А скільки тіло було і скільки просрочка??
Тіло біля 7 тис., просрочка більше 2 місяців. Лонгувала загально на +- 7 тис., доплатила ще 3200 грн. Надіслали довідку про закриття. Питання в тому, якщо до них дзвонити та просити - вони не ідуть на поступки. Дійсно треба чекати їх пропозицій. Спершу мені пропонували до Пасхи закрити за 3200 - від Манівео, потім - до кінця квітня, але відмовились надати гарантійний лист. Тиждень тому передали на Таліон+, вони мені передзвонили і сказали, що я вже лонгаціями тіло оплатила (дійсно так, я рахувала), тому є можливість оплатити 3200 та закрити питання. Відправили на пошту договір про переуступку прав Таліону та гарантійний лист - з печаткою та підписом. Я оплатила, на пошту відправили довідку про відсутність фінансових претензій. В кабінеті також все закрито.
На такі варіанти я погоджуюсь, але прошу певний термін - Таліон дали 1,5 тижні на оплату. З Алекскредит також домовленість - списали 1200 відсотків, оплатила частину, залишок заморозили (без відсотків) на 2 місяці - маю зробити до кінця червня 2 платежі по 800 грн. і закриють кредит.
Також дуже приємна жіночка у Містер Мані - пропонувала списати значну частину відсотків при оплаті всієї суми. В мене її не було - домовились, списала 1200 відсотків (просрочка була місяць, жодних дзвінків та поргоз, лише нагадування раз на день), тобто слово своє тримала, адже я повідомляла, що затримують зарплату. Оплатила частину відсотків, пролонгували тіло під маленький відсоток, планую на днях закрити. В результаті також виходять невеликі переплати.
Це ті МФО, з якими я особисто домовлялась. Також Гроші всім та ТОП-кредит, коли я дзвонила та повідомила про затримку зарплати, зафіксували дату оплати та не набридали, і, як не дивно, с*ськи та є-кеш. Головне - виконати свої обовязки вчасно або дзвонити й попереджати про затримку. З усіма ними планую наступного тижня розпрощатись, бо вели себе по-людськи.
Гоуфінгавно та зековський кредит - отримали першу порцію листів на пошту асоціації фінансових установ та урядову лінію. Далі буде... Президенту, уповноваженому, нацполіції, кіберполії.