалося все просто з невеличкого кредитного ліміту в банку, а закінчилося боргами в декількох банках, також багато договорів розсрочок novapay:facepalm: і 25 МФО. Мені 30 років.
Загальна сума мого боргу становить приблизно 500000 гривень, з них МФО я винна приблизно 150000грн тільки тіло.
Як я докатилася до такого - спочатку брала кредит тому що була впевнена, що можу повернути. І повертала поки не стався перший карантин ковід і я не втратила роботу на три місяці, тому ще більше набрала кредиту. Знайшла роботу і віддавала половину зп на мінім платежі. Потім сталася війна - я знов без роботи, моя начальниця і колектив поїхали хто куди, я єдина з колективу залишилася і мені не виплатили зарплатню. Тоді я взяла кредит у третього банку.
І так протягом війни дуже багато криз в житті - літом 2022 помер батько від сердечного нападу 53 роки, потім через якийсь час у мами гіпертонічний криз була госпіталізована, потім сама була госпіталізована - робили операцію під загальним наркозом, тому що після видалення зуба мудрості у мене пішло зараження тканин (флегмона). Операції двом моїм котам тому, що у них сечокам'яна хвороба і їм знадобилися дороговартісне лікування та операції. Один з улюбленців, на жаль, не пережив цього.:cray:
Я розумію, що відсотки і комісії банку я не в змозі виплачувати зі своєї зарплатні і розумію, що мені потрібно додатковий заробіток. Я займаюсь пошивом карнавальних костюмів на замовлення за кордон, працюю на ставці, але неофіційно. І розумію, що я можу робити сама на себе і заробляти при цьому більше, робивши те саме. Тому я знову влажу в кредити на покупку потрібного обладнання, матеріалів та фурнітури. Але не все так легко як мені здавалося. Саме тому влізла з мікропозиками МФО, щоб якось протягувати ніжки з платежами і відсотками. Думала що беру небагато, але потім коли практично кожен наступна МФО відмовляла мені в позиці, я озирнулася.:fool:
Почала думати про реструктуризації та процедури банкрутства і через це знайшла цей сайт, саме перед тим як у мене повинна була статися перша просрочка в МФО. І тому дуже рада, що натрапила на форум, слідкую за ним - це допомогло мені трішки розслабитися, не впадати в паніку - Слава Богу думки про суїцид мене ніколи не навідували.
Зараз розумію, що я вийду в прострочку по більшій частині своїх договорів, тому що не вигрібаю. Буду ділитися своїми історіями, подіями з окремими МФО і буду рада порадам, хоча декілька я вже винесла для себе і буду діяти по ситуації.
Дякую
Доброго вечора ☺️
У вас все вийде я в це вірю )
У мене трошки менше ніж у вас ) у мене 17)
Але якщо вже вирішили почати то давайте починати і все вийде ))))

Вам треба визначити хто в пріоритеті на закриття.
Це один з перших кроків.
До кінця цього місяця маю закрити 3 МФО, далі буду дивитись по ситуації, буде більше прострочок, як в МФО, так і в банках....а ще novapay ((

До кінця цього місяця маю закрити 3 МФО, далі буду дивитись по ситуації, буде більше прострочок, як в МФО, так і в банках....а ще novapay ((
Які платежі у вас в банках, та чи брали в родичів, чи друзів в борг?

Які платежі у вас в банках, та чи брали в родичів, чи друзів в борг?
Ні, нікому не казала. В банках кредитні ліміти вичерчані, в двох Приваті і Моно вношу мінім платежі, в Абанку і Пумб пропустила в цьому місяці. В Абанку ще кредит Швидка готівка на 60 тис )/ платежі по 4300грн

Ні, нікому не казала. В банках кредитні ліміти вичерчані, в двох Приваті і Моно вношу мінім платежі, в Абанку і Пумб пропустила в цьому місяці. В Абанку ще кредит Швидка готівка на 60 тис )/ платежі по 4300грн
Ну подивитеся, як для вас краще. Особисто я банки би не запускав. І думаю більшість форумчан дотримуються такої ж думки.

Але вважаю все таки плюсом, що ви не винні родичам, чи знайомим. Це добре.

В принципі в нас схожа ситуація. Приблизно та ж сума в мене по банках та МФО 500 тис, тільки ще плюс біля 7000 тис.друзям, та родичам

Mishanja,
Але вважаю все таки плюсом, що ви не винні родичам, чи знайомим. Це добре.
В мене не так багато родичів з якими я близька, половина з них в Мордорі:girl_devil:. Я не хотіла, щоб моє оточення знало, але знаю, що це ненадовго((

Mishanja,

В мене не так багато родичів з якими я близька, половина з них в Мордорі:girl_devil:. Я не хотіла, шоб моє оточення знало, але знаю, що це ненадовго((
Ну от і побачите хто з тих хто залишився ще родичі.

Нажаль часто ці двінки "сжигают мосты"

Звичайно, дай Бог, щоб ваше оточення віднеслися з розумінням.

Так як придурочних бітів, та крипсі не маєте, то все ще терпимо

Ну от навіщо для закриття облікового запису облікового запису фотографія паспорту?!:rolleyes:
Може ефективні манахери з юридичного департаменту на малоефективних пісюлек-дзвонилок натискають?) У мурашнику власна ієрархія.

Може ефективні манахери з юридичного департаменту на малоефективних пісюлек-дзвонилок натискають?) У мурашнику власна ієрархія.
Навіть, якщо не вдається заблокували акаунти в мфошників, то на всяк випадок в УБКІ підключила послугу freeze, може допоможе від шахрайських лівих договорів

Навіть, якщо не вдається заблокували акаунти в мфошників, то на всяк випадок в УБКІ підключила послугу freeze, може допоможе від шахрайських лівих договорів
Це у будь-якому разі вірне рішення

Перший день прострочки Starfin і вже написали в Вайбер. Звісно пригрозили, що будуть турбувати третіх осіб.

Раніше читала, що люди не знають як дістають деякі контакти. Звісно з убкі, якщо є додаток, то краде телефонну книгу...

Але я також впевнена, що вони можуть перевіряти телефони через GetContact, хто як підписаний і пов'язувати з боржником

Вкладення

• Screenshot_20250311-115717.webp
    Screenshot_20250311-115717.webp
    117.3 Кб · Перегляди: 76
  • Screenshot_20250311-120113.webp
    Screenshot_20250311-120113.webp
    78.3 Кб · Перегляди: 80
Перший день прострочки Starfin і вже написали в Вайбер. Звісно пригрозили, що будуть турбувати третіх осіб.

Раніше читала, що люди не знають як дістають деякі контакти. Звісно з убкі, якщо є додаток, то краде телефонну книгу...

Але я також впевнена, що вони можуть перевіряти телефони через GetContact, хто як підписаний і пов'язувати з боржником
лучше не общайтесь совершенно с ними, будет и вам спокойнее и они быстрее поймут, что придется им скидки делать для вас.

лучше не общайтесь совершенно с ними, будет и вам спокойнее и они быстрее поймут, что придется им скидки делать для вас.
Я абсолютно ігнорю телефонні розмови, але в вайбері відповідаю на ПЕРШІ повідомлення тільки для того, щоб вони знали, що зі мною можна спілкуватися. Але я більше не збираюсь відповідати, поки не запропонують нормально закрити договір

Я абсолютно ігнорю телефонні розмови, але в вайбері відповідаю на ПЕРШІ повідомлення тільки для того, щоб вони знали, що зі мною можна спілкуватися. Але я більше не збираюсь відповідати, поки не запропонують нормально закрити договір
вони швидко йдуть на тіло. самі запропонують в смс

Хай у вас все вийде, в мене теж список великий, але дуже тішить коли потроху викреслюєш і життя вже не здається таким безнадійнм)

Яквони швидко йдуть на тіло. самі запропонують в смс
Я читала, що Старфіни можуть повиносити мозок, сподіваюсь, що буде так як ви написали
Хай у вас все вийде, в мене теж список великий, але дуже тішить коли потроху викреслюєш і життя вже не здається таким безнадійнм)
Так, дякую. Зараз тільки починаю звикати до того, що приходять повідомлення про прострочки. Ще більша половина МФО не прокинулася)))
Але налаштовую себе так, щоб відкладати гроші і на свої повсякденні потреби, а не тільки рахувати копійки, щоб заплатити якийсь платіж
Треба знайти баланс:smoke:

Назад
Угорі