Привіт, хочу описати свою історію, яка багато в чому схожа на інші. Почалося все просто з невеличкого кредитного ліміту в банку, а закінчилося боргами в декількох банках, також багато договорів розсрочок novapay

і 25 МФО. Мені 30 років.
Загальна сума мого боргу становить приблизно 500000 гривень, з них МФО я винна приблизно 150000грн тільки тіло.
Як я докатилася до такого - спочатку брала кредит тому що була впевнена, що можу повернути. І повертала поки не стався перший карантин ковід і я не втратила роботу на три місяці, тому ще більше набрала кредиту. Знайшла роботу і віддавала половину зп на мінім платежі. Потім сталася війна - я знов без роботи, моя начальниця і колектив поїхали хто куди, я єдина з колективу залишилася і мені не виплатили зарплатню. Тоді я взяла кредит у третього банку.
І так протягом війни дуже багато криз в житті - літом 2022 помер батько від сердечного нападу 53 роки, потім через якийсь час у мами гіпертонічний криз була госпіталізована, потім сама була госпіталізована - робили операцію під загальним наркозом, тому що після видалення зуба мудрості у мене пішло зараження тканин (флегмона). Операції двом моїм котам тому, що у них сечокам'яна хвороба і їм знадобилися дороговартісне лікування та операції. Один з улюбленців, на жаль, не пережив цього.

Я розумію, що відсотки і комісії банку я не в змозі виплачувати зі своєї зарплатні і розумію, що мені потрібно додатковий заробіток. Я займаюсь пошивом карнавальних костюмів на замовлення за кордон, працюю на ставці, але неофіційно. І розумію, що я можу робити сама на себе і заробляти при цьому більше, робивши те саме. Тому я знову влажу в кредити на покупку потрібного обладнання, матеріалів та фурнітури. Але не все так легко як мені здавалося. Саме тому влізла з мікропозиками МФО, щоб якось протягувати ніжки з платежами і відсотками. Думала що беру небагато, але потім коли практично кожен наступна МФО відмовляла мені в позиці, я озирнулася.

Почала думати про реструктуризації та процедури банкрутства і через це знайшла цей сайт, саме перед тим як у мене повинна була статися перша просрочка в МФО. І тому дуже рада, що натрапила на форум, слідкую за ним - це допомогло мені трішки розслабитися, не впадати в паніку - Слава Богу думки про суїцид мене ніколи не навідували.
Зараз розумію, що я вийду в прострочку по більшій частині своїх договорів, тому що не вигрібаю. Буду ділитися своїми історіями, подіями з окремими МФО і буду рада порадам, хоча декілька я вже винесла для себе і буду діяти по ситуації.
Дякую