Щоденник Починаю шлях боротьби з мфо

• Автор теми Автор теми Ольга.
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 29
  • Перегляди Перегляди 2K
В цій ситуації я не бачу проблеми саме в тому, що рідні хочуть мені допомогти. Моя проблема в тому, що не звернулася до них за допомогою з самого початку, думала, що сама все зможу, а не змогла. Звичайно соромно, що все це лайно мають розгрібати зі мною. Погодьтесь, що краще одразу все закрити, і потім мені півроку повертати гроші на сімейний рахунок, ніж тягнути ці 4-5 місяців в очікування пропозицій, які можуть і не надійти
ДОпомога це чудово. А що ви чоловіку говорите? Куди гроші ваші зароблені діваються?

Моя проблема в тому, що не звернулася до них за допомогою з самого початку, думала, що сама все зможу, а не змогла.
До речі, це доволі поширено. Ну урок на майбутнє.
Погодьтесь, що краще одразу все закрити, і потім мені півроку повертати гроші на сімейний рахунок, ніж тягнути ці 4-5 місяців в очікування пропозицій, які можуть і не надійти
Знаєте, чому тут так негативно сприймають допомогу інших у закритті кредитів? Бо дуже часті історії, коли людина потім знову влазить. Бо не відчула на власній шкурі всі ті труднощі.
Це не конкретно про вас і що у вас так буде. Але форумна статистика така.
В цілому, те, що у вас є підтримка близьких, це цінно.
Дивує тут, що люди часом пишуть осудження історіями інших. Здається, ми тут не через щасливий збіг обставин. Але в першу чергу пишу, щоб мій досвід можливо міг дати підказки іншим, як діяти в своїх ситуаціях.
Треба баланс))) і позитивні, і негативні коментарі заставлять вас задуматись, зробити якісь висновки, подивитись на ситуацію з різних сторін.

Треба баланс))) і позитивні, і негативні коментарі заставлять вас задуматись, зробити якісь висновки, подивитись на ситуацію з різних сторін.
Бінго. Життя все по суті і пізнається в порівняннях)

Бо дуже часті історії, коли людина потім знову влазить. Бо не відчула на власній шкурі всі ті труднощі.
Теж читала декілька таких історій, і це особисто для мене дивно. Мої гроші і сили - можу витрачати і знецінювати як хочу.
А от коли вступають в дію довіра і гроші інших - тут вже з'являються зобов’язання перед цими людьми. Мені морально складно йти і брати кредит одразу після того, як хтось інший його закрив. Самозбереження не дозволяє
ДОпомога це чудово. А що ви чоловіку говорите? Куди гроші ваші зароблені діваються?
Цікаве питання) поки не питав

Останнє редагування:
Пройшло 3 тижні з першої прострочки. Наразі 10 шт прострочені. Ловілаве закрила на 2к, по кліккредит запропонували реструктуризацію. Тіло 4+2%, на 10 платежів кожні 2 тижня. Встановила антиспам собі та матері. Їй дзвонять приблизно 10-15р в день. Мені близко 30 разів. Самі відбиті поки біти. Якось знайшли мого батька. Вже прислали веселі повідомлення з фото. Скрін нижче. На тіло 500$ нарахували до повернення 1400$. Кріпсі пару разів прислали смс, що готові скинути 100$ , але на тіло 250 хочуть повернути 700. Інші мфо поки відносно тихо. Тільки шлють періодично смс та дзвонять. Збираю кошти. Дуже хвилююсь через бітів. Мати хвилюється, що їй на роботу будуть дзвонити. Хотілось би звісно від них позбавитись, але такої суми в нас просто не має. Та і повертати 3 тіла якось занадто. Новорічний настрій через це відсутній взагалі.

Вкладення

• IMG_20241230_101059.webp
    IMG_20241230_101059.webp
    33.9 Кб · Перегляди: 76
Вітаю, спільното)
До цього лише читала форум, але вирішила, що вже пора і собі ступити на цій шлях🥲
Наразі по убкі борг 86к у 20 МФО та ще й біт з тілом 500 та крипси з тілом 250.
Довга історія з МФО, були і прострочені зі дзвінками родині, і закриття їх після терору
До лютого було приблизно 15 МФО, з початку повномасштабного деякі надсилали пропозиції їз закриттям. Закрила частину.
Готівочка та містермані припинили нарахування та наче продали кредит. Але й досі ніхто не дзвонить
Авіра не нараховує, але дзвонить. Тому кожні 2 тижні потроху зменшує борг.
Потім втрата работи через пологи, переїзд через обстріли сильно вдарили по кишені.
Боялась знову казати батькам та чоловіку, намагалась не давати виду, що є проблеми. Через це влізла в інші кредити, щоб гасити попередні, та ще й щось купувати собі та дитині.
З найбільших, то егроші з тілом 17+комісія за видачу та відсоток (заплатила перший платіж вже 13) зараз висить 22 до закриття, завтра 2й платіж в 7к, яких звісно вже не маю
Потім шг з тілом 13, наразі 16 борг
Інші невеликі від 500 до 5к
12.12 спливає час біткепітал. До повернення 750 буде
Сьогодні перший день прострочення в кріпсі. Вже дзвонили декілька разів, вимагали до 18°° повернути. Назвали за ім'ям матір та брата.
Дуже страшно і плакати хочеться, і руки опускаються
Почитала тут, що з кимось і чоловік розлучається. Дуже хвилююсь з цього приводу. Ми не розписані, але такий тваринний страх, що він мене покине і забере дитину. Адже в нього є робота, а я в боргах. В мене тільки виплата ВПО та підробіток онлайн, а там лише 4к отримую. Дитині тільки 2р, місто маленьке, садки не приймають.
Батьки певно теж будуть шоковані, бо кілька років тому проходили це і вони Моні допомогли закрити частину кредитів. А зараз батько не працює через проблеми із здоров'ям. Для них буде великий удар, що я знову в це влізла.
Почитала інші щоденники та коментарі. Вже розумію, що все можна пережити і як діяти з мфо.

Але все одно пишу і плачу😭
І розумію, що в цьому винна лише я сама. І прийняла рішення, що час з цим зав'язувати. Набратися терпіння та відкладати гроші.
Буду хоч тут свої емоції писати, бо сказати навіть не знаю кому..
Підбиваю висновок першого місяця
Трохи назбирала коштів і уклала декілька угод
Єгроші борг 33к(тіло 22) розбили на платежі кожні 14 днів. Для гарантії внесла перший платіж на 4к, далі буду вносити по 5к 2м
Легко кредит борг 9к(тіло 6) розбили на 4 платежі кожні 14 днів по 2к
Манівео борг 7к(тіло 4) розбили на 4 платежі кожні 14 днів
Топ1 тіло було 4500 і 2 пролонгації. Закрила за 3300
Всі інші мфо з меншими сумами, до 2к, поки під питанням, бо хочуть одразу закриття
Єгроші борг 33к(тіло 22) розбили на платежі кожні 14 днів. Для гарантії внесла перший платіж на 4к, далі буду вносити по 5к 2м
Всі інші мфо з меншими сумами, до 2к, поки під питанням, бо хочуть одразу закриття
Кріпсі щось притихли, інколи роблять дозвон, але антиспам блокує. Смс з пропозиціями більше не надсилали. Біти теж трохи мовчать. Іноді батьку намагались дзвонити. Він декілька разів спілкувався, поки я не заборонила. 2-3р на тиждень вмикають автодозвон із записом і наполегливо так, з 18 до 19 дзвонять. Встановила йому теж визначник номеру, більше не відповідає їм

Кріпсі щось притихли, інколи роблять дозвон, але антиспам блокує. Смс з пропозиціями більше не надсилали. Біти теж трохи мовчать. Іноді батьку намагались дзвонити. Він декілька разів спілкувався, поки я не заборонила. 2-3р на тиждень вмикають автодозвон із записом і наполегливо так, з 18 до 19 дзвонять. Встановила йому теж визначник номеру, більше не відповідає їм
Ще закрила ловілаве. Там був борг 1.5, запропонували закрити за 1к. Я вирішила, що нехай. Все ж на один менше

Останнє редагування:
Вітаю, спільното) Хочу себе трохи похвалити😅 Пройшло півроку з початку моєї зав'язки з МФО. На цей час закрила ще 5 кредитів. Залишилось 13. 2 по 5к, все інше в межі 1-2к. Так, це був не легкий шлях, економія коштів, підробіток, але це того варто. Лишилось зовсім трошки. Сподіваюсь за декілька місяців все закрию і вдихну на повні груди😁
Дякую, що створили цей форум. Як би не ви, я не знаю, де б була зараз 🥲

Вітаю, спільното) Хочу себе трохи похвалити😅 Пройшло півроку з початку моєї зав'язки з МФО. На цей час закрила ще 5 кредитів. Залишилось 13. 2 по 5к, все інше в межі 1-2к. Так, це був не легкий шлях, економія коштів, підробіток, але це того варто. Лишилось зовсім трошки. Сподіваюсь за декілька місяців все закрию і вдихну на повні груди😁
Дякую, що створили цей форум. Як би не ви, я не знаю, де б була зараз 🥲
Молодець. :clapping::drinks:

Назад
Угорі