Позовна давність: чи є підставою для відмови у позові?

Дописи
104
Реакції
163
Бали
2625
Юлия_желаю_всем_счастья не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Колектора кеш ту гоу викупили мій кредит в компанії кредит 7. Кредит брала в червні 2021 року, колектора викупили в грудні 2021 року.

Вчора приходить сповіщення що від них надійшли документи в суд. Я знаходжусь за кордоном на даний момент. Однозначно що буду готувати відзив. Робити це буду самостійно, так як немає грошей на адвокатів.

Другу добу сиджу вивчаю інформацію. Дату слухання що не призначено, тому я маю в запасі трохи часу. І ось що мені видав інтернет: що я можу спробувати виграти суд, якщо кажу що про термін позовної давності пропущений. Багато хто говорить що суди зараз на це не звертають увагу. Але. Чи можна аргументувати відновлення в позові через пропущену позовну давність, якщо навіть на період військового стану банки кредитні організації і колекторські організації продовжують свою роботу?

Тобто їм неважливо ніяка непереборна сила, вони продовжують працювати навіть під час повітряних тривог. Логічно подумати, чому закон діє тільки в одну сторону? Тобто вони можуть під час військового стану здирати останню шкуру з людей, а боржники не можуть скористатися таким поняттям як позовна давність?

Чи є в когось досвід виграшу справи по закінченню терміну позовної давності?

Непереборна сила з мфо - палка в двух кінцях, як і з банками.
Є різні ситуації, тому надіятись на військовий час - не надійно.
Про що говорити, я особисто знаю людей, які за тиждень перед війною, живучи на кордоні і розуміючи,що буде війна набрали в мфо і банків все що тільки можливо, зняли налічку, сподівалась, що прийде росія і вони стануть багатими і нікому нічого не винними.
А тепер вони в боргах, і віддавати немає з чого, і в чс, і ще й суды по кредитам вже були, а їм з гуся вода.
Тому по правді кажучи, не такі вже мфо і тд монстри в цьому питанні))) люди в нас теж не пальцем роблені)

Та це так. Я ось понабирали ще до війни, від безвиході і від власної дурості. Виїхали недавно, три місяці тому, бо ці обстріли і атаки вже не вивозила( Але ж хочеться все одно якось врегулювати по нормальному...

Та це так. Я ось понабирали ще до війни, від безвиході і від власної дурості. Виїхали недавно, три місяці тому, бо ці обстріли і атаки вже не вивозила( Але ж хочеться все одно якось врегулювати по нормальному...
А з чого ви взяли, що строки позовної давності пропущені?

Кредит брала в червні 2021 року, на суд подали в березні 2025. Пройшло більше 3 років.
Строки позовної давності призупинені з 2017. Вам треба заявляти до суду про строки, але якщо суддя задовольнить це. Та й договір треба дивитися, що там до чого.

Останнє редагування:
Строки позовної давності призупинені з 2017. Вам треба заявляти до суду про строки, але якщо суддя задовольнить це. Та й договір треба дивитися, що там до чого.
скажіть будь ласка, а чому з 17 року? не з 20?

СИД то очень непонятная история. была где-то тема Tarass где он рассуждал по этому поводу. Пробовать однозначно стоит. Только лишь один вопрос: а Вы уверены. что по договору СИД 3 года, а не, например, 5?

В 20му ввели карантин. Мінус 3 роки це 2017
ввели з 20 року, яка діє на договора з 17 року, так коректніше, а то ви написали що з 17. Тільки шарагам все одно, які терміни, малюють що хочуть

ввели з 20 року, яка діє на договора з 17 року, так коректніше, а то ви написали що з 17. Тільки шарагам все одно, які терміни, малюють що хочуть
Все одно якщо сплив термін позовної давности автоматично суддя не скаже, що час пройшов, відмовлено

Назад
Угорі