Хеллоу! Почнемо з того, що історія моїх кредитів розпочалась навіть не пам’ятаю з якого року, але точно пам’ятаю, що з компанії кредит 7, мабуть це був 2018. Звичайно спочатку я все вчасно погасила, як чемна дівчинка і вирішила, що буду користуватись тільки в екстрених ситуаціях. Ну так було до настання ковіду, коли мій бізнес почав руйнуватись, як піщаний замок, а на основній роботі зарплату скоротили вдвоє. Якихось відкладених коштів в мене не було, а оренду платити то треба. Ось так і пішов в хід мілоан до кредит7 в придачу. Описувати все не буду, бо кому цікаво тих багато літер. Але…з часом моїх кредитів ставало все більше і більше, деякі брались для пролонгації попередніх і так до безкінечності по суті. ПРОТЕРМІНУВАННЯ здавалось на той момент найстрашнішим, що може бути. В один місяць я просто зірвала куш, мені вдалося зробити 10 тисяч доларів. Моїй радості не було меж і мізків теж не було, бо замість того, щоб витратити ці кошти на себе я взяла і закрила всі МФО та кредитні картки… жила я собі спокійно і нормально з думками, що в кредити ніколи більше не влізу, навіть позакривала кредитні ліміти на картах. Мій кредитний рейтинг був бездоганний. І не довго я так пожила, десь близько пів року, як знов почала влізати в це діло, але я вирішила, що перед новим роком я обов’язково повинна віддати всім цим мфо гроші, бо ж бабок не буде все життя, якщо не віддам! Ну от і позичила я в знайомого кошти, тай почала годувати мфо. Мфо раділи, кредитний рейтинг піднімався, мені погоджували кредити на максимально доступні суми. Після нового року захворіла близька мені людина, дорога операція + лікування після не з дешевих. І знаєте що?!!! Я знову набрала мфо! Просто бінгоооо! Не пройшло і пів місяця. Але тут розпочалась війна, і 25 числа в мене мав бути платіж в єгроші, ви не повірите, але ПРОТЕРМІНУВАННЯ для мене настільки страшне слово, шо я віддала 14 тисяч на пролонгацію, залишучи собі 1500 грн! Потім мфо якось втихли, відсотки не нараховували і я пішла в повне ПРОТЕРМІНУВАННЯ по всім компанія! Спочатку ніхто не дзвонив і не діставав. Потім почались дзвінки, спочатку спілкувалась з ними, навіть з переляку оплачувала якісь кошти в ті контори. Зрозуміла, що кіна не буде і пора брати себе в руки і просто жити далі. З квітня місяця я перестала з ними всіма спілкуватись взагалі, поставила в пріоритеті віддати борг знайомому. Я почала помічати вперше за ці всі роки, що я заробляю дуже даже не погано. Борг віддала в середині літа і почала жити своїм класним життям. Ходити в кафе, з’їздила в Карпати і кінці літа, змінила свій гардероб, обновила гаджети. А ситуацію з цими козлами пустила на самотьок. Навіть якщо підуть в суд, то я найму тоді юриста і буду захищатись, але більше цій гнилі не віддам ні копійки, я достатньо їх прогодувала за декілька років! На рахунок дзвінків, то поставила заглушку на невідомі номери тай все, за день іноді нараховується до 70 дзвінків, але якось вони активізовуються переважно в п’ятницю. Смс читаю іноді, Вайбер теж іноді читаю) на електронну писали раніше багато, а зараз лише мікрокеш шле щоденні повідомлення.
P/S цей допис не агітація до несплати кредитів, а просто моя історія, яка завершилась рішенням нікому нічого не віддавати, тому що я знаю, що якщо я зараз віддам знову прийде час і я наберусь… тут якби не зупинитись)