⚖️ Нарахування зменшено у 16 разів: ТОВ «ФК АЙКОН ДЕБТ КОЛЛЕКШН» прийшов за 61 827 грн — пішов із 3 877 грн

• Автор теми Автор теми Tarass
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 5
  • Перегляди Перегляди 71

Tarass

Адвокат-Душечка
Адвокат
Дописи
19201
Рішення
7
Реакції
36947
Бали
7345
Сайт
www.lawyer-ti.com
Отже, у лютому до мене звернувся клієнт — колектор «ФК АЙКОН ДЕБТ КОЛЛЕКШН» подав позов на 61 827 грн.
1783065709426.webp

З них лише 2 500 грн — тіло кредиту, взятого ще у квітні 2020 року строком на 29 днів. Решта 59 327 грн — відсотки, нараховані за понад п'ять років.
Суд задовольнив позов частково. Стягнуто 3 877 грн — тіло кредиту і відсотки виключно за 29 днів дії договору. Решта 57 950 грн вимог відхилена.

Кредитний договір з ТОВ «ФК «ДЖОБЕР» мав чітко визначений строк: 29 календарних днів, до 10 травня 2020 року.
Відсотки за договором — 1,9% на день — нараховуються саме за цей період. Це зафіксовано в п. 7 договору: відсотки нараховуються не більше строку, на який надається позика.
Позивач це проігнорував і нарахував 1,9% на день аж до грудня 2025 року — понад п'ять з половиною років після закінчення строку кредитування.
У відзиві я вказав на це прямо: право нараховувати договірні відсотки припиняється зі спливом строку кредитування. Подальше нарахування — це вже відповідальність за прострочення, яка регулюється іншою нормою і у вигляді звичайних відсотків не стягується.

Ця справа — не про повну відмову. Але вона про інше: сума в позові і сума, яку зобов'язаний сплатити позичальник за законом, можуть відрізнятися в рази.

Таким чином, від вимоги стягнути 61 827 грн залишилось лише 3 877 грн,
Судовий збір: замість 2 662 грн - 167 грн
Витрати на адвоката позивача: замість 13 000 грн - 2 000 грн
Клієнт заплатить у 16 разів менше, ніж вимагав колектор.

айкон60.webp

Вітаю клієнта з перемогою та дякую за довіру!

59 327 грн відсотків нараховані за кредитом терміном 29 днів — це не борг, це арифметика без правової підстави. Побачити цю межу і переконливо донести її до суду — саме це скоротило вимоги з 61 827 грн до 3 877 грн.

Отримали позов із сумою, що в кілька разів перевищує те, що ви брали? Зв'яжіться зі мною — розберемось з вашою ситуацією.

це не борг, це арифметика без правової підстави
навіть я б не сказала краще)))
але ж де стандратне "мною було підтовано відзив, в якому я майже не кричав на суддю капсом"?))

але ж де стандратне "мною було підтовано відзив, в якому я майже не кричав на суддю капсом"?))
було і так...до поки людина, з власної ініціативи не вирішила подати ще відзив від себе....
де було визнано договір і отримання коштів

було і так...до поки людина, з власної ініціативи не вирішила подати ще відзив від себе....
де було визнано договір і отримання коштів
рубрика "слушаем и не асуждаем"))
ну люди рили часто нервничают от одного только слова суд... наверное можно понять
тем более, хорошо все, шо хорошо кончается))

P.S.: люди, не робіть так!

рубрика "слушаем и не асуждаем"))
ну люди рили часто нервничают от одного только слова суд... наверное можно понять
тем более, хорошо все, шо хорошо кончается))

P.S.: люди, не робіть так!
та, я же душечка))) разве, я могу кого то осуждать?))
так, жёлуди забрать, и все))

та, я же душечка))) разве, я могу кого то осуждать?))
так, жёлуди забрать, и все))
та лучше б трюфели брал, шо ты как маленький))
иногда я думаю, шо когда назвала тебя Душечкой, я тогда тебя еще плохо знала)))
втикла)))

Назад
Угорі