👨‍💻 Питання до юриста. Куток позичальника

Так "розблокувати" можна, але в судовому порядку (в більшості випадків).Якщо цікаво ознайомтесь з дописом та постановою ВСУ від 12.02.2025р. На сьогодні ( поки що ) це можливо.... як не дивно здоровий глузд починає брати гору, після змін до ЗУ "Про виконавче провадження" від "мудрого" Порошенка та його бригади... ВСУ на 8 рік( хоча раніше вже була постанова ВП ВСУ з подібними висновками) починає на кінець доходити, що для чогось...колись в законі не дурні люди передбачили % градацію стягнення з боржника.
Я правильно зрозуміла, що якщо йдуть стягнення 20% заробітної плати, то я можу з одного рахунку знімати більше двох мінімалок?
Чи це рішення тільки через суд?

Я правильно зрозуміла, що якщо йдуть стягнення 20% заробітної плати, то я можу з одного рахунку знімати більше двох мінімалок?
Чи це рішення тільки через суд?
ПРОЦЕДУРА: 1.Звернення з обгрунтованою заявою до виконавця; 2. Отримання/ не отримання відповіді відповіді від виконавця; 3. Звернення з позовом до суду. Визначення видаткового рахунку та зняття арешту з зарплатного рахунку/коштів, це абсолютно різні процедури, вони не тотожні

Доброго дня , поки що немає ВП ,але я так думаю що будуть . Для того щоб зробити один рахунок для користування на 2 мін зп потрібно писати заяву виконавцю чи це робиться через суд,бо щось не зрозуміла . А також через скільки після рішення судів відкривають ВП? Щоб знати чи в той же день заблокують чи матиму ще час якийсь

Доброго дня , поки що немає ВП ,але я так думаю що будуть . Для того щоб зробити один рахунок для користування на 2 мін зп потрібно писати заяву виконавцю чи це робиться через суд,бо щось не зрозуміла . А також через скільки після рішення судів відкривають ВП? Щоб знати чи в той же день заблокують чи матиму ще час якийсь

Розблокування рахунку в межах двух мінімальних зарплат проводиться на підстав заяви, яка подається виконавцю.
Строк відкриття виконавчого провадження залежить від волі стягувача (кредитора), але воно може бути відкрите не менше ніж через 30 днів після постановлення рішення судом.

Розблокування рахунку в межах двух мінімальних зарплат проводиться на підстав заяви, яка подається виконавцю.
Строк відкриття виконавчого провадження залежить від волі стягувача (кредитора), але воно може бути відкрите не менше ніж через 30 днів після постановлення рішення судом.
Дякую, тобто матиму ще місяць часу після суду. Гарного дня

Доброго вечора! В понеділок суд з ЄПАБ, я дружина військового, чи може суд списати відсотки і задовольнити лише тіло кредиту? Брала 14000, хочуть 40000. Завчасно дякую за відповідь

Доброго вечора! В понеділок суд з ЄПАБ, я дружина військового, чи може суд списати відсотки і задовольнити лише тіло кредиту? Брала 14000, хочуть 40000. Завчасно дякую за відповідь
Все залежить від того - коли було призвано вашого чоловіка на військову службу, яким чином його призвано - за мобілізацією або за контрактом, коли було укладено кредитний договір (договори)

Все залежить від того - коли було призвано вашого чоловіка на військову службу, яким чином його призвано - за мобілізацією або за контрактом, коли було укладено кредитний договір (договори)
Призвано по мобілізації в 2022 році, з того часу в лавах ЗСУ
Кредитний договір укладено в 2024 році

Призвано по мобілізації в 2022 році, з того часу в лавах ЗСУ
Кредитний договір укладено в 2024 році
Надайте суду довідку за формою 5, витяг про зарахування чоловіка в списки особового складу військової частини, в також за наявності довідку за формою 6.

витяг про зарахування чоловіка в списки особового складу військової частини - ось цей витяг з наказу часто-густо не хочуть у стройовій видавати, тому форма 5 та при можливості фото з військового (хоча це не дуже ок)

витяг про зарахування чоловіка в списки особового складу військової частини - ось цей витяг з наказу часто-густо не хочуть у стройовій видавати, тому форма 5 та при можливості фото з військового (хоча це не дуже ок)
На моїй практиці жодних труднощів з його отримання не виникало.

Доброго дня, на мене подали в суд, перше засідання поставили на 19.09, тільки перевірив, дата надходження була 20.05. Хочуть стягнути кошти. Я зараз не в Україні та майна в мене немає, тільки майно батьків. Підкажіть будь ласка, що робити?

Доброго дня, на мене подали в суд, перше засідання поставили на 19.09, тільки перевірив, дата надходження була 20.05. Хочуть стягнути кошти. Я зараз не в Україні та майна в мене немає, тільки майно батьків. Підкажіть будь ласка, що робити?
Хто саме подав до суду?

Надайте суду довідку за формою 5, витяг про зарахування чоловіка в списки особового складу військової частини, в також за наявності довідку за формою 6.
Я дякую Вам за відповіді! Скажіть, будь ласка, чи треба йти на судове засідання якщо буде повітряна тривога чи вони автоматично його перенесуть? Я в Чернігівській області, в нас буває добу тривога 🤦🏼‍♀️ читала, що суд не працює в тривогу

Я дякую Вам за відповіді! Скажіть, будь ласка, чи треба йти на судове засідання якщо буде повітряна тривога чи вони автоматично його перенесуть? Я в Чернігівській області, в нас буває добу тривога 🤦🏼‍♀️ читала, що суд не працює в тривогу
Це вже залежить від суду - будуть вони відкладати засідання через тривогу чи ні.

Вкладення

• IMG_6625.webp
    IMG_6625.webp
    25.5 Кб · Перегляди: 49
Питання, після виграних судів у Привата в 2021 році (дійшли до касаційного суду), рішення було прийнято на мою користь. Привату взагалі не підтвердили, що я йому шось винна. В кабінеті у Привата звісно борг продовжував висіти, вони його не прибирали. Листи, щоб вони борг обнулили, виходячи з рішень суду, я їм також не писала. Чесно кажучи вже перегорнула цю сторінку. Але ось прийшло таке повідомлення:

10.09.2025 ПриватБанк відступив права вимоги новому кредитору ТОВ «КАПІТАЛРЕСУРС» (ЄДРПОУ 43513923) за вашим (-и) кредитним (-и) договором (-ами):
Картка Універсальна.
Повідомляємо, що ви зобов’язані погашати заборгованість за вашим (-и) кредитним (-и) договором (-ами) новому кредитору. Також йому передано ваші персональні дані.
І реквізити цієї організації. Я так розумаю, що Приват договір безнадійний по поверненню перепродав. А тепер питання. Що мені загрожує, чи має право ця компанія подавати в суд, або звертатися до виконавця за виконавчим впровадженням? Чи є у цього Капіталресурсу юридичне право стягувати з мене ці гроші, коли суд Приват програв? Буду вдячна за відповідь. (не розумію чи вже бігти до адвоката, чи почекати).

Доброго дня.
Під скажіть, будь ласка, по темі перепродажів кредиту.
Був кредит в єгроші на 15 днів, вони продають через 3 місяці кредитпромінвест, через місяці перепродажа в фінбунс, через день в технофінанс.

Зараз технофінанс вимагає оплату. Прошу надати підтвердження права вимоги - дають договір між фінбуси та технофінанс, в якому жодної інфи про мене. Лише додатком є витяг з акту приймання-передачі письмового Реєстру Боржників
, де зазначені мої ПІБ, Інн, номер кредитного договору та дата кредиту.
На прохання надати копію саме кредитного договору - дали
А от на прохання надати копії попередніх договорів продажу кажуть що якщо мені треба то йди сам і шукай

Чи дійсно не обовʼязково кінцевому кредитному мати всі копії перепродажу договору?

Назад
Угорі