Последствия раздачи номеров телефонов кредитным компаниям

• Автор теми Автор теми Марина666
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 30
  • Перегляди Перегляди 1K
Я уже и юриста искала,думала может лучше его услуги оплатить,пусть человек заработает,чем эти уpoды,не спорю вщяла кредит должна,но с таким отношеннием хочеться послать,но были и мысли вздернуться так довели психологически,а сейчас просто игнорю,Ваш чат это поддержка и сила жить дальше,спасибо

Вы без его согласия давали номер?
Я сейчас уже не вспомню точно конечно, но у какого-то сарая в анкете был контактный номер руководителя. И рабочие стационарные не прокатывали. Или кредиткафе дебильное, или что-то подобное. Т.е. теоретически, находясь в знакомой всем дофорумной ситуации "срочно б*ь перекрыть ибо завтра позвонят", могли и сами давать. Как будто в итоге вся эта слизь и так не пробьёт.

Я уже и юриста искала,думала может лучше его услуги оплатить,пусть человек заработает,чем эти уpoды,не спорю вщяла кредит должна,но с таким отношеннием хочеться послать,но были и мысли вздернуться так довели психологически,а сейчас просто игнорю,Ваш чат это поддержка и сила жить дальше,спасибо
Ви просто перевіряйте себе, час від часу, на судовій.
Подадуть в суд на вас, тоді і звертайтесь за допомогою до юристів.
Можете і до наших юристів на форумі, всі мають гарну практику і все роблять дистанційно.
І час від часу перевіряйте електронку, від шараг можуть прийти пропозиції закрити кредит на гарних умовах, для вас.
І не нервуйтеся(читайте форум,дуже допомагає), краще думайте за свою дитину і за себе!

Ви просто перевіряйте себе, час від часу, на судовій.
Подадуть в суд на вас, тоді і звертайтесь за допомогою до юристів.
Можете і до наших юристів на форумі, всі мають гарну практику і все роблять дистанційно.
І час від часу перевіряйте електронку, від шараг можуть прийти пропозиції закрити кредит на гарних умовах, для вас.
І не нервуйтеся(читайте форум,дуже допомагає), краще думайте за свою дитину і за себе!
Дякую,може все виправиться а то сім ще не міняло по 200 дзвінкків,щоб краще мені дзвонили чим родичам,страшненько звісно,вже і не сплю,все переживаю,Дай Бог вийду на работу,та й розрахаюся з ними,бо це щвісно Яма повна,а може їх всі закриють скоро,мрію

Захист прав споживачів у сфері мікрофінансових організацій (МФО) в Україні є одним із завдань, що відноситься до компетенції Національного банку України (НБУ). У зв’язку з реформою фінансового сектору, яка відбулася в липні 2020 року в рамках так званого закону «спліт», регулювання діяльності небанківських фінансових установ, включаючи МФО, було передане НБУ від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг.
Основні способи, через які НБУ забезпечує захист прав споживачів у сфері МФО, включають:
1. **Регулювання та ліцензування**: НБУ встановлює правила для МФО, включаючи вимоги до прозорості, повноти інформації щодо умов кредитування та прав споживачів. МФО повинні отримати ліцензію від НБУ для ведення діяльності.
2. **Контроль за дотриманням законодавства**: НБУ здійснює нагляд за тим, щоб МФО дотримувалися законодавства України, в тому числі Закону «Про споживче кредитування» та інших актів, що захищають права споживачів.
3. **Розгляд скарг споживачів**: Споживачі можуть звертатися до НБУ зі скаргами на дії МФО. Національний банк розглядає ці скарги, проводить перевірки та у разі виявлення порушень може накладати санкції на МФО.
4. **Підвищення фінансової грамотності**: НБУ також активно займається просвітою населення щодо питань захисту прав споживачів, зокрема в частині мікрокредитів, умов позик та прав, що належать споживачам у відносинах з МФО.

Таким чином, НБУ виконує роль регулятора та захисника інтересів споживачів на ринку небанківських фінансових послуг, до якого належать МФО.
343443.jpg

5535.jpg
Не знаю нахіба мені цей скрін.
Ви не зрозуміли суті коментарію.
Я спробую простіше запитати; Ви насправді думаєте, що НБУ накладе санкції проти мфо, тому що хтось напише що зателефонували якомусь Васі? І Ваших слів буде достатньо?
Я не хейтю нікого, а підсказую, що в любому звинуваченні - потрібні докази.

Я спробую простіше запитати; Ви насправді думаєте, що НБУ накладе санкції проти мфо, тому що хтось напише що зателефонували якомусь Васі? І Ваших слів буде достатньо?
Я не хейтю нікого, а підсказую, що в любому звинуваченні - потрібні докази.
На скріні вказано наступне:
З 2161-го звернення по фінансовим компаніям виявлено 24,8% порушень.
З 234-х звернень по колекторским компаніям виявлено 34,6% порушень.
Тобто докази знайшлись

І це факти. Звіт НБУ за перший квартал 2024 року.

P.S. Накприклад НБУ оштрафував 12 серпня 2024 року ТОВ “УКР КРЕДИТ ФІНАНС” на 2 949 500 грн. Там комплекс порушень, одне із яких:
"Положення про встановлення додаткових вимог щодо взаємодії із споживачами фінансових послуг та іншими особами при врегулюванні простроченої заборгованості (вимог щодо етичної поведінки), затвердженого постановою Правління Національного банку України від 04 серпня 2022 року №170 (далі – Положення № 170) (пунктів 9,11, 16,17, 25)."
В якому:
  • Пункт 16 – регулює поведінку під час телефонних розмов та зустрічей, забороняючи використання образливих, принизливих або погрозливих висловлювань у бік боржника та інших осіб.
  • Пункт 17 – визначає вимоги щодо збереження конфіденційності під час спілкування з боржником. Кредитори мають забезпечити, що особиста інформація боржника не буде розголошена третім особам без його згоди.

Останнє редагування:
"Юристы", которые натак называемых "досудебных переговорах к кредиторами" и помогаторами, как правило, тоже уpoды. Будет суд раздел форума "Юристы" и пусть весь мир подождет. Я уже год работаю с юристом форума, вопросов нет вообще. Оперативно, профессионально и человек хороший. В остальном понять что и как можно, почитав форум.
Нууууу, почему сразу "украли". Например, клиент даёт доступ к телефонной книге. А в договоре будет какой-то интересный пункт.
Есть еще более интересный пункт - отказ взаимодействия с порога. Который, в целом, работает.

"Юристы", которые натак называемых "досудебных переговорах к кредиторами" и помогаторами, как правило, тоже уpoды. Будет суд раздел форума "Юристы" и пусть весь мир подождет. Я уже год работаю с юристом форума, вопросов нет вообще. Оперативно, профессионально и человек хороший. В остальном понять что и как можно, почитав форум.

Есть еще более интересный пункт - отказ взаимодействия с порога. Который, в целом, работает.
Это как?банкрутство?

Это как?банкрутство?

Назад
Угорі