Невиконання вимог виконавчої служби. Які можливі наслідки для боржників

ст.. 189, 190, 355- казалось бы криминальные статьи, просто урожай для полиции при таком огромном числе заявлений от заёмщиков и их окружения, однако кроме нескольких показательных погромов коллекторских будок, законы как бы так себе.
наверно скоро мы увидим видосики о штурме квартир злостных неплательщиков, с мордой в пол- по-голливудски.
плачущий злостный неплательщик пытается объяснить правоохранителям, мол я не знал о таких статьях как 382 и 388 ККУ, а беспристрастный правоохранитель ему- незнание закона не освобождает от уголовной ответственности, вор должен сидеть в тюрьме- я сказал.
прям вижу этот видосик. хорошего режиссёра только бы)

Невиконання вимог державного виконавця тягне за собою адміністративну або кримінальну відповідальність
У Міністерстві юстиції роз'яснили, яка відповідальність чекає на боржників, які отримали офіційну вимогу державного виконавця та проігнорували її. Про це йдеться у повідомленні відомства.
"Варто знати, що невиконання законних вимог державного виконавця тягне за собою відповідальність згідно з законом", – зазначають у Мінюсті.

Що таке вимога державного виконавця

Вимога державного виконавця – це письмовий документ, який є обов’язковим для виконання органами, установами, організаціями, посадовими особами і фізичними особами. Він передбачає надання державному виконавцю документів або їх копій, необхідних для здійснення його повноважень, вчинення інших дій, необхідних для виконання рішення.
У вимозі зазначаються:
- найменування органу Державної виконавчої служби;
- дату відкриття та номер виконавчого провадження;
- реквізити виконавчого документа, на підставі якого відкрито виконавче провадження (його резолютивна частина у разі потреби);
- прізвище, ім’я та по батькові державного виконавця;
- перелік дій, які необхідно вчинити;
- строк виконання вимоги;
- наслідки невиконання вимоги.
Вимога підписується державним виконавцем та надсилається поштою чи іншими засобами зв’язку або вручається державним виконавцем особі, яка зобов’язана вчинити дії.

Як фіксується невиконання вимог виконавця

У разі невиконання законних вимог виконавця фізичними, юридичними чи посадовими особами виконавець складає протокол про адміністративне правопорушення на бланку за встановленою формою.
У протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються:
- дата і місце його складання;
- посада, прізвище, ім'я, по батькові виконавця, який склав протокол;
- відомості про особу, яка притягається до адміністративного правопорушення;
- нормативно-правовий акт, який передбачає відповідальність за це правопорушення;
- прізвища, адреси свідків, якщо вони є;
- пояснення особи, яка притягаються до адміністративної відповідальності;
- інші відомості, необхідні для вирішення справи.
Один примірник протоколу під підпис вручається особі, яка притягається до адміністративної відповідальності.
Відмова від підписання протоколу не є підставою для припинення провадження у справі.
Якщо правопорушення заподіяло матеріальну шкоду, про це також зазначається в протоколі.

Наслідки невиконання вимог виконавця

Невиконання законних вимог державного виконавця тягне за собою відповідальність згідно з законом.
За деякі діяння у рамках виконавчого провадження передбачена адміністративна (штрафи), а за деякі – кримінальна відповідальність.
Кримінальна відповідальність передбачена:
- за ухилення від сплати аліментів на утримання дітей (стаття 164 Кримінального кодексу);
- за порушення обов’язків щодо охорони майна (стаття 197 Кримінального кодексу);
- за опір представникові влади, правоохоронного органу (стаття 342 ККУ);
- за невиконання рішення суду (стаття 382 ККУ);
- за приховування майна (стаття 388 ККУ).
Питання про притягнення до кримінальної відповідальності у виконавчому провадженні розв’язується органами прокуратури, органами внутрішніх справ або судом на підставі подання державного виконавця.
За наявності ознак кримінального правопорушення в діях особи, яка умисно перешкоджає виконанню рішення чи в інший спосіб порушує вимоги закону про виконавче провадження, виконавець складає акт про порушення і звертається до органів досудового розслідування з повідомленням про вчинення кримінального правопорушення.

Оффтоп
Так і знала шо кредит ап не жартує,що посадять,пора збиратись?

1.7 милиона человек находяться в едином реестре должников и эта цифра растёт каждый день.Всех сажать будут? Страна разориться на содержании людей в лагерях.

1.7 милиона человек находяться в едином реестре должников и эта цифра растёт каждый день.Всех сажать будут? Страна разориться на содержании людей в лагерях.
вы кажется не в курсе, что Минюст сейчас активно продаёт в частную собственность сизо и тюрьмы?
погуглите. это же хороший бизнес и для двух миллионов злостных специалистов по просроченной задолженности всегда найдётся уголок в уютном, приватном бараке)

вы кажется не в курсе, что Минюст сейчас активно продаёт в частную собственность сизо и тюрьмы?
погуглите. это же хороший бизнес и для двух миллионов злостных специалистов по просроченной задолженности всегда найдётся уголок в уютном, приватном бараке)
Можете процитировать отрывок из стартпоста, где речь идёт об угрозе в виде криминальной ответственности для среднестатистического должника?

Можете процитировать отрывок из стартпоста, где речь идёт об угрозе в виде криминальной ответственности для среднестатистического должника?
если бы вы дали мне ссылку на этот отрывок, мне было бы его легче процитировать. я не знаю пока о чём вы.

если бы вы дали мне ссылку на этот отрывок, мне было бы его легче процитировать. я не знаю пока о чём вы.
Я о том, что Вы разводите панику на пустом месте даже не вникнув в суть того, что написано в стартпосте ((

я затупил, так как слово "стартпост" мне показалось незнакомым.
теперь отвечу:
1617211130595.png

и если вы сможете пояснить, кого касаются эти криминальные статьи, и смысл этой темы вообще, если они не касаются таких как я- злостных специалистов по просроченной задолженности, буду вам благодарен.
возможно я опять туплю, поэтому заранее извиняюсь.

я затупил, так как слово "стартпост" мне показалось незнакомым.
теперь отвечу:
1617211130595.png
Сами статьи Вы потрудились прочитать? Можете прокомментировать как их можно применить к среднестатистическому должнику (в нашем случае по мфо)?

Сами статьи Вы потрудились прочитать? Можете прокомментировать как их можно применить к среднестатистическому должнику (в нашем случае по мфо)?
например, вполне себе применимая статья:
1617211814946.png

но если она как бы ни к кому из нас всех ещё не была применена, то к чему этот пост?
это я тут зраду развожу или не я?

например, вполне себе применимая статья:
Конкретно ответьте на каком основании по Вашему мнению, она может быть применена к должникам.

но если она как бы ещё ни к кому из нас всех ещё не была применена, то к чему этот пост?
это я тут зраду развожу или не я?
К тому, что кроме должника в процессе исполнения решения суда принимают участие и другие лица/гос структуры. И эта статья может быть с таким же успехом применена и к исполнителю, и к работодателю и тд, и тп...
Вы))

Невиконання вимог державного виконавця тягне за собою адміністративну або кримінальну відповідальність
У Міністерстві юстиції роз'яснили, яка відповідальність чекає на боржників, які отримали офіційну вимогу державного виконавця та проігнорували її. Про це йдеться у повідомленні відомства.
"Варто знати, що невиконання законних вимог державного виконавця тягне за собою відповідальність згідно з законом", – зазначають у Мінюсті.

Що таке вимога державного виконавця

Вимога державного виконавця – це письмовий документ, який є обов’язковим для виконання органами, установами, організаціями, посадовими особами і фізичними особами. Він передбачає надання державному виконавцю документів або їх копій, необхідних для здійснення його повноважень, вчинення інших дій, необхідних для виконання рішення.
У вимозі зазначаються:
- найменування органу Державної виконавчої служби;
- дату відкриття та номер виконавчого провадження;
- реквізити виконавчого документа, на підставі якого відкрито виконавче провадження (його резолютивна частина у разі потреби);
- прізвище, ім’я та по батькові державного виконавця;
- перелік дій, які необхідно вчинити;
- строк виконання вимоги;
- наслідки невиконання вимоги.
Вимога підписується державним виконавцем та надсилається поштою чи іншими засобами зв’язку або вручається державним виконавцем особі, яка зобов’язана вчинити дії.

Як фіксується невиконання вимог виконавця

У разі невиконання законних вимог виконавця фізичними, юридичними чи посадовими особами виконавець складає протокол про адміністративне правопорушення на бланку за встановленою формою.
У протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються:
- дата і місце його складання;
- посада, прізвище, ім'я, по батькові виконавця, який склав протокол;
- відомості про особу, яка притягається до адміністративного правопорушення;
- нормативно-правовий акт, який передбачає відповідальність за це правопорушення;
- прізвища, адреси свідків, якщо вони є;
- пояснення особи, яка притягаються до адміністративної відповідальності;
- інші відомості, необхідні для вирішення справи.
Один примірник протоколу під підпис вручається особі, яка притягається до адміністративної відповідальності.
Відмова від підписання протоколу не є підставою для припинення провадження у справі.
Якщо правопорушення заподіяло матеріальну шкоду, про це також зазначається в протоколі.

Наслідки невиконання вимог виконавця

Невиконання законних вимог державного виконавця тягне за собою відповідальність згідно з законом.
За деякі діяння у рамках виконавчого провадження передбачена адміністративна (штрафи), а за деякі – кримінальна відповідальність.
Кримінальна відповідальність передбачена:
- за ухилення від сплати аліментів на утримання дітей (стаття 164 Кримінального кодексу);
- за порушення обов’язків щодо охорони майна (стаття 197 Кримінального кодексу);
- за опір представникові влади, правоохоронного органу (стаття 342 ККУ);
- за невиконання рішення суду (стаття 382 ККУ);
- за приховування майна (стаття 388 ККУ).
Питання про притягнення до кримінальної відповідальності у виконавчому провадженні розв’язується органами прокуратури, органами внутрішніх справ або судом на підставі подання державного виконавця.
За наявності ознак кримінального правопорушення в діях особи, яка умисно перешкоджає виконанню рішення чи в інший спосіб порушує вимоги закону про виконавче провадження, виконавець складає акт про порушення і звертається до органів досудового розслідування з повідомленням про вчинення кримінального правопорушення.

Если я правильно понял - это ещё касается частных исполнителей?

Есть люди, которые относятся к этому на,, авось пронесет". Особенно меня забавляют темы,, Та зачем эти надписи сносить, если я работаю неофициально"
Игнат, а вот действительно зачем? ну вот самую страшную картину нарисуйте пожалуйста будьте добры))), если кто-то рассказывал вам свои примеры, пускай с горизонтом планирования 3 и 5 лет
Вот я уехал на заработки катаюсь туда сюда , деньги мои всегда при мне наликом или в моря ушел(заграницей счёт для зачислений можно открыть счёт за границей, нынче в свете желания обложить данью(двойное налогообложение) у моряков можно уточнить или просто работаю в продажах недвижки или авто с заграницы , нет ни 1 банковского счёта, недвижимости никакой, от слова совсем
и ещё как вариант на любое из решений суда не в мою сторону есть встречный иск о нарушении конституционных прав и европейских ценностей, это чисто формально чтобы понимание на любые будущие судебные тяжбы что ты в курсе и не согласен с системой.
Мне вот реально интересно ну что что сделает система со всеми её подводными камнями

Лекать они будут, на чей стороне правда....?

на любое из решений суда не в мою сторону есть встречный иск о нарушении конституционных прав и европейских ценностей, это чисто формально чтобы понимание на любые будущие судебные тяжбы что ты в курсе и не согласен с системой
Вы где-то в интернете его скачали или только планируете подготовить? ?

Назад
Угорі