Правомірність дій юриста, який надава захист в суді

• Автор теми Автор теми Prince
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 44
  • Перегляди Перегляди 3K
Весьма интересная история, автор.
Т.е. имея 207к цену иска и подписывая договор, где написано про 10% вы задаётесь вопросом о правомерности действий? Странно как-то, очень странно.
Да, цена высокая, но вы же сами на это согласились, нет?
Як добре, що Ви настільки обізнаний в судових та юридичних справах, що з Вами такого не трапилося. Я не на стільки, на той момент, все розуміла.

Як добре, що Ви настільки обізнаний в судових та юридичних справах, що з Вами такого не трапилося. Я не на стільки, на той момент, все розуміла.
Не ображайтесь і не сприймайте все на свій рахунок.
Просто кожен висловлює свою думку, нехай не експертну, проте вам же не цікаво було би
якби ми всі хором писали "вот уродєц, треба наказати". Форумчани пишуть що думають і як воно є з суб'єктивної точки зору.

Давайте разговаривать.
Если хотите предоставлять услуги юриста/адвоката. А без согласования рекламиться не нужно. Все мы не маленькие дети
Обычно люди с такими сочетаниями контекста сообщений/И.О. являются юридическими начальниками юридических департаментов. Могу ошибаться, конечно

Презумпція правомірності правочину та свобода договору.
Статті 204 та 627 ЦК України.

Питання моралі та моральності лишаються поза увагою правової оцінки.

Висновок: читай, що підписуєш.

Презумпція правомірності правочину та свобода договору.
Статті 204 та 627 ЦК України.

Питання моралі та моральності лишаються поза увагою правової оцінки.

Висновок: читай, що підписуєш.
Нажаль,дуже часто люди спочатку підписують,а потім ОЙ....а що воно ото таке????????

[HIDE]чогось мені здається, що договір договором, а за такий фінт (а саме не озвучення даного пункту), будт він адвокатом, його по головці не погладили б...[/HIDE]

як ТС буде доводити, що не погоджувала такий пункт?
скоріш за все це нереально довести, а от спробувати піднасрати - чому б ні.
в той же час договори з захистом чистоплотними важко назвати, але і відношення до них відповідне, у тих кого вони "нагріли"

А чого ви ображаєтесь? Не подобається думка? До чого тут обізнаність, скажіть?
Чи ви читати не вміли як підписували договір? Чи може рахувати?
Ви на що розраховували? Програти справу, чи виграти?
Напевне, що виграти і зменшити, чи зовсім нівелювати суму боргу, правда?
То чого тоді бідкаєтесь? так, ви влетіли в добру копійку, але хто ж вам тут лєкарь?
Скажіть спасибі своєму знайомому за такі поради. І собі, що, як я розумію, на "відстань" підписали не читаючи, а тепер як платити, то нічім.

Є така гарна послуга у досвідчених юристів, як аналіз документів. Договори теж туди входять. Взагалі, люди, які звикли рахувати гроші, але не дуже розуміються у юридичній сфері, довіряють перевірку договорів юристу. Така послуга, доречі, коштує зовсім недорого - десь від 400-500 грн. в залежності від самого документа. Це Вам надалі порада. Чи то заплатити 500 грн та взнати, що той договір краще не підписувати, бо будуть великі проблеми, чи то потім жалкувати, що не скористалися такою послугою.

Доброго дня, потрібна допомога, в роз'ясненні такої ситуації. В силу своєї не обізнаності в судових справах, звернулася до юриста(не з форуму) за рекомендацією знайомого, для представлення моїх інтересів в суді, позов був від ЄАПБ. Підписала договір на отримання правничої допомоги, сплатила 12 000 грн по договору. І от ,нарешті ,суд виніс рішення про задоволення позову частково 18.09,різниця між заявленою сумою позову та задоволення суддею позовних вимог становить 209 000 грн, ЄАПБ хотіли майже 270 000 , присудили 67000 + судовий збір.
Так от, питання в тому, що у договорі з юристом було прописано, що я повинна буду сплатити гонорар, в розмірі 10% від різниці, на яку вдасться зменшити суму позову, після набрання рішення законної сили,тобто виходить, що окрім 12 000 грн, що я вже заплатила, я повинна ще сплатити юристу 21 000 грн. Сьогодні тільки 26.09 , пройшов лише тиждень, а мене вже дістали тим, що я повинна віддати ці кошти. Скажіть, будь-ласка, чи правомірні взагалі дії юриста та чи це законно прописувати в договорі відсоткову ставку? Цей юрист жодного разу не був присутній на засіданнях. Ним було написано відзив, відповідь на відповідь на відзив від позивача та заперечення. І постійні заяви, про розгляд справи без участі відповідача та його представника.
Це називається преміювання. Зазвичай воно у практикуючих адвокатів (я не адвокат, я арбітражний, пишу з кола тих з ким спілкуюсь) від 2 до 5% від вартості виграного. Але дійсно може бути і так, коли більше... знайомий зараз судиться (розлучення, поділ), окрім загального тарифу там премія буде порядку 10к $.
Але там дуже важкі суди і все буде в кілька етапів...

Є така гарна послуга у досвідчених юристів, як аналіз документів. Договори теж туди входять. Взагалі, люди, які звикли рахувати гроші, але не дуже розуміються у юридичній сфері, довіряють перевірку договорів юристу. Така послуга, доречі, коштує зовсім недорого - десь від 400-500 грн. в залежності від самого документа. Це Вам надалі порада. Чи то заплатити 500 грн та взнати, що той договір краще не підписувати, бо будуть великі проблеми, чи то потім жалкувати, що не скористалися такою послугою.
Дякую, надалі буду знати, що є така послуга.

Доброго дня, потрібна допомога, в роз'ясненні такої ситуації. В силу своєї не обізнаності в судових справах, звернулася до юриста(не з форуму) за рекомендацією знайомого, для представлення моїх інтересів в суді, позов був від ЄАПБ. Підписала договір на отримання правничої допомоги, сплатила 12 000 грн по договору. І от ,нарешті ,суд виніс рішення про задоволення позову частково 18.09,різниця між заявленою сумою позову та задоволення суддею позовних вимог становить 209 000 грн, ЄАПБ хотіли майже 270 000 , присудили 67000 + судовий збір.
Так от, питання в тому, що у договорі з юристом було прописано, що я повинна буду сплатити гонорар, в розмірі 10% від різниці, на яку вдасться зменшити суму позову, після набрання рішення законної сили,тобто виходить, що окрім 12 000 грн, що я вже заплатила, я повинна ще сплатити юристу 21 000 грн. Сьогодні тільки 26.09 , пройшов лише тиждень, а мене вже дістали тим, що я повинна віддати ці кошти. Скажіть, будь-ласка, чи правомірні взагалі дії юриста та чи це законно прописувати в договорі відсоткову ставку? Цей юрист жодного разу не був присутній на засіданнях. Ним було написано відзив, відповідь на відповідь на відзив від позивача та заперечення. І постійні заяви, про розгляд справи без участі відповідача та його представника.
Яка у вас загальна сума боргу по всім банкам/МФО?

Неправомірно включати в договір про надання правової допомоги додатковий гонорар за позитивне рішення суду , про це є практика Верховного суду. Треба додатковий час, щоб знайти таку постанову.
Тому рекомендую не виконувати неправомірну вимогу.

Чого б тоді не вказати в договорі, повернення коштів клієнту за негативне рішення суду?
Тоді б робота не так інтенсивно кипіла))
Неправомірно включати в договір про надання правової допомоги додатковий гонорар за позитивне рішення суду , про це є практика Верховного суду. Треба додатковий час, щоб знайти таку постанову.
Тому рекомендую не виконувати неправомірну вимогу.
Впевнений, ТС буде дуже вдячний(а) за таку інфо:)

Останнє редагування:
Назад
Угорі