Без кредитів Процедура банкрутства фізичної особи на "власній шкурі"

• Автор теми Автор теми G_Czar
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 112
  • Перегляди Перегляди 12K
Спокійно нехай продає, але при продажі ціна автомобіля повинна бути не нижча ринкової (по авторіа/ось/олх), якщо ви плануєте процедуру банкрутства починати...
Я б порадив взяти нижню ціну,наприклад 3000 $ а в договорі зазначити 3200.
Дякую. Скажіть, будь ласка, чи можна потім якщо піду на процедуру банкрутства тоді, вказувати що кошти з продажу авто частково пішли на:
- Оформлення оплати самої процедури
- Часткове погашення боргів (зараз з серед моєї величезної кількості мфо та банків, знаходяться все ж таки ті, хто більш меньш іде на зустріч та я їх вже трохи закрила)
- оплата адвоката (наймала для допомоги по роботі з цими простроченнями мфо, для того щоб з ними домовитись)
- витрати за станом здоровʼя

Та і авто ж по факту не моє, а чоловіка.
Але вказати що ось продали, і кошти направили на (перераховане вище)
Спокійно нехай продає, але при продажі ціна автомобіля повинна бути не нижча ринкової (по авторіа/ось/олх), якщо ви плануєте процедуру банкрутства починати...
Чоловік офіційно не працює понад 5 років, майна більше крім цього авто не має.
В такому випадку можна подаватись?
Вибачте, ще останнє питання
Дізналась, що авто продане, але ціна в договорі була вказана меньша трошки, ніж на сайтах.
Це може вплинути в процедурі банкрутства?

Експерта ж не було при продажі, який оцінював тех стан авто. Стан авто технічно був поганий, тому ціна вказана меньше ринкової.
Це буде впливати?

Останнє редагування:
Дякую. Скажіть, будь ласка, чи можна потім якщо піду на процедуру банкрутства тоді, вказувати що кошти з продажу авто частково пішли на:
- Оформлення оплати самої процедури
- Часткове погашення боргів (зараз з серед моєї величезної кількості мфо та банків, знаходяться все ж таки ті, хто більш меньш іде на зустріч та я їх вже трохи закрила)
- оплата адвоката (наймала для допомоги по роботі з цими простроченнями мфо, для того щоб з ними домовитись)
- витрати за станом здоровʼя

Та і авто ж по факту не моє, а чоловіка.
Але вказати що ось продали, і кошти направили на (перераховане вище)

Чоловік офіційно не працює понад 5 років, майна більше крім цього авто не має.
В такому випадку можна подаватись?

Вибачте, ще останнє питання
Дізналась, що авто продане, але ціна в договорі була вказана меньша трошки, ніж на сайтах.
Це може вплинути в процедурі банкрутства?

Експерта ж не було при продажі, який оцінював тех стан авто. Стан авто технічно був поганий, тому ціна вказана меньше ринкової.
Це буде впливати?
1. Так і потрібно буде зазначати, куди пішли кошти... Але тільки при ринковій ціні це можна. Тому що через суд можуть заставити арбітражного визнати договір продажу авто (якщо він буде нижче ринкового) не дійсним
2. Так, подаватись на банкрутство можна в такому випадку. Це не є критичним.
3. Наведіть приклад марки авто і на скільки менше. Тому що є різні сайти.... Авторіа/рст ціна відрізняється...

Всім доброго дня))
Пройшло вже більш як 5 місяців з моменту завершення процедури визнання мене неплатоспроможним та звільнення від боргів в судовому порядку.
Багато чого сталось з того часу, коли я звітував востаннє.

Як би нам всім не хотілось, але процедура банкрутства хоч і є для декого виходом з ситуації (в теорії), проте, на практиці, під час свого подальшого "очищення" я зіштовхнувся із заторможеністю, імбіцелією, дебільністю та дегенеративністю певних фінансових організацій. Зараз спробую по порядку описати реакцію кожного МФО і банку на мої "листи щастя" до них щодо погашення боргів на підставі процедури банкрутства та надання довідок про відсутність претензій.

Сподіваюсь, що форумчанам, які також пройшли процедуру банкрутства, це тим чи іншим чином зможе допомогти.

Так от, по списку:

1) Манівео (фактично Борг викупили Таліон Плюс через 2 місяці прострочки). Направив лист і копію ухвали суду Таліонам на електронну пошту 21.08.2023. Вже 29.08.2023 року отримав від них необхідну довідку про відсутність боргів. В кабінеті Манівео також зазначено, що борг погашений, все чисто. В УБКІ все закрито.

2) КредитАп. Направив лист і копію ухвали на електронку 21.08.2023. Вже 31.08.2023 року в особистому кабінеті кредит значився як закритий, скачав відповідну довідку про погашення боргу, все чисто. В УБКІ все закрито.

3) СосКредит. Направив лист і копію ухвали на електронку 21.08.2023. Вже 29.08.2023 року отримав у відповідь довідку про погашення боргу та відсутність претензій. В особистому кабінеті все чисто. В УБКІ все закрито.

4) Дінеро та Укрпозика (ТОВ "ІНСТАФІНАНС). Написав їх разом, тому що по факту одна контора і лист з ухвалою я направляв саме на Інстафінанс 21.08.2023 року. Того ж дня отримав у відповідь довідку про відсутність претензій і погашення боргів. В особистих кабінетах все чисто. В УБКІ все закрито.

5) Маніфою. Направив лист і копію ухвали на електронку 21.08.2023. Ці трохи довше телились, але вже 06.09.2023 надали довідку про відсутність претензій та погашення боргу. В особистому кабінеті все чисто. В УБКІ все закрито.

6) Ізікеш. З ними було складніше. Направив спочатку лист і копію ухвали на електронку 21.08.2023. У відповідь вимагали живу копію судового рішення, засвідчену в суді. Все їм направив вже Укрпоштою. У відповідь нічого не отримав, але в особистому кабінеті кредит значиться як закритий, довідку відповідну завантажив. В УБКІ борг так і висить. Поки писав цей пост, прийшов лист від них (через 5 місяців) що заборгованість закрита.:ahaha:

7) ОксіБанк - кредитка СпортБанк (фактично борг викупили ТОВ "ФК "КРЕДИТ-КАПІТАЛ" ще в 2022 році). Тут взагалі казус... Від ОксіБанку після продажу боргу я отримав довідку про закриття рахунку, а Кредит-Капітал як дізнався на початку 2023 року про наявність справи про банкрутство сам списав борг, не дочекавшись ухвали суду :ahaha: В УБКІ все закрито.

8) А-Банк. Направив лист і копію ухвали на електронку 21.08.2023. Спочатку отримав 06.09.2023 року лист про відсутність претензій. Фактично закрили рахунок лише у жовтні 2023 року (посилаючись на внутрішні складні процедури банку). Саму довідку про закриття рахунку я отримав на початку листопаду 2023 року нарочно у відділенні банку. В УБКІ все закрито.

9) Майкредит (фактично борг викупили ТОВ "СІРОКО ФІНАНС"). Направив лист і копію ухвали суду до Сіроко на електронну пошту 21.08.2023. Вже 15.09.2023 року отримав від них необхідну довідку про відсутність боргів та претензій. В кабінеті Майкредит все ще висить інформація про заборгованість, не хочуть видаляти. В УБКІ все закрито.

10) Слон Кредит. Направив лист і копію ухвали суду на електронну пошту 21.08.2023. Ну тут вони були дуже упороті, бувало я з їхніми представниками розмовляв годинами, надаючи тлумачення чинного законодавства України. 19.09.2023 отримав від них довідку про відсутність заборгованості та претензій. В особистому кабінеті все чисто. В УБКІ все закрито.

11) АлексКредит. Направив лист і копію ухвали суду на електронну пошту 21.08.2023. Мовчали місяць. Повторно звернувся 20.09.2023 року і того ж дня отримав довідку про погашення боргу в повному обсязі і закриття договору. Однак, в особистому кабінеті борг висить і збільшується, в УБКІ борг також ще висить. Звертався до них з заявами про надання роз'яснень наприкінці 2023 року, поки що мовчать.

12) МістерКеш та ССлоун (фактично два борги викупили Фінфорс через місяць після прострочки). Тут зупинюсь більш детально. Фінфорси заявили свої вимоги по кредиту Містеркеша у справу про банкрутство (досі не розумію, чому по ССлоун не заявили), але суд задовольнив тільки вимоги по тілу, без процентів. Цей борг я виплачував в порядку реструктуризації у справі про банкрутство. В подальшому я направив лист і копію ухвали суду до Фінфорсів по договору ССлоун на електронну пошту 21.08.2023. Вже 21.09.2023 вони направили довідку про погашення заборгованості і закриття договору. В УБКІ все закрито.

13) Смартівей. Направив лист і копію ухвали суду на електронну пошту 21.08.2023. Вже 21.09.2023 року у відповідь отримав довідку про відсутність заборгованості та претензій. В особистому кабінеті в додатку все чисто. В УБКІ все закрито.

14) Кешпоінт (фактично борг викупили ТОВ "ВЕРДИКТ КАПІТАЛ" через місяць прострочки). Направив лист і копію ухвали суду на електронну пошту Вердикт Капіталу 21.08.2023. Вже 21.09.2023 отримав у відповідь довідку про те, що договір закритий і борги погашені. В особистий кабінет Кешпоінта не пускає, пише що я заблокований.:ahaha: В УБКІ все закрито.

15) Мілоан і Тенго (ТОВ "МІЛОАН"). Написав їх разом, тому що по факту одна контора і лист з ухвалою я направляв саме на ТОВ "МІЛОАН" 21.08.2023 року. 25.09.2023 року отримав довідку по двом договорам про відсутність грошових вимог та закриття договорів. В особисті кабінети не можу зайти, бо заблокований.:ahaha: В УБКІ все закрито.

16) Качай Гроші. Направив лист і копію ухвали суду на електронну пошту 21.08.2023. Просто морозились, але я щодня про себе нагадував і на електронку, і їхнім операторам. 10.10.2023 року отримав довідку про погашення заборгованості в повному обсязі. В особистому кабінеті все чисто. В УБКІ все закрито.

17) АТ "ПУМБ". Одні з моїх "улюбленців". Направив лист і копію ухвали суду на електронну пошту 21.08.2023. Їм так не сподобалось, бо не було ЕЦП. Підписав ЕЦП і повторно направив 28.08.2023. Їм це також не сподобалось, я пішов до суду, отримав ще одну завірену копію ухвали і відправив їм по пошті лист і ухвалу. Такий варіант їх також не задовольнив, тоді я отримав ще одну ухвалу і подав це все через відділення банку під підпис про отримання 03.09.2023. Відповідь про відсутність претензій та ініціювання процедури закриття рахунку я отримав лише 10.10.2023. Зауважу, що увесь цей час до 10.10.2023 з Пумбу дзвонили ледь не щодня і нагадували про "борг" і про необхідність оплати.... Просто відморожені, тупоголові мавпи. Скарга до НБУ привела їх до тями трохи, дзвонити перестали. Фактично рахунок закрили лише 01.12.2023. В УБКІ все закрито.

18) АТ "ІДЕЯ БАНК". Тут без нарікань. Направив лист і копію ухвали суду на електронну пошту 21.08.2023. Направили мені відповідь Укрпоштою від 03.10.2023 на такому красивому папері, глянцевому... Відповідь про те, що договір і рахунок закриті, претензій не маємо. В УБКІ все закрито.

19) Кредит Плюс. Направив лист і копію ухвали суду на електронну пошту 21.08.2023. Тупо морозились 2 місяці, але я їх заколупав і 26.10.2023 надали довідку про погашення боргу в повному обсязі. В особистому кабінеті все чисто. В УБКІ все закрито.

20) ЗеКредит. Ще у далекому 2021 році я їм направляв повідомлення про відкриття справи про банкрутство. На наступний день вони мені надали довідку про відсутність заборгованості і закриття договору. Не знаю, що їх так тоді налякало, але вони здалися найперші, ще на старті:ahaha::ahaha::ahaha: В УБКІ все закрито.

Далі важка артилерія

21) Кошельок. Направив лист і копію ухвали суду на електронну пошту 21.08.2023. У відповідь писали, що розглянуть відповідно до вимог законодавства. Після цього повний ігнор, повторні листи і звернення поки не дають результату. Просто мороз максимальний. В особистому кабінеті борг так і висить і збільшується, з 8 тисяч мені вже 250 нарахували:ahaha:

22) ПриватБанк. Це найгірший банк. До них я звертався, починаючи з 21.08.2023. Ситуація така ж як і з Пумбом, абсолютно тупорилі... Постійні формальні відписки. Плюс до цього дзвінки з ДельтаМ щодо "простроченої" заборгованості. Найцікавіше, увага: Приват подав на мене до суду на початку грудня 2023 року. Був у підготовчому засіданні, показував судді документи, всю переписку, листування, і розповів як все насправді є, плюс до цього відзив подавав. Представник Привату тільки очима кліпав і казав "му-хрю, у мене таких даних немає". Чекаю на закриття провадження у зв'язку з відсутністю предмета спору:ahaha:.

23) Укрексімбанк. По них і їхні "приколи" я писав у цій темі вище. Станом на сьогодні перевиховались, кредитний рахунок закрили і борг погасили.

24) Ощадбанк. По аналогії з Приватом, тільки в суд ще не подавали. Від них також ДельтаМ мене задовбує.

25) ГлобалКредит та КФ.ЮА (ці борги викупив ТОВ "ФІНТЕЧ ЛАБ"). Неодноразово звертався з листами до Фінтеч Лаб, але там повний ігнор. Простий, тупий і безжальний ігнор, мене для них наче просто не існує.

26) Сенс Банк (колишній Альфа). По аналогії з Приватом, тільки в суд ще не подавали. Постійні відписки. Але самі мене не чіпають.

27) Кешбері. Аналогічно до пункту 25, простий ігнор.

28) Кредит7 (фактично борг викупили ТОВ "РОСВЕН ІНВЕСТ УКРАЇНА"). До Росвенів я звертався, починаючи з 21.08.2023. У відповідь отримав листи наступного змісту: "так, ми за договором викупили право вимоги, але ми з вас нічого не стягуємо і не будемо, від*біться". Знайшов через знайомих контакти директора Росвен Інвест, поспілкувався, але він по рівню розвитку від звичайного дзвонаря нічим не кращий. Поки що результату нуль.

Ну ось, наче всіх згадав, нікого не забув. По пунктам 21 - 28 працюю далі, поки вони там не повиздихують:ahaha:
Доброго дня. Ну супер)) прочитала і підбадьорилася. Теж розпочинаю процедуру банкрутства. Тепер бачу результат реальний у вас. І в мене з'явитися впевненість, що все вийде))

Доброго дня. Ну супер)) прочитала і підбадьорилася. Теж розпочинаю процедуру банкрутства. Тепер бачу результат реальний у вас. І в мене з'явитися впевненість, що все вийде))
Доброго ранку. Все обов'язково вийде. Головне, щоб арбітражник був нормальний))

Доброго ранку. Все обов'язково вийде. Головне, щоб арбітражник був нормальний))
Я по списку справ призначених до розгляду (більшість справ в Одесі) бачу, що банкрутств фізиків зараз досить багато... Не так як рік-два тому було 3-4 на весь суд...

Я по списку справ призначених до розгляду (більшість справ в Одесі) бачу, що банкрутств фізиків зараз досить багато... Не так як рік-два тому було 3-4 на весь суд...
Підкажіть будь ласка до кого можна звернутися за допомогою в справі банкрутства фізичної особи

Підкажіть будь ласка до кого можна звернутися за допомогою в справі банкрутства фізичної особи
Screenshot_2024-10-17-23-38-40-040_com.android.chrome-edit.webp

Ну, якщо дуже стисло (не буду цитувати норми Кодексу України з процедур банкрутства), то:
1. Після закінчення процедури банкрутства (в моєму випадку) суд виносить ухвалу про закриття провадження в якій буде зазначено, що вимоги кредиторів, які не були заявлені, вважаються погашеними. Тобто, навіть якщо в подальшому кредитори щось кудись і подадуть потім, я просто в суді пред'явлю відповідну ухвалу і все. Борг в судовому порядку визнано погашеним, відповідно і ні з чим їм іти до суду.
2. Жодних труднощів не відчуваю. Дебетову карту (зарплатну, пенсійну тощо) можна оформити без проблем. Єдине що - це мій кредитний рейтинг, який нижче нуля. В УБКІ світиться статус банкрутства, але це на моє життя ніяк не впливає))
3. Родичі напряму участь не беруть. Однак, при поданні заяви до суду про відкриття провадження, до заяви треба додавати декларації про майновий стан боржника та членів його сім'ї за три роки, що передують року подання заяви. Таким чином, від родичів (мати, батько, дружина тощо) треба отримати інформацію про доходи, майно і зобов'язання за вказаний період, щоб вірно їх відобразити в деклараціях. Тут дуже важливо все вірно заповнити, оскільки арбітражник буде детально перевіряти декларації, робити запити у всі органи і служби щоб отримати інформацію.
Я перепро, тема давня але може мені хтось відповість - а яким чином декларація про майновий стан сімʼї боржника задіяна в процедурі банкрутства?

Я перепро, тема давня але може мені хтось відповість - а яким чином декларація про майновий стан сімʼї боржника задіяна в процедурі банкрутства?
В раптом ви майно переписали на пару/маму/дядю? Таке далеко не рідкість.

Назад
Угорі