не розумію рішення суду

• Автор теми Автор теми Kaunas
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 22
  • Перегляди Перегляди 626

Kaunas

Форумчанин
Дописи
24
Реакції
0
Бали
276
Kaunas не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Прийшло в електроний суд і дію рішення суду 20 грудня, саме рішення від 29 вересня, дата набуття законної сили 29 жовтня. Маю я змогу подати на апеляцію,чи 30 днів пройшло і не маю права оскаржити.

Прийшло в електроний суд і дію рішення суду 20 грудня, саме рішення від 29 вересня, дата набуття законної сили 29 жовтня. Маю я змогу подати на апеляцію,чи 30 днів пройшло і не маю права оскаржити.
маєте.
апеляційна скарга подається протягом 30 днів з моменту проголошення рішення, або протягом 30 днів, з моменту його ОТРИМАННЯ

маєте.
апеляційна скарга подається протягом 30 днів з моменту проголошення рішення, або протягом 30 днів, з моменту його ОТРИМАННЯ
Виконавчий їм на протязі 30 днів не видадуть?

суддя ще таку довідку під справу підклав

Довідка № 2608/45845923 від 20.12.2025

про набрання судовим рішенням законної сили
як показує практика, суду плювати, з великої вежі на процесуальні норми.
тому, я б не розраховував, що виконавчий не видадуть, до поки не спливе строк на подання апеляції

як показує практика, суду плювати, з великої вежі на процесуальні норми.
тому, я б не розраховував, що виконавчий не видадуть, до поки не спливе строк на подання апеляції
та хочу спочатку заяву написати про перегляд заочного рішення,якщо встигну....може ще написати заяву на керівника суду?

Оффтоп
Прям о тебе)))

та задолбали, клоуны...то у них 16+9=38....то еще какая то дичь.
пришла только, что ухвала про залишення заяви про перегляд заочного рішення без розгляду.
аргументировали тем, что ответчик не явился, и надо оставить иск без рассмотрения.

такой цирк......у меня одни маты в голове

та хочу спочатку заяву написати про перегляд заочного рішення,якщо встигну....може ще написати заяву на керівника суду?
щодо чого?

і зверніть увагу, що заява про перегляд заочного рішення подається протягом 30 днів з моменту проголошення, або протягом 20 днів з моменту отримання

та задолбали, клоуны...то у них 16+9=38....то еще какая то дичь.
пришла только, что ухвала про залишення заяви про перегляд заочного рішення без розгляду.
аргументировали тем, что ответчик не явился, и надо оставить иск без рассмотрения.
їм просто зарплати треба підняти, нема мотивації...

Чи вже не прий

В ЄРДР також рішення немає, наскільки швидко їм можуть видати виконавчий? Чи маю декілька днів?
уявлення не маю)))
я ж не знаю звернулись вони за його отриманням чи ні? та уявлення не маю, як швидко таке звернення буде опрацьовано

Видача виконавчого листа до спливу 30 днів від рішення - це "залет" суду. І хоч бувають випадки (в мене було отримання рішення суду з написом, що набуло законної сили, а в цей час відкриття апел. провадження). Благо, отримати рішення було на нашу користь і на ньому ми у сімейній справі ще судовий наказ на стягнення аліментів умудрились отримати

але я б розглядала таки це як грубі одиночні випадки, не система. Тим більше, що ніхто з працівників фін. компанії не буде бігати до суду за виконавчим листом заради однієї справи, вони отримують "пачками", часто через кілька місяців після рішення

а от з процедурою гратись не треба, якщо там подання заяви про перегляд заочного, то чітко і з усім обгрунтуванням саме заяву

Видача виконавчого листа до спливу 30 днів від рішення - це "залет" суду. І хоч бувають випадки (в мене було отримання рішення суду з написом, що набуло законної сили, а в цей час відкриття апел. провадження). Благо, отримати рішення було на нашу користь і на ньому ми у сімейній справі ще судовий наказ на стягнення аліментів умудрились отримати
так рішення від 29 вересня,а отримав електроному суді і в дію 20 грудня,і 20лютого суддя видав довідку що рішення набрало законої сили 29 жовтня

але я б розглядала таки це як грубі одиночні випадки, не система. Тим більше, що ніхто з працівників фін. компанії не буде бігати до суду за виконавчим листом заради однієї справи, вони отримують "пачками", часто через кілька місяців після рішення

а от з процедурою гратись не треба, якщо там подання заяви про перегляд заочного, то чітко і з усім обгрунтуванням саме заяву
На рішення може бути подана апеляційна скарга до Київського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня проголошення.

Заочне рішення може бути переглянуто судом, що його ухвалив за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його оголошення....оголошення а не отримання,думаю вони його винесли 20 грудня,а дату поставили вересневу....так виконавчий може і в електроному вигляді видаватися

Надійшов від АСДС
29.09.2025
20.12.2025 22:07
20.12.2025 22:05
29.10.2025

Учасник (Назва/ПІБ сторони)Код (ЄДРПОУ/РНОКПП)Дата/час
доставки повідомлення до суду про доставку вказаного документу учаснику в його кабінетповідомлення про доставку документу в кабінетвідправки повідомлення на emailстворення повідомлення в корпАПІ
"21.12.2025 00:4920.12.2025 22:1120.12.2025 22:1520.12.2025 22:11
21.12.2025 00:4920.12.2025 22:1120.12.2025 22:15

Останнє редагування модератором:
"що рішення набрало законої сили 29 жовтня" - ця дата звідкись взялась, могла бути від повернення у паперовій формі поштового відправлення рішення на Вашу адресу. Важливо, не стільки це, як: 1. з*ясувати, на яку суму зменшення можна розраховувати, тобто в чому саме незаконність і в якій сумі; 2. розраховуючи на підставі ст 123 ЦПК строк з наступного дня за днем реального отримання рішення в кабінеті ел. суду (додавши скрін., що отримано саме конкретною датою), подати у встановленому порядку заяву про перегляд заочного рішення (якщо воно заочне значиться), одночасно в цій же заяві можна просити про поновлення строку з 20 грудня (від реального отримання повного тексту)

ну і це якщо ми говоримо про реально "свіже" питання, бо я не розумію про "20лютого суддя видав довідку", лютий ще не настав. А якщо розбираємо аж таке давнє про лютий 2025..., то...

"що рішення набрало законої сили 29 жовтня" - ця дата звідкись взялась, могла бути від повернення у паперовій формі поштового відправлення рішення на Вашу адресу. Важливо, не стільки це, як: 1. з*ясувати, на яку суму зменшення можна розраховувати, тобто в чому саме незаконність і в якій сумі; 2. розраховуючи на підставі ст 123 ЦПК строк з наступного дня за днем реального отримання рішення в кабінеті ел. суду (додавши скрін., що отримано саме конкретною датою), подати у встановленому порядку заяву про перегляд заочного рішення (якщо воно заочне значиться), одночасно в цій же заяві можна просити про поновлення строку з 20 грудня (від реального отримання повного тексту)

ну і це якщо ми говоримо про реально "свіже" питання, бо я не розумію про "20лютого суддя видав довідку", лютий ще не настав. А якщо розбираємо аж таке давнє про лютий 2025..., то...
20 грудня то я помилився....

У меня есть такой же калькулятор
233.webp

Назад
Угорі