Аська, добрый вечер,можете помочь,как писали письмо в нацкомфин,обладала весь инет не могу найти правильный образец.
[/QUOT Голові Національної Комісії Фінпослуг
Я, ф.и.о. маю діючий кредитний договір ------- від ------ року з ТОВ "назва МФО". Кредит був виданий на суму ----- гривен, який я повинна була повернути ------ року. До грудня 2018 року я неодноразово, своєчасно пролонгувала договір.За нарухванням відсотків слідкувала в особистому кабінеті. За даними особистого кабінету я виплатила ------- гривень. Хочу відзначити, що у особистому кабінеті відсутні довідки про рух коштів по діючому кредиту, відсоткові ставки, штрафні суми, що є порушенням. За сімейними обставинами та хворобою я не змогла ------ року погасити, або пролонгувати кредитний договір. Наразі, станом на -------2019 року у особистому кабінеті значаться «звірячі» суми, а саме тіло кредиту -----грн. Загальна сума кредитних забов»язань з відсотками, штрафами --------грн.., що значно перевищує суму тіла кредиту. Крім того, сумами пролонгації я вже погасила тіло кредиту. Зараз я не взмозі виплатити таку суму. Нарахування штрафів та відсотків не зупиняють Домовитися с спеціалістами про списання суми неможливо, у відповідь тільки погрози та ображення, що є порушенням договору.
Прохання до вас, як до державного регулятора, здійснити перевірку на відповідність до законодавства України договір №------ від ----року укладений міжТОВ « -------»(поштова адреса МФО)та мною – ф.и.о.
На моє переконання, цей договір не є прозорим, не відповідає вимогам ЗУ «Про споживче кредитування», а саме не містить річної відсоткової ставки за кредитом та порушує частину другу статті 2 Закону України “Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг”, яка встановлює, що фінансові установи в Україні діють відповідно до цього Закону з урахуванням норм законів України, які встановлюють особливості їх діяльності; пункт 5 частини третьої статті 18 Закону України “Про захист прав споживачів”, який встановлює, що несправедливими є, зокрема, умови договору про встановлення вимоги щодо сплати споживачем непропорційно великої суми компенсації (понад п’ятдесят відсотків вартості продукції) у разі невиконання ним зобов’язань за договором. Крім цього, відповідно до п. 2 ст. 21 ЗУ «Про споживче кредитування» у договорах про споживчий кредит пеня за невиконання зобов’язання щодо повернення кредиту та процентів за ним не може перевищувати подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла у період, за який сплачується пеня, та не може бути більшою за 15 відсотків суми простроченого платежу.
Сукупна сума неустойки (штраф, пеня), нарахована за порушення зобов’язань споживачем на підставі договору про споживчий кредит, не може перевищувати половини суми, одержаної споживачем за таким договором,і не може бути збільшена за домовленістю сторін.
Надаю дозвіл на обробку моїх персональних даних.
дата ф.и. полностью