Повернення коштів за навчання при відрахуванні

• Автор теми Автор теми Діма-я
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 10
  • Перегляди Перегляди 391

Діма-я

Читач
Дописи
2
Реакції
0
Бали
1
Діма-я не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Може хтось в темі цій розбирається. Чи можна якось повернути оплачені кошти за навчання після відрахування?

але чому так? Я не отримав освіти, платив мене просто викинули і я не можу повернути кошти?((
А як ви собі це уявляєте?)
Ви платили гроші за навчання, які частково шли на зарплати викладачам, університету на утримання і решту всього іншого. Платили, отримували в замін на це можливість навчатися, здобувати освіту. Потім вас відраховують і що, викладачі повинні вернути вам кошти з їхньої зарплати чи як?)
Мого брата на платному тягнули 4 роки спеціально, потім відрахували на останньому курсі. Можливості повернути кошти не було, але була можливість якось поновити навчання доплативши кошти, давно було детально не пам'ятаю

Може хтось в темі цій розбирається. Чи можна якось повернути оплачені кошти за навчання після відрахування?
Уважно перевірте договір, укладений із навчальним закладом, чи таке передбачено, більше порадити на даному етапі складно.

щоб викинули з контракту, то треба постаратися...
Тю, було б бажання))

Читав що зараз потужно відраховують кому 25+
Хіба що в нормальних університетах. Якщо взяти якусь шаражкіну академію, то нікого не відраховують. Принаймні з моїх знайомих точно. А ті, що на аспірантуру себе запхали, сплять спокійно. В універах десь 25+ сидить 500 тис. людей. В Аспірантурі ще 200 тис. Викладачами ще 50 тис.

Максимум, що Вам повернуть - податкову знижку, якщо офіційно працюєте. Принаймні так було років 10 назад, мені повернули якийсь там невеликий %

надо читать договор
скорее всего - нет
т.е. если заплатил - не ходил - не сдавал - отчислили, то уповать так-то не на университет нужно
и что то мне подсказывает, что "выкинули" не просто так

что то мне подсказывает, что "выкинули" не просто так
В 2003 году меня тоже не просто так выкинули))). Просто на госэкзамене завалили. А знаешь почему?)
Я учился на факультете "Учёт и аудит", один пацан среди 20 девок. И это все мне было неинтересно. Тем более, не люблю копаться в цифрах сутками.
Я бегал к финансистам, на факультет "Финансы и кредит". Вот там было интересно.

И когда я сказал кураторше, что хочу сдать госы и перейти на 3й курс к финансистам, меня тупо завалили. Да, предложили вариант решения ситуации - 1200 грн по-моему, если не ошибаюсь. Это примерно год обучения так у меня стоил, если не ошибаюсь. Возможности не было такую сумму собрать тем более за короткий промежуток времени. Ну, вот и все. Я не стал гос, передавал - тоже не сдал. В итоге меня выгнали.

Дальне пошел в ХПИ на менеджмент внешнеэкономической деятельности. Но там история вообще банальная. Я тупо забил, так как не было интересно.

🤷

Назад
Угорі