Монстера увядание

• Автор теми Автор теми Snegyrka
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 17
  • Перегляди Перегляди 711

Snegyrka

Форумчанин
Дописи
1354
Реакції
458
Бали
2830
Snegyrka не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Всем доброго и хорошего дня!! Не знаю в какую тему написать.. пишу сюда ..у меня такая неприятность . Монстера прекратила рост и листки пожалели .и начали опадать . все удобрения какие можно было удобрила .. но все ровно ей чего то не хватает. Подскажите пожалуйста какие могут быть ещё факторы ее увядания

Всем доброго и хорошего дня!! Не знаю в какую тему написать.. пишу сюда ..у меня такая неприятность . Монстера прекратила рост и листки пожалели .и начали опадать . все удобрения какие можно было удобрила .. но все ровно ей чего то не хватает. Подскажите пожалуйста какие могут быть ещё факторы ее увядания
Їй нехватає світла! Малий горщик можливо коріння пригнило!

В мене два роки тому теж подібна ситуація була. Що вже тільки не робила, і переставляла по всій хаті, бо казали, що світла мало і підживлювала... Короче-нічого не помагало. Моя бабуся порадила висадити її в відкритий грунт. Ну я так і зробила. Вона спочатку всі листки скинула, я думала, що вже все, капєц. Але потім випустила нові пагони. Як тільки діло йшло до осені, я її знов в вазон і в хату. І так само зараз зробила-висадилася в клумбу, а восени заберу в хату.

Наверное в беседке такие темы!За монстеру не подскажу,у меня ее нету!

Горшок не малой . Полив в норму . Света достаточно .. по поводу пересадки в открытом месте .. ночью не холодно сейчас??

Ой, вона така капризна. Ми на роботі ходили коло неї, але не вижила. Загугліть, може в інтернеті є відео багато, як доглядати.

Ой, вона така капризна. Ми на роботі ходили коло неї, але не вижила. Загугліть, може в інтернеті є відео багато, як доглядати.
Я біля неї танцюю. Орхідеї не так приділяю увагу як монстера ... Все робила по ютубу . Все перепробувала .. в милому році перестала рости. .. почали жовтіти листя . Порадили поміняти грунт .поміняла . Почали листя опадати . Порадили не звертати уваги. Потім що щось пвдїдає корінь знову грунт поміняла . Зараз останнє листя скрутила і стоїть нагнута ..по всій хаті носусь з нею ..підбираю місце .. не виходить нічого..

Я біля неї танцюю. Орхідеї не так приділяю увагу як монстера ... Все робила по ютубу . Все перепробувала .. в милому році перестала рости. .. почали жовтіти листя . Порадили поміняти грунт .поміняла . Почали листя опадати . Порадили не звертати уваги. Потім що щось пвдїдає корінь знову грунт поміняла . Зараз останнє листя скрутила і стоїть нагнута ..по всій хаті носусь з нею ..підбираю місце .. не виходить нічого..
Може завелися комахи? Шкода! Але я не знаю чим зарадити.

Горшок не малой . Полив в норму . Света достаточно .. по поводу пересадки в открытом месте .. ночью не холодно сейчас??
Та не думаю, що змерзне... Все ж таки плюсова температура. По крайній мірі минулого року в мене не змерзла, за літо просто красунею стала!

Спробуйте воздушні корені у бутилку з водою поставити на певний час!

Удобряю измельченным письмами от мфо

Якщо скрутила листя шукайте шкідника... Кліщ або комаха.... Почитайте чим можна обробити, а взагалі аби зрозуміти, треба хоча би фото рослини( аби мати хоч яку уяву)

:-(

Вкладення

• IMG_20200508_112544.webp
    IMG_20200508_112544.webp
    298 Кб · Перегляди: 22
Ну що я вам скажу. На мій погляд завеликий горщик, але можу помилятися я ж не знаю наскільки розвинена коренева, роблю такий висновок через відсутність повітряних коренів. Це раз. Листя сохне через недостатню вологість повітря. Це два. Ніколи не поливайте добривами хвору рослину. Можете нашкодити. Це три. Пам'ятайте про те, що монстера тропічна квітка. Їй потрібна підвищена вологість повітря. Який грунт? Як поливаєте? Для підвищення вологості наберіть у піддон керамзиту або щебеню налийте води і зверху поставте горщик. Можна також спробувати висадити на вулицю, але у притінення.не знаю що ще можна спробувати...
А ще ці жовті плями на листі... Можливо через брак заліза у грунті, але не впевнена....

Ну що я вам скажу. На мій погляд завеликий горщик, але можу помилятися я ж не знаю наскільки розвинена коренева, роблю такий висновок через відсутність повітряних коренів. Це раз. Листя сохне через недостатню вологість повітря. Це два. Ніколи не поливайте добривами хвору рослину. Можете нашкодити. Це три. Пам'ятайте про те, що монстера тропічна квітка. Їй потрібна підвищена вологість повітря. Який грунт? Як поливаєте? Для підвищення вологості наберіть у піддон керамзиту або щебеню налийте води і зверху поставте горщик. Можна також спробувати висадити на вулицю, але у притінення.не знаю що ще можна спробувати...

А ще ці жовті плями на листі... Можливо через брак заліза у грунті, але не впевнена....
Я всегда землю покупала пол цветы !! Сейчас попробую пересадить на улицу ..она буквально где месяцев 6-7 назад начала себя очень плохо вести ... Листья просто отпадали ..
девочки !! спасибо за советы !! высадила в открытый грунт . сначала испугалась шо сбросила листья !( но она ожила ... радости нет предела ... всем хорошего и удовлетворяющего вечера

Останнє редагування:
Назад
Угорі