Оплатила кредит Сенс-банк через додаток без гарантійного листа

• Автор теми Автор теми Ol4ik
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 23
  • Перегляди Перегляди 1K
Мала у них кредитку. Банк телефонував активно. Цей і пумб. Альфу закрила без акцій. На момент лютого 22 тіло складало близько 17000, у жовтні 2022 вже близько 24000 (збільшували ліміт за рахунок опати платежів). Я не платила по жовтень 2022. Пропонували реструктуризацію, але вони тоді всім пропонували. Та і я, на щастя, була на цьому форумі зареєстрована, тому відмовилась, тоді рік назад. Наразі всі борги закриті.

Можливо буде корисно тим, хто має кредитку в Сенс Банку. Була кредитка із 2019 року, тіло 19500 грн. Потроху вносила платежі, по 800, 300, 600 грн. щомісяця, потім перед війною перестала платить зовсім. У березні 2023 року банк запропонував акцію в мобільному додатку сенс банку, оплата в сумі 14 625 грн., з подальшим прощенням боргу. Гарантійних листів не дають. Оплата лише через додаток.

На свій ризик оплатила. Прийшла смс, що умови виконані, через 3 місяці прислали укрпоштою довідку про прощення боргу та довідку про закриття рахунку кредитного та відсутність заборгованості. Але тепер в березні 2024 року маю оплатить податок 20% це близько 2800 грн. на прощену суму боргу(від тіла). Рада, що не обманули. Ось така історія.
Доброго дня, підкажіть будь ласка, я так розумію вони вам запропонували прощення 50% від заборгованості. А цей податок який потрібно заплати це 20% від прощеної суми? Я так розумію вони кредитний ліміт + нараховані % перетворюють в новий кредит, а вже з нього роблять прощення, і виходить що оплата податку не зі старого тіла кредиту а з нового (яке сформовано зі старого + відсотки)?

Доброго дня, підкажіть будь ласка, я так розумію вони вам запропонували прощення 50% від заборгованості. А цей податок який потрібно заплати це 20% від прощеної суми? Я так розумію вони кредитний ліміт + нараховані % перетворюють в новий кредит, а вже з нього роблять прощення, і виходить що оплата податку не зі старого тіла кредиту а з нового (яке сформовано зі старого + відсотки)?
Дозвольте я відповім.
Вони прощають 50% від своїй "хотілки". Наприклад було 50 000 тілу, нарахували з відсотками 80 000.
Клієнт сплачує 40 000 (половина) + 8000 в налогову (це 20% від прощеної суми). Разом це 48 000, що може бути для клієнту умовно вигідно, якщо він хоче покінчити з цим і в нього є гроші. Мінус в тому, що клієнт міг багато років платити мінімальний платіж, і насправді вже виплатив тіло.
Відкривається новий кредит, старий закривається.

Зараз в додатку актуальні такі акції (але вони не для всіх):
Погаси 65% за 18 місяців
Погаси 65% за 24 місяця
Погаси 60% за 12 місяців
Погаси 55% за 6 місяців

Дозвольте я відповім.
Вони прощають 50% від своїй "хотілки". Наприклад було 50 000 тілу, нарахували з відсотками 80 000.
Клієнт сплачує 40 000 (половина) + 8000 в налогову (це 20% від прощеної суми).
50к - 40к = 10к, именно с это суммы платится налог, т.к. 2к

Назад
Угорі