Щоденник Потрібна порада по боргах у МФО та банках

• Автор теми Автор теми NordTomas
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 7
  • Перегляди Перегляди 57

NordTomas

Читач
Дописи
8
Реакції
0
Бали
1
NordTomas не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Доброго дня. Я тут зовсім новачок... ще не дуже орієнтуюсь по форуму .... ледве знайшла де створити тему...
На разі в мене борги в МФО та 4х банках (Приват, ПУМБ, А-банк, Монобанк) загалом на 150.000 грн (тіло) і відсотки вже перевалили за 240.00 грн...
маю декілька запитань, буду вдячна за поради.
1. Порадьте, будь ласка, як вийти з цих боргів? так би мовити який план дій?читала деякі теми, але не розумію, як і коли спілкуватися з тими МФО щоб виплатити тільки тіло? бо платити зараз немає чим... зараз трохи каша в голові, бо в різних темах всі пишуть по-різному...
(працюю офіційно лише на 0,5 ст., але картки заблоковані банком не із-за кредитів. Працюю також не офіційно, але зарплата не така велика, щоб закрити ці борги... плюс мама похилого віку ...)

2.Ще цікавить як припинити дзвінки родичам? два кредити точно вже продали і почались безкінечні дзвінки... собі встановила додаток "Антиколектор" (знайшла пораду тут, дякую форуму). Але дзвонять мамі, а їй 87 років... Телефон старий, кнопочний... Там є розділ "чорний список" але мложливість туди добавити тільки 20 номерів і все... Змінити номер не реально - до цього номеру привязана пенсійна картка, щоб замінити фінансовий номер то треба йти до Ощадбанку - це не реально, мама майже не виходить з дому... Тим більше, що я не можу їй сказати про борги...

3. Чи дзвонять МФО на офіційне місце роботи? мала необережність його вказати, коли брала кредити... дуже не хотілося б щоб колеги взнали про мої борги... а особливо, головний начальник... (боюсь, що зіпсую з ними відносини, а я ще планую повернутися на цю роботу... )

4. Де знайти юриста? позов до суду не подали ще... консультувалася онлайн з юристами "Ла Консалтинг" та "Звільнимо" - перші пропонують реструктуризацію, другі - банкрутцтво. Але не має змоги оплачувати їхні послуги (на разі це велика сума першого внеску) Почитала тут на форумі, що це не добросовісні фірми... Доюре, що не підписала з кимось з них договір про співпрацю...
Консультувалася з адвокатом по місцю проживання - сума його послуг майже дорівнює загальній сумі тіла кредитів... - була в шоці, якщо чесно... Я розумію, що мені потрібен адвокат, згодна з тим, що його послуги потрібно оплатити, але... такі суми... Не уявляю як тоді платити за тіла кредитів і оплачувати послуги адвоката? це скільки треб а (і головне де?) заробляти грошей? моєму знайомому, який мені цього адвоката і порадив, суму за послуги вказав майже таку саму, хоча ситуація у нього набагато гірша (по сумах боргів)... теж не можу зрозуміти як формується ціна послуг адвоката?
І я не розумію що мені краще - реструктуризація боргів чи банкрутство?

5. я взагалі не можу зрозуміти де шукати адвокатат нормального, який реально допоможе з цими боргами і за адекватну ціну своїх послуг - онлай чи оффлайн?

ще таке питання. У власності є лише квартира. Чи можуть її відібрати за цю суму боргів? хто може - МФО чи банки? при якій сумі заборгованості?

і ще питання. ПУМБ прислав паперового листа на дресу прописки про сплату заборгованості (трохи більше 6000) інакше банк буде вимагати виплату усієї суми боргу. Як на цей лист реагувати? лист прийшов з печаткою і підписом але це просто кольоровий друк , а не реальна мокра печатка і підпис... Як швидко банк після цього листа подасть позов в суд?

1. FIN1 КІФ 6000 (LOVI LAVE?)
2. АЛЕКСКРЕДИТ 3000
3. МАКС КРЕДИТ 4440
4. СТАР ФАЙНЕС ГРУП (?) 3000
5. МАКС КРЕДИТ 4560
БЕЗПЕЧНЕ АГЕНСТВО НЕОБХІДНИХ КРЕДИТІВ 1900
6. МІЛОАН 2000
7. УКР КРЕДИТ ФІНАНС (Кредит каса) 11500
8.ЛІНЕУРА УКРАЇНА (Кредит7) 3000
9. КРЕДИТ ПЛЮС 10000
10. СЕЛФІ КРЕДИТ 4000
11. А-БАНК 5100
12. МОНО БАНК 0 15367
13. ПРИВАТ БАНК 50000
14. ПУМБ 25000
15. ТАЛІОН ПЛЮС 1600 (куплений)
16. МАНІВЕО 1600
17. МОНОБАНК 7000 (Кредит "до завтра)
18. МОНОБАНК 10000 (Кредит "до завтра")
19. МОНОБАНК 9000 (кредит "до завтра")

Останнє редагування:
скільки у вас мфо? які прострочки і суми тіл?
скільки у вас мфо? які прострочки і суми тіл?
я написала іншим повідомленням. Чи видно інформацію? бо я редагувала і не зрозуміла - чи залишилось повідомлення чи я видалила увесь текст? вибачте, поки що вчуся писати тут то не зовсім все виходить... плюс інтернет збоїть...

на рахунок квартири то можете не перейматись, якщо не дотягнете до обєлнання виконавчих проваджень на суму понад 50 мінімальних зарплат і то під питанням

на рахунок квартири то можете не перейматись, якщо не дотягнете до обєлнання виконавчих проваджень на суму понад 50 мінімальних зарплат і то під питанням
дякую, що відповіли.
а через який час може бути обєднання ВП? це коли вже відбудуться суди і я не платитиму?

банки в мене вже в просрочці досить давно... декілька місяців... я тільки сплачувала обовязковий платіж в Приваті, але зараз і там пішла просрочка... В ПУМБі сплачувала спочатку обовязкові , потім пішла просрочка... так само в моно і в А-банку... З ними краще домовлятись досудово? чи, все ж таки, чекати суд і на реструктуризацію?
я просто не розумію як скоро чекати мені суду і хто перший туди подасть - МФО чи хтось із банків?

а з Кредит касою можна домовитись якось? бо десь тут читала, що вони не йдуть на домовленості лише за тіло...

порадьте ще, будь ласка, де краще домовлятися к МФО - в особистих кабінетах чи в месенджерах? чи то не має значення?

Останнє редагування:
Вони самі будуть пропонувати ,листи на електронну пошту , ближче до нового року . Але не потрібно вестись на реструктеризації або пролонгції . Суд може бути але не в перший рік і якщо сума буде від 10 тис грн. Кнопочний телефон мжна обмежити тільки довіреними номерами через оператора або в налаштуваннях. Адвокат з форуму підійде , коли буде суд але цілком можливо і самому захищатись , щоб розуміти як перший суд можна з адвокатом провести. Банки наче не пропонують тіло , тому краще банки закривати першими. І головне відноситись до цього пофігістично, це не проблема насправді , в яийсь момент вам стане навіть скучно без їх звінків, вас будуть веселити підписи номерів в додатку визначнику номера, ви будете спеціально брати трубку і угорати з того нещасного оператора , це проходили сотні і тисячі людей з форуму

Вони самі будуть пропонувати ,листи на електронну пошту , ближче до нового року . Але не потрібно вестись на реструктеризації або пролонгції . Суд може бути але не в перший рік і якщо сума буде від 10 тис грн. Кнопочний телефон мжна обмежити тільки довіреними номерами через оператора або в налаштуваннях. Адвокат з форуму підійде , коли буде суд але цілком можливо і самому захищатись , щоб розуміти як перший суд можна з адвокатом провести. Банки наче не пропонують тіло , тому краще банки закривати першими. І головне відноситись до цього пофігістично, це не проблема насправді , в яийсь момент вам стане навіть скучно без їх звінків, вас будуть веселити підписи номерів в додатку визначнику номера, ви будете спеціально брати трубку і угорати з того нещасного оператора , це проходили сотні і тисячі людей з форуму
дякую, що відповіли. А якщо прийдуть листи з пропозицією сплатити тіло (чи ще якийсь варіант), то спочатку треба від них отримати гарантійний лист і тільки тоді сплатити? якщо, наприклад, я погоджуюсь на їх пропозицію
в якому виді він має бути - паперовому чи в електронному ? щоб зрозуміти "правдивість"того листа

поки що не розумію як відноситись до цього пофігістично... бо сума боргів немаленька, а сплачувати поки що нічим...((
я поки що мрію про те щоб поскоріше припинились ті дзвінки... я їх ігнорую, а от мама..... це ціла велика додаткова проблема...(((

Назад
Угорі