Кредитные каникулы,это касается мфо или только банков?

• Автор теми Автор теми Loki
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 42
  • Перегляди Перегляди 2K
Альфа банк только что робот звонил, что начислен второй штраф) Так что им пофиг всем, что в стране творится)

Народ успокойтесь ,никто ничего не будет списивать,даже банки морозятца.
Ну е гроши свои 4 % пени не насчитал
Є закон України і на протязі 2 днів НБУ розробить порядок по якому зупинять відсотки та штрафи
Тоесть этих уп*рей пока можно игнорить? Ну тем кто будет платить но против штрафов?

До 30.04 поки але думаю продовжать до 31.05 і потім вони не мають права їх перераховувати після даних дат, скоро буде постанова-наказ НБУ

Альфа банк только что робот звонил, что начислен второй штраф) Так что им пофиг всем, что в стране творится)
Мне вчера Алекс звонили ,говорят %растут ,о замораживании ничего не товорили. А я озаконе вчера не знала.

Р
Я думаю тот кто не платит, поймёт это правильно и дальше платить не будет...

Хах, у меня каникулы уже год, и нормально не жалуюсь....
И как ведут себя эти ушл*пки? Не дают забыть о себе?

До 30.04 поки але думаю продовжать до 31.05 і потім вони не мають права їх перераховувати після даних дат, скоро буде постанова-наказ НБУ
Интересно, а будут ли мфо продавать просроченньіе долги коллекторам до 30.04?

Некоторые упыри признали что это их тоже касается.и списали пеню и штрафы и не нечесляют..а некоторые МФО сказали что их это не касается и ничего они приостановливать не будут..сегодня буду звонить на урядовую уточнять
Законом передбачено доповнення Розділу IV "Перехідні положення" Закону України про споживче кредитування пунктом 6, відповідно до якого:
  1. споживач звільняється від відповідальності перед кредитодавцем за прострочення споживачем у період з 01 березня 2020 року по 30 квітня 2020 року виконання зобов’язань за договором про споживчий кредит;
  2. забороняється збільшення процентів за користування кредитом з причин, інших ніж передбачені частиною четвертою статті 1056-1 Цивільного кодексу України у період з 01 березня 2020 року по 31 травня 2020 року зобов’язань за договором про споживчий кредит.
Важно понимать, что это касается договоров, которые попадают под действие Закона Украины "О потребительском кредитовании". К премеру в договоре Манивео есть пункт который гласит " 4.9. Позичальник підтверджує, що: - отримав від Товариства до укладення цього Договору інформацію, вимоги надання якої передбачені в законодавстві України; - отримав Кредит не на споживчі цілі;". Таким образом вышеупомянутый закон не будет работать в этом случае. Думаю что также заключены договора и в других МФО.

Законом передбачено доповнення Розділу IV "Перехідні положення" Закону України про споживче кредитування пунктом 6, відповідно до якого:
  1. споживач звільняється від відповідальності перед кредитодавцем за прострочення споживачем у період з 01 березня 2020 року по 30 квітня 2020 року виконання зобов’язань за договором про споживчий кредит;
  2. забороняється збільшення процентів за користування кредитом з причин, інших ніж передбачені частиною четвертою статті 1056-1 Цивільного кодексу України у період з 01 березня 2020 року по 31 травня 2020 року зобов’язань за договором про споживчий кредит.
Важно понимать, что это касается договоров, которые попадают под действие Закона Украины "О потребительском кредитовании". К премеру в договоре Манивео есть пункт который гласит " 4.9. Позичальник підтверджує, що: - отримав від Товариства до укладення цього Договору інформацію, вимоги надання якої передбачені в законодавстві України; - отримав Кредит не на споживчі цілі;". Таким образом вышеупомянутый закон не будет работать в этом случае. Думаю что также заключены договора и в других МФО.
Писали что есть поправка и про МФО ст 3 часть 2 но я не шарю как её найти

Natalyna, им закон не писан. Сегодня, как с ума посходили. Уже и идея банк прислали на вайбер, что если не оплачу ждите в гости)) Ну наверно приглашу, может, что интерестного предложат, чайку попьем

Є закон України і на протязі 2 днів НБУ розробить порядок по якому зупинять відсотки та штрафи
не зупинять,а зроблять пільги,це я так розумію замість наприклад 4% як е-грошах буде 2 %,а відміняти штрафи та нарахування ніхто не буде.

Писали что есть поправка и про МФО ст 3 часть 2 но я не шарю как её найти
Закон України "Про споживче кредитування"
Розділ IV ПРИКІНЦЕВІ ТА ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ

6. У разі прострочення споживачем у період з 01 березня 2020 року по 30 квітня 2020 року виконання зобов’язань за договором про споживчий кредит (в тому числі, але не виключно, прострочення споживачем у період з 01 березня 2020 року по 30 квітня 2020 року виконання зобов’язань зі сплати платежів) споживач звільняється від відповідальності перед кредитодавцем за таке прострочення. В тому числі, але не виключно, споживач в разі допущення такого прострочення звільняється від обов’язків сплачувати кредитодавцю неустойку (штраф, пеню) та інші платежі, сплата яких передбачена договором про споживчий кредит за прострочення виконання (невиконання, часткове виконання) споживачем зобов’язань за таким договором. Забороняється збільшення процентної ставки за користування кредитом з причин, інших ніж передбачені частиною 4 статті 10561 Цивільного кодексу України, у разі невиконання зобов’язань за договором про споживчий кредит у період з 01 березня 2020 року по 31 травня 2020 року (в тому числі, але не виключно, прострочення споживачем у період з 01 березня 2020 року по 31 травня 2020 року виконання зобов’язань зі сплати платежів). Норми цього пункту поширюються у тому числі на кредити, визначені частинаою 2 статті 3 цього Закону.

Стаття 3. Сфера дії Закону
2) договори позики, що не передбачають сплати процентів чи будь-яких інших платежів за користування наданими за такими договорами грошовими коштами;

Тогда исходя из текста думаю можно говорить о том что этот мораторий касается и договоров МФО.
СПС Ruslana12345 за подсказку.

Р

И как ведут себя эти ушл*пки? Не дают забыть о себе?
Нормально ведут, не сильно наяривают, родных уже не трогаю работу тоже, мне там раз 10-15 в день звонят, но как-то привык уже... номер жалко менять просто)

Рекомендую всем не терять времени и ознакомиться с текстом на сайте ВР
Проект Закону про захист прав та законних інтересів боржників при здійсненні колекторської діяльності
Номер, дата реєстрації: 2133 від 12.09.2019
Сесія реєстрації: 2 сесія IX скликання
Включено до порядку денного: 485-IX від 04.02.2020
и попробывать понять что может произойти с МФО после принятия и вступления в силу этого закона

Нормально ведут, не сильно наяривают, родных уже не трогаю работу тоже, мне там раз 10-15 в день звонят, но как-то привык уже... номер жалко менять просто)
Вы с ними общаетесь или мороз???
Я просто переживаю как бы не было снова коллажей и прочей ху.ни...они в последнее время стали снова всем этим угрожать???
Дубль 2 я не хочу???

Рекомендую всем не терять времени и ознакомиться с текстом на сайте ВР
Проект Закону про захист прав та законних інтересів боржників при здійсненні колекторської діяльності
Номер, дата реєстрації: 2133 від 12.09.2019
Сесія реєстрації: 2 сесія IX скликання
Включено до порядку денного: 485-IX від 04.02.2020
и попробывать понять что может произойти с МФО после принятия и вступления в силу этого закона
Его ище не приняли, и рано о чем то говорить
Вы с ними общаетесь или мороз???
Я просто переживаю как бы не было снова коллажей и прочей ху.ни...они в последнее время стали снова всем этим угрожать???
Дубль 2 я не хочу???
Если они увидят что вам все равно на коллажи то думаю 2 раз они делать не будут, смысл, они просто ищут рычаги которым можно надавить

Его ище не приняли, и рано о чем то говорить

Если они увидят что вам все равно на коллажи то думаю 2 раз они делать не будут, смысл, они просто ищут рычаги которым можно надавить
Меня радует, повторюсь, скорость его прохождения по регламенту через комиссии ВР. Исходя из имеющейся информации и информации форума смею заметить что его принятие ох как ждет Нацком, так как она просто стонет от обращений граждан, связавшихся с МФО.

Назад
Угорі