Кредит в приват у мене уже 7лет плачу но невсегда вовремя били прострочки за 7лет я уже те все виплатила 8,т тіло і ще вина8т дзвонила3700 мене ніхто нечує говорять що вам реструктуризація неположена мені що їм ще 10років платити
Реструктуризація - сумнівна ідея. Потребує великої впевненості у власній платоспроможності в майбутньому, якої не може мати майже ніхто і ніколи (хвороба, звільнення, форс-мажорний випадок...). Варто бодай один платіж протермінувати чи внести не в повному обсязі - і банк має право перерахувати всі(!) платежі за старими умовами, а це зазвичай гроші в нікуди. Крім того, це ще й фактично переукладання договору - на нову, збільшену, суму і з новим строком дії - узаконене збільшення боргу і зменшення можливостей для правового захисту, на випадок вирішення ситуації в правовому полі. Тому реструктуризацію не раджу, навіть якщо співробітники фін.установи Вам її з радістю запропонують)
Щодо "10 років платити" - то рішення лише за Вами! Варіанти є завжди...
1) вносити лише мінімальні платежі, які передбачені договором (наприклад, за карткою Універсальна це 5% від поточної заборгованості) - в такому разі і справді можна десять років платити, за сукупністю переплативши в 3-5 разів щонайменше, і не факт що повністю розрахуватись - тим більше, якщо час від часу допускаєте протермінування (а це призводить до перерахунку відсотків і нарахування штрафу, що по суті зводить нанівець більшу частину попередніх оплат).
2) вивчити умови Вашого кредиту, провести докладні розрахунки і визначити для себе таку суму оплати, яка дозволить закрити кредит у прийнятні строки з одного боку, і з допустимим навантаженням на бюджет - з іншого. Зазвичай це близько 10% від наявної нині заборгованості щомісячно на протязі року - оптимальний варіант. Але все індивідуально, щоб щось рахувати і радити - потрібно вивчити умови Вашого кредиту.
3) не платити зовсім, відмовитись від послуг даного банку (задля запобігання автосписань, наприклад) і бути готовим до вирішення питання в правовому полі (зокрема, судовий позов від банку) - до речі, в такому випадку скоріш за все маєте хороші перспективи при грамотному захисті.
Можливо, після детального розбору ситуації знайдеться ще і 4), і 5)...
Третій варіант - універсальний, і конкретно у Вашому випадку, вважаю, доречний. Проте, потребує моральних сил (оскільки протягом деякого часу буде активна колекторська робота) і готовності заручитись допомогою спеціаліста та/або ж отримати певні знання на випадок правового захисту.
Другий - оптимальний, якщо є бажання мирно розрахуватись. Для цього треба все прорахувати наперед, суми платежів і строки повного погашення, з урахуванням умов і особливостей Вашого кредиту. Водночас мати достатній дохід, щоб такі платежі не завдавали критичного фінансового навантаження.
Перший же - найбільш пасивний і простий в реалізації, але найменш перспективний. Це скоріше кредитна залежність на довгі роки, без будь-яких гарантій що ситуація не ускладниться і Ви все одно будете змушені приймати інші рішення, тим не менш переплативши "в нікуди" значні суми і втративши багато часу. Сплачуючи черговий мінімальний платіж, задайте собі питання - для цього я це роблю, наскільки наближаю себе до вирішення питання (повного розрахунку), і скільки ще таких платежів і на протязі якого часу знадобиться. Проведіть власний розбір і аналіз, тоді і зробите висновки. Можу допомогти в цьому у вільний час, якщо надасте точні цифри - сума заборгованості, щомісячний відсоток на залишок і т.п...