Прострочення, бо погасив на 1 день раніше графіку

• Автор теми Автор теми yorshik
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 16
  • Перегляди Перегляди 696

yorshik

Читач
Дописи
6
Реакції
0
Бали
1
yorshik не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Кредит на 2 платежі, суму на першу дату платежу вніс на 1 день раніше, зараз пише 1 день просрочки.

Чи має кредитор право вважати платіж, внесений у точній сумі першого платежу за графіком, але за день до дати платежу, таким, що завершує перший розрахунковий період достроково, а потім на цій підставі нараховувати нові проценти та позбавляти позичальника акційної ставки?

Вкладення

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    131.4 Кб · Перегляди: 107
о да раньше такое было - погасил заранее - заплатил штраф типа как за то,, что кредитор недополучил прибыль

о да раньше такое было - погасил заранее - заплатил штраф типа как за то,, что кредитор недополучил прибыль
Я заплатив скільки в договорі написано, але на день раніше. Вони не отримали менше

Я заплатив скільки в договорі написано, але на день раніше. Вони не отримали менше
Я говорил про "раньше", я думаю, что стоит обратиться с заявлением о зачислении средств в платёжный период и списании штрафа.

Кредитору. Чем НБУ то тут поможет? Они напишут - ты сам заключил договор, вот и придерживайся.

Кредитору. Чем НБУ то тут поможет? Они напишут - ты сам заключил договор, вот и придерживайся.
Кредитор уже відповів (вкладення в 1 пості). В договорі якраз написано, що "не пізніше строку", що значить можна і до, але кредитор трактує по іншому. Скарга в НБУ не допоможе?

що саме писали?
така сама проблема
на 1 день раніше зробив оплату і нарахували скажені відсотки
Після мого кейсу вони змінили умови договору для всіх. Якщо раніше було "1.4.2 ... сплатить перший платіж не пізніше строку та не менше суми", то зараз "а у випадку внесення платежу (його частини) до настання терміну першого платежу – додатково сплатить суму заборгованості (нараховану суму процентів, за наявності), що буде розрахована на дату першого платежу, з урахуванням попередньої часткової сплати".
Тому перевірте свій договір, які там умови.

Такая же ситуация только с Лоан+, взял 2500 грн кредита.... за неделю до срока кинул 500...в итоге насчитали 1600 штрафа и процента. Написал 3 жалобы НБУ. В процессе изучение всего обнаружил, что сам сайт принимает оплату через изи пей, сам сервис изи пей говорит до 3 дней может обрабатывать платеж(что делает технически невозможными их условия). Также они мне на почту(лоан+) прислали офиц ответ, где утверждается что платить надо день в день. Вот их ответ.
В обов’язковий день платежу 16.08.2026 згідно Графіку обов’язкових платежів в Договорі, від Вас не надійшла оплата коштів на погашення нарахованих відсотків.
Повідомляємо Ви не можете здійснити оплату всіх відсотків наперед, відсотки нараховуються фактично за кожен день користування кредитом, згідно з Графіком нарахувань в Договорі.
Отже таким чином Ви не виконали умови договору і вийшли на протермінування кредиту порушивши умови акції, після чого у Вас відбувся перерахунок акційної ставки до стандартної усередненої 0,99%.
Будте внимательны!

В обов’язковий день платежу 16.08.2026 згідно Графіку обов’язкових платежів в Договорі, від Вас не надійшла оплата коштів на погашення нарахованих відсотків.
Пробили дно остаточно...

Такая же ситуация только с Лоан+, взял 2500 грн кредита.... за неделю до срока кинул 500...в итоге насчитали 1600 штрафа и процента. Написал 3 жалобы НБУ. В процессе изучение всего обнаружил, что сам сайт принимает оплату через изи пей, сам сервис изи пей говорит до 3 дней может обрабатывать платеж(что делает технически невозможными их условия). Также они мне на почту(лоан+) прислали офиц ответ, где утверждается что платить надо день в день. Вот их ответ.
Повідомляємо Ви не можете здійснити оплату всіх відсотків наперед, відсотки нараховуються фактично за кожен день користування кредитом, згідно з Графіком нарахувань в Договорі.
Отже таким чином Ви не виконали умови договору і вийшли на протермінування кредиту порушивши умови акції, після чого у Вас відбувся перерахунок акційної ставки до стандартної усередненої 0,99%.
Будте внимательны!
тут цікавий такий момент: Ви сплачували % як пролонгація чи як? бо якщо не як пролонгація, то мабуть вони можуть робити що їм заманеться...

тут цікавий такий момент: Ви сплачували % як пролонгація чи як? бо якщо не як пролонгація, то мабуть вони можуть робити що їм заманеться...
Была акция(хотя она наверное и есть сейчас), 65 дней за 0,001%(день якобы). Но условие что нужно оплатить эти (0,001% за 30 дней) через 30 дней(16 грн сумма), как выснилось позже, день в день. Даже если бы на день раньще - акции конец и переход на тариф 0,99% в день(за все 65 дней). В самом кабинете нельзя отдельно ничего платить есть общая сумма и все(%+тело)... Я закинул 500 грн - они 16 грн вычли якобы %, остальное отняли с тела, а за неделю потом насчитали(по 0,001% в день). В самом кабинете о том что надо платить день в день ни слова. Сам договор написан очень коварно, ровно как и интерфейс сделан хитро. 2 нед назад, я написал 3 жалобы в нбу. Почему 3? По мере разбирательства с ними и их ответов. Лоан+ недоговорные и неадкеватные(требование эл подписи на мою просьбу откуда штраф), тяжело с ними вообще что то решать. Вот их первый ответ на мою просьбу.
Доброго дня.
Шановний клієнте, для отримання інформації за Вашим запитом просимо подати письмову заяву, підписану кваліфікованим електронним підписом (КЕП).
Поддержка в телеграме на бота переключает сразу, оператор 2 фразы выучил и их повторяет.
Еще добавлю, поскольку я отказался платить штраф без разбирательства, то они 3 раза пытались списать средства с карты несанкционированно(автоплатежом), но я лимит сделал 0 на карте в 1 же день "просрочки".

Останнє редагування:
Мне сегодня пришло вот такое сообщение:
Доброго дня.
Відповідно до пункту договору 5.2.7. компанія має право звертатися до третіх контактних осіб у порядку та на умовах, передбачених чинним законодавством України та цим Договором, з метою інформування про необхідність виконання Позичальником зобов’язань за цим Договором.

Ви ігноруєте спілкування, тому після 17:00 компанія планує розпочинати роботу зі стягнення заборгованості.

У Вас в договорі є можливість ознайомитися з повним переліком номерів та родичів до яких мають право телефонувати.

Назад
Угорі