Листування у ВАЙБЕР приймається судом, як доказ?!

• Автор теми Автор теми victya
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 23
  • Перегляди Перегляди 2K

victya

Форумчанин
Дописи
74
Реакції
71
Бали
3590
victya не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Наткнувся на рішення ВС в якому листування у ВАЙБЕР і його роздруківки прийняті, як допустимий і достатній доказ. Чи означає це, що якщо у листуванні з мфо у ВАЙБЕР визнати борг, то для суду цього достатньо?

Як правило, на різні пропозиції про закриття за "вигідними" умовами
Це було мабуть якесь провокуюче питания.Я теж з мфо в вайбері,іноді по телефону спілкуюсь,читаю їх пропозиції в смс та ел.почті.Мабуть не всі планують закривати свої МФО,а обрали позицію "я нічого нікому не винен",тому і питають.Але ж не у всіх така позиція...Так що сам не розумію,до чого такі питання..
А щодо законності доказів у вайбері не підкажу, так як не цікавився таким питанням.

Як правило, на різні пропозиції про закриття за "вигідними" умовами
Переважно в Вайбері вони пишуть з "лівих" номерів а не корпоративних.
А акціні і подібні пропозиції надходять на електронну пошту - і ось там вже їхні офіційні ел.адреси.

victya, якщо ви хочете закрити по акції, то пишіть їм на офіційну електронну пошту.
"Я така-то/такий-то готовий закрити кредит за тіло. Прошу надати гарантійний лист".
По вайберу вони переважно погрози пишуть...
Це було мабуть якесь провокуюче питания.Я теж з мфо в вайбері,іноді по телефону спілкуюсь,читаю їх пропозиції в смс та ел.почті.Мабуть не всі планують закривати свої МФО,а обрали позицію "я нічого нікому не винен",тому і питають.Але ж не у всіх така позиція...Так що сам не розумію,до чого такі питання..
А щодо законності доказів у вайбері не підкажу, так як не цікавився таким питанням.
В мене теж позиція - закривати за тіло. З 20 мфо 1 тільки залишилося.
Але я по вайберу з ними діалогів ніяких не вела.

victya, якщо ви хочете закрити по акції, то пишіть їм на офіційну електронну пошту.
"Я така-то/такий-то готовий закрити кредит за тіло. Прошу надати гарантійний лист".

А в мене на пошту відповідають,всі нарахування згідно договору,оплатіть з 2000 наприклад 25000,ось реквізити..З 20 МФО за рік тільки 1 пішли на тіло.4 вже інн зробили.Тому я пробую все пути.

В мене колись була пропозиція:"ви погашаєте тіло - ми закриваємо.". Я вимагав гарантійку. Це все було в вайбері

А в мене на пошту відповідають,всі нарахування згідно договору,оплатіть з 2000 наприклад 25000,ось реквізити..З 20 МФО за рік тільки 1 пішли на тіло.4 вже інн зробили.Тому я пробую все пути.
Може на чомусь одному зосередитися?
У вас і приват і ті написи.
Шараги йдуть на тіло, якщо правильно з ними розмовляти.
Якщо по телефоні то сказати - або тіло кредиту або йдіть ви нафік".
По емейл я писала просто - можу заплатити тіло, давайте гарантійку"

Переважно в Вайбері вони пишуть з "лівих" номерів а не корпоративних.
А акціні і подібні пропозиції надходять на електронну пошту - і ось там вже їхні офіційні ел.адреси.
Щодо лівих номерів - згоден

У мене взагалі позиція, не закривати - я у них не брав нічого
Щодо лівих номерів - згоден

У мене взагалі позиція, не закривати - я у них не брав нічого
Але попервах пробував закривати за тіло

На чомусь одному це на чому?І в якому розумінні?З приватом в мене обрали дату суду,та й і все.Закривати планую шараги,які йдуть на норм умови,тіло або тіло + процент до просрочки,ясное дело,что в первую очередь будут те,что тепло предложат.А приват ..С ним ниче,ждать суд..

Reward, по черзі кожну шарагу закривати тоді.
На норм умовах звичайно.
Рано чи пізно вони здадуться

Reward, по черзі кожну шарагу закривати тоді.
На норм умовах звичайно.
Рано чи пізно вони здадуться
Якби ж вони ще в чергу ставали,їм всім подавай по 3 тіла,я не мільйонер.Тому іноді сам пропоную,а вони , наприклад вердикт капитал,не хочуть навіть за 2 тіла.Там в мене тіло 2000 ,я пропоную 4000,не хочуть.А більше-я не хочу.Деякі згідні на тіло+процент до просрочки(наприклад кредит каса),але я не згоден,довго розказувати,чому саме..Ось якось так? Маніки,укрпозика,мілоан,вже інн поробили,хочуть по дохєра та на уступки не шли.

а в мене вже 4та шаражка тіло клянчить. якийсь Ви нефартовий
я навіть і не розмовляю з ними, а вони вже самі тіло просять, і самі гарантійку пропонують ?

Наткнувся на рішення ВС в якому листування у ВАЙБЕР і його роздруківки прийняті, як допустимий і достатній доказ. Чи означає це, що якщо у листуванні з мфо у ВАЙБЕР визнати борг, то для суду цього достатньо?
Screenshot_20211023_192231.webp

Если Вы читали решение, то в данном случае как минимум был осмотр телефона и содержимого переписок ответчика в зале суда, что подтвердило всю указанную заявителем на скриншотах и распечатках информацию. Трудно сказать о допустимости и законности такого метода, но видимо ответчик не возражал или делал это неаргументированно - а значит, нарушения нет.
Оффтоп
Мог бы, между прочим, удалить вайбер в два клика (или просто диалог) перед передачей телефона на осмотр. А так сдал себя с поличным ?

В случае же со звонками или смс от каллоидов, я прям вижу как вторая сторона идентифицирует себя, является в суд и демонстрирует содержимое переписок:)...

Трудно сказать о допустимости и законности такого метода, но видимо ответчик не возражал или делал это неаргументированно - а значит, нарушения нет.
Якщо оригінал електронного доказу не подано, а учасник справи або суд ставить під сумнів відповідність поданої копії (паперової копії) оригіналу, такий доказ не береться судом до уваги.
оригинал предоставлен, никто не поставил под сомнение соответствие копии оригиналу... всё путём

оригинал предоставлен, никто не поставил под сомнение соответствие копии оригиналу... всё путём
Кстати да, тоже верное уточнение ?

А соответственно в случае общения и уж тем более договорённостей с кредитором в мессенджере - заинтересованной стороне будет достаточно просто "усомниться" - и всё, никто не общался и не договаривался)

Якби ж вони ще в чергу ставали,їм всім подавай по 3 тіла,я не мільйонер.Тому іноді сам пропоную,а вони , наприклад вердикт капитал,не хочуть навіть за 2 тіла.Там в мене тіло 2000 ,я пропоную 4000,не хочуть.А більше-я не хочу.Деякі згідні на тіло+процент до просрочки(наприклад кредит каса),але я не згоден,довго розказувати,чому саме..Ось якось так? Маніки,укрпозика,мілоан,вже інн поробили,хочуть по дохєра та на уступки не шли.
Та процент до прострочки - ще куди не йшло.
Укрпозика пропонувала раз в місяць на електронку тіло.
Але вроді читала що у вас воно дуже велике. Може того так сруться

Нецензурная лексика.
А соответственно в случае общения и уж тем более договорённостей с кредитором в мессенджере - заинтересованной стороне будет достаточно просто "усомниться" - и всё, никто не общался и не договаривался)
как правило они чистят переписку
но насчет этого тоже есть нюансы

Мактум Норсафи
в мессенджерах есть опция дублировать всё в облако :rolleyes:
в тг ещё интереснее - "экспорт истории чата"

Останнє редагування:
Назад
Угорі